Egy hét múlva, március 30-án tartja immáron ötödik, éves díjátadó gáláját a New a New York-i Times Square-en lévő Marriott Marquis-ben. A januárban 85. esztendejét betöltő PaulBocuse – akiről ebből az alkalomból csarnokot neveztek el a lyoni Eurexpo területén – a francia, és ezen keresztül a z egész világ gasztronómiáját megújító tevékenységével érdemelte ki az „Évszázad séfje” kitüntető címet.
A CIA elnöke, Dr.Tim Ryan szerint Paul Bocuse, és közvetlen követői fiatal szakácsok tömegei számára töltötték és töltik be a példakép, a követendő modell szerepét, és így megújító hatása a világ minden részére eljutott.
A jövő szerdai gálán (melyre 1000 dollárért lehetett jegyet vásárolni), az Év séfje” címet is átadják. Ezt az elismerést 2011-ben Daniel Boulud kapja majd, aki szintén Lyonból – Paul Bocuse városából – származik.
A Culinary Institute of America (CIA) „Az Év öregdiákja” (Alumni of the Year) díját Jerome Bocuse és Michael Chiarello kapja majd, akik 1982-ben, illetve 1992-ben végeztek az intézményben. (foto: Kolbe Gábor)