A világ legnagyobb szarvasgombáitól kezdve a nápolyi pizza hagyományán át az ízig-vérig mexikói fiesztáig - a Dining Guide összegyűjtötte, hogyan ünneplik az ételeket a világ különböző tájain.
Buñol, Spanyolország: La Tomatina
A fesztivál eredete nem teljesen tisztázott, legendák szerint a város lakói paradicsom dobálással tüntettek korábban a város vezetése ellen. Ma már a fesztivál csupán a szórakozásról szól, évente mintegy 40 000 ember érkezik, hogy paradicsomdobálással ünnepeljenek az utcán.
Bessières, Franciaország: Omlett Ünnep
Helyiek és érdeklődők gyűlnek össze a városban, hogy egyenek a különleges francia óriás omlettből, ami körülbelül 15 000 tojásból készül.
Pizzafest, Nápoly, Olaszország: Pizzafest
A nápolyi pizza fesztivált harminc éve tartják, általában nyár elején. Az egy hetes ünnep ideje alatt több mint száz különböző étterem és pizzakészítő ételeit lehet megkóstolni.
Párizs, Franciaország: Salon du Chocolat
A fesztivál ideje alatt workshopok, szakmai bemutatók, vásárok látogathatóak, a cukrász szakma legnevesebb képviselői pedig legújabb kreációikat vonultatják fel.
Alba, Olaszország: Nemzetközi Szarvasgomba Vásár
Az olaszországi Alba a világ szarvasgomba fővárosaként vált ismertté. Több, mint kilencven éve rendezik meg a fehér szarvasgombára fókuszáló Nemzetközi Szarvasgomba Vásárt, ami félmilliónál is több látogatót fogad minden évben.
Ivrea, Olaszország: A Narancsok Csatája
Bár a források némileg ellentmondanak egymásnak, a helyiek egy bizonyos Ranier gróf elleni lázadásra emlékeznek. A történet szerint a kegyetlen férfit egy molnár lánya fejezte le, amivel forradalmat robbantott ki a zsarnokság ellen. Ma a forradalom emlékét egy folklór esemény őrzi, ahol tradicionális olasz ételeket fogyasztanak, és a fesztivál különlegessége, hogy kizárólag helyiek vehetnek részt a fő attrakcióban, ami a narancsok csatája.
Tulum, Mexikó: Mexikó Ízei Fesztivál
Mexikó rendkívül gazdag kulináris világát ünnepli a Taste of Mexico vagyis Mexikó Ízei fesztivál. A világ egyik legszínesebb tradicionális fesztiválja a fine dining iránt érdeklődők és a street food rajongók számára is bőven tartogat enni és innivalót.
Hong Kong, Kína: Dumpling Fesztivál
Ahány régió, annyi féle tésztából készült gombóc létezik Kínában. Az évente rendezett eseményen Kína különböző régióiból kóstolhatunk autentikus gombócokat, melyek hússal, zöldségekkel, noodle-lel vannak töltve.
London: Taste of London – London Ízei Fesztivál
A londoni Regent’s Parkban tartott júniusi fesztiválra főleg azért érdemes ellátogatni, mert a város legjobb éttermei települnek ki pár napra a parkba, hogy a gasztronómia iránt érdeklődők végigkóstolhassák legjobb ételeiket.
Phuket, Thaiföld: Vegetáriánus Fesztivál és Ünnep
A Phuket városában található évente megrendezett vegetáriánus fesztivál a thai-kínai közösség vegetáriánus életmódját ünnepli. A helyiek kilenc napon át tartózkodnak a hús, tejtermék és tojás féle evésétől, hogy megtisztítsák testüket és elméjüket.
Bugfest – vagyis Bogár Fesztivál az Észak-Karolinai Természettudományi Múzeumban
Az észak-karolinai Természettudományi Múzeum különleges rendezvény előtt nyitotta meg kapuit, ugyanis az évente megrendezett gasztronómiai eseményen kizárólag a rovar alapú ételeket kóstolhatnak a látogatók a tücsök guacamole-tól kezdve a csokoládéba mártott skorpióig. Az eseménynek edukációs célzata is van, tanulhatunk a világ különböző rovarfajairól, fogyasztásuk jótékony hatásáról és fontos szerepükről a jövő gasztronómiájában.