Óvatosan vodkázzunk Törökországban

Az elmúlt években több külföldi turista lett rosszul illetve vesztette életét, mert a törökországi üdülés alkalmával mérgezett szeszesitalt fogyasztottak. Az illegális biznisz 2011-ben is virágzik. Egy aktuális rendőrségi ügy is ezt bizonyítja - írja a Mix Online.

Még tart annak a 13 alkohol pancsolónak a pere Törökországban, akik methanol tartalmú piát állítottak elő. Három német iskolás belehalt 2009 tavaszán a kamu vodka elfogyasztásába. A lübecki fiatalok tragédiája hívta fel a nemzetközi figyelmet arra, hogy veszélyes üzletág virágzik az EU-ba vágyódó eurázsiai birodalomban. A szerencse most a zsaruk kezére játszott egy komoly illegális szállítmányt foglaltak le - adta hírül a Mix Online.

A rendőröknek egy benzinkútnál tünt fel a nyár küszöbén, hogy egy teherautó szesztől bűzlik. Hm. Ennyit nem ihatott a sofőr - gondolták. S észrevétlenül a csöpögő jármű nyomába szegődtek. Mire a szállítmány célba ért a cikcilli temetőben, az egyenruhások erősítése is megérkezett. Összesen öt személy csuklóján kattant a bilincs. A kontroll kiderítette, hogy féltucat törött üveg miatt bukott le a kvintett. A raktérben közel 4 ezer flaska engedély nélkül párolt vodka volt. A török sajtó arról egyelőre nem számolt be, hogy életveszélyes volt-e a lefoglalt snapsz. (forrás: Mix Online)


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.