Otthon is megfőzheted a Michelin által jegyzett étterem fogásait

A hasonló minőségű éttermektől ritkán látott meglepetéssel rukkolt elő a 2021-es Michelin-tányér után 2022-ben ismét ugyanilyen Michelin-elismerésben részesült Hoppá! Bistro csapata: Az étterem a saját receptjeit tartalmazó e-bookot adott ki, amellyel a gasztronómiát kedvelők otthon is ki tudják próbálni az étteremben fogyasztott különlegességek elkészítését.

A 2021-es és 2022-es Michelin-elismerés után az étterem megálmodói Irtó Márton séffel közösen célul tűzték ki, hogy az elismeréssel járó minőséget minél többek számára elérhetővé tegyék.

Ennek bemutatására egy különleges eseményen került sor, ahol Járai Márk, a Halott Pénz zenekar énekesének gasztroélményeivel kapcsolatos beszámoló és akusztikus koncertje mellett ingyenesen elérhetővé tették az étterem receptjeit tartalmazó e-bookot.

Így mindenki számára szabadon hozzáférhetővé vált az étteremben kóstolható gasztronómiai élmény otthoni kivitelben.

 

Az ebook-ban Irtó Márton séf féltve őrzött receptjei találhatóak, a Michelin ajánlással rendelkező étterem a la carte étlapjának minden egyes tételével a minőségi és egyedi ízélmény kedvelőinek. Az e-book tartalma pedig 14 recept, fotókkal, a levesektől kezdve az előételeken át a kedvelt főételeiken keresztül a desszertjeikkel bezárólag.

A Michelin-ajánlással rendelkező étterem receptjeihez az alábbi linken keresztül a hírlevélre való feliratkozással bárki hozzájuthat, így akár otthoni körülmények között is elkészíthetik és élvezhetik a magas minőségű ételeket.



A belvárosi étterem célja, hogy magyar alapanyagok alapján folyamatosan, szezonálisan változó kínálattal, a gazdasági válság ellenére is elérhető árkategóriában nyújtson a hazai vendégkör számára egy különleges élményt. A hazai alapanyagok mellett nagy hangsúlyt fektetnek a magyar borok népszerűsítésére, ezen felül a nemzetközi repertoár is széleskörű. A konyhát Irtó Márton séf vezeti, a vendégteret pedig a tapasztalt üzletvezető és sommelier pozícióban Vas István tartja kézben.

A Hoppá! Bistro a másik két étteremmárkával, a Donna Mamma Pizza Napoletanával és a 7 étteremből álló Bamba Marha Burgerrel egy projektcéghez tartozik, ahol sikerült a megfelelő, covid alatti stratégiával fenntartani, majd bővíteni 100 főre a csapatot. A jelenlegi alapanyaghiány, az elszálló költségek és az infláció a nehezítette körülmények ellenére 2018-ról 2022-re 1 milliárd forintról közel 3 milliárd forintos árbevételre sikerült növelnie a projektcégnek a forgalmat.


Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.