Oxigénbárt nyit a kajakos

Kammerer Zoltán háromszoros olimpiai bajnok kajakos nyit kávézót és oxigénbárt jövő héten Szegeden - adta hírül a Dél-Magyarország.

Kammerer Zoltán a nevével fémjelzett első kávézóját tavaly nyáron nyitotta meg Győrben. – Ez egy szállodán belül működik, így az elején kicsit döcögősen indult a vállalkozás. Miután egy grillkertet is nyitottunk hozzá, beindult a bolt. Ha csak nullszaldósan fog működni a szegedi üzlet, nekem már az megéri. Elsősorban egy új irányzattal, az oxigénes víz fogyasztásával szeretném megismertetni az embereket. Nem csak kóla és más szénsavas italok léteznek a világon. A kávé mellé sem sima ásvány-, hanem oxigénes vizet lehet majd fogyasztani. Több kutatás bebizonyította már, hogy ez a folyadék még a daganatos betegségben szenvedőknek is tud segíteni – mondta a Dél-Magyarország kérdésre.

A sportoló saját bevallása szerint nagy kávérajongó is – nem volt kérdés, hogy milyen profilú üzletbe vágjon bele. – Egy saját kávéfajtát is szeretnénk kikísérletezni. Elég jól haladunk vele – mesélte. A kajakos augusztusban sok időt tervez tölteni kávézójában az augusztus 17–21. között Szegeden rendezett kajak-kenu világbajnokság miatt. A tervek szerint érmeiből, kupáiból fotókkal teli vitrint is felállítanak a kávézóban, de nem sportpubnak szánja a helyiséget.(...)

A teljess cikk itt olvasható.


Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől

Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől 

Immár hivatalosan is bejelentették: végleg eltűnik Magyarországról a Tupperware – az az amerikai cég, amelynek neve egybeforrt a konyhai műanyag tárolódobozokkal.
Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme

Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme 

A kazincbarcikai Borsod Burger étterem másfél évnyi működés után bezárja kapuit.
Briósokat készít rászorulóknak egy fiatal miskolci pék

Briósokat készít rászorulóknak egy fiatal miskolci pék 

A fiatal pék célja, hogy friss péksüteményeivel segítse a helyi közösséget, különösen azokat, akik nehéz anyagi körülmények között élnek.
NGM: decemberben a magyar lakosság inkább külföldön vásárolt, mintsem itthon

NGM: decemberben a magyar lakosság inkább külföldön vásárolt, mintsem itthon 

A Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján a kiskereskedelmi forgalom 2024-ben a megelőző évhez viszonyítva összességében 2,6 százalékkal növekedett.
Guinness-rekord: megsütötték Magyarország legtöbb szeletből álló Dobostortáját

Guinness-rekord: megsütötték Magyarország legtöbb szeletből álló Dobostortáját 

A kísérletre Dobos C. József cukrász halálának 100. évfordulójának tiszteletére került sor.
Nápolyi pizza a pesti Michelin-ajánlott olasz étteremtől

Nápolyi pizza a pesti Michelin-ajánlott olasz étteremtől 

Közös pizzázással támogatja a Virtuózok fiatal tehetségeit az Alelí Budapest étterem.
Végéhez közeledik a koreai influenszer budapesti gasztrotúrája

Végéhez közeledik a koreai influenszer budapesti gasztrotúrája 

A fináléban hat darab lángost fogyasztott el a korai mokpang influenszer.
Letisztult designnal Burger King-nyitás az Omszki-tónál

Letisztult designnal Burger King-nyitás az Omszki-tónál 

Budakalászon nyitotta meg 59. magyarországi egységét a gyorsétteremlánc.
Zöld lámpa a  szupermarketlánc első bolti kocsmájának

Zöld lámpa a szupermarketlánc első bolti kocsmájának 

A tervek szerint a kocsma a dundonaldi üzletben kap helyet, amely a Lidl reményei szerint új vásárlókat vonz majd az üzletbe.
Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének

Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének 

A két ikonikus piros tábla mellett a harmadik is ott „tündököl” a Stílusos Vidéki Éttermiségivel (SVÉT-tel) együtt.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.