Paul Bocuse az Évszázad séfje

A 85 esztendős francia „szakácspápa” életművét ismeri el az „Évszázad séfje” címmel a The Culinary Institute of America (CIA) .

Egy hét múlva, március 30-án tartja immáron ötödik, éves díjátadó gáláját a New a New York-i Times Square-en lévő Marriott Marquis-ben. A januárban 85. esztendejét betöltő PaulBocuse – akiről ebből az alkalomból csarnokot neveztek el a lyoni Eurexpo területén – a francia, és ezen keresztül a z egész világ gasztronómiáját megújító tevékenységével érdemelte ki az „Évszázad séfje” kitüntető címet.

A CIA elnöke, Dr.Tim Ryan szerint Paul Bocuse, és közvetlen követői fiatal szakácsok tömegei számára töltötték és töltik be a példakép, a követendő modell szerepét, és így megújító hatása a világ minden részére eljutott.

A jövő szerdai gálán (melyre 1000 dollárért lehetett jegyet vásárolni), az Év séfje” címet is átadják. Ezt az elismerést 2011-ben Daniel Boulud kapja majd, aki szintén Lyonból – Paul Bocuse városából – származik.

A Culinary Institute of America (CIA) „Az Év öregdiákja” (Alumni of the Year) díját Jerome Bocuse és Michael Chiarello kapja majd, akik 1982-ben, illetve 1992-ben végeztek az intézményben. (foto: Kolbe Gábor)


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.