Otthon is megfőzheted a Michelin által jegyzett étterem fogásait

A hasonló minőségű éttermektől ritkán látott meglepetéssel rukkolt elő a 2021-es Michelin-tányér után 2022-ben ismét ugyanilyen Michelin-elismerésben részesült Hoppá! Bistro csapata: Az étterem a saját receptjeit tartalmazó e-bookot adott ki, amellyel a gasztronómiát kedvelők otthon is ki tudják próbálni az étteremben fogyasztott különlegességek elkészítését.

A 2021-es és 2022-es Michelin-elismerés után az étterem megálmodói Irtó Márton séffel közösen célul tűzték ki, hogy az elismeréssel járó minőséget minél többek számára elérhetővé tegyék.

Ennek bemutatására egy különleges eseményen került sor, ahol Járai Márk, a Halott Pénz zenekar énekesének gasztroélményeivel kapcsolatos beszámoló és akusztikus koncertje mellett ingyenesen elérhetővé tették az étterem receptjeit tartalmazó e-bookot.

Így mindenki számára szabadon hozzáférhetővé vált az étteremben kóstolható gasztronómiai élmény otthoni kivitelben.

 

Az ebook-ban Irtó Márton séf féltve őrzött receptjei találhatóak, a Michelin ajánlással rendelkező étterem a la carte étlapjának minden egyes tételével a minőségi és egyedi ízélmény kedvelőinek. Az e-book tartalma pedig 14 recept, fotókkal, a levesektől kezdve az előételeken át a kedvelt főételeiken keresztül a desszertjeikkel bezárólag.

A Michelin-ajánlással rendelkező étterem receptjeihez az alábbi linken keresztül a hírlevélre való feliratkozással bárki hozzájuthat, így akár otthoni körülmények között is elkészíthetik és élvezhetik a magas minőségű ételeket.



A belvárosi étterem célja, hogy magyar alapanyagok alapján folyamatosan, szezonálisan változó kínálattal, a gazdasági válság ellenére is elérhető árkategóriában nyújtson a hazai vendégkör számára egy különleges élményt. A hazai alapanyagok mellett nagy hangsúlyt fektetnek a magyar borok népszerűsítésére, ezen felül a nemzetközi repertoár is széleskörű. A konyhát Irtó Márton séf vezeti, a vendégteret pedig a tapasztalt üzletvezető és sommelier pozícióban Vas István tartja kézben.

A Hoppá! Bistro a másik két étteremmárkával, a Donna Mamma Pizza Napoletanával és a 7 étteremből álló Bamba Marha Burgerrel egy projektcéghez tartozik, ahol sikerült a megfelelő, covid alatti stratégiával fenntartani, majd bővíteni 100 főre a csapatot. A jelenlegi alapanyaghiány, az elszálló költségek és az infláció a nehezítette körülmények ellenére 2018-ról 2022-re 1 milliárd forintról közel 3 milliárd forintos árbevételre sikerült növelnie a projektcégnek a forgalmat.


Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.