Pécsi Borászok Köre alakul

A Pécs-Mecseki Borút Közhasznú Egyesület borútként vállalja fel a teljes pécsi borvidék népszerűsítését. Kiemelten fontosnak tartják azt, hogy a pécsi borvidék egységét erősítsék azáltal is, hogy az egyesületen belül valós összefogás alakuljon ki a termelők között - adta hírül a Pécsi Újság.

A Pécs-Mecseki Borút Egyesület ezért megnyitja a lehetőségét minden mohácsi és bólyi termelő számára a szervezethez való csatlakozásra, így minden minősített borturisztikai szolgáltató a borvidéken, a korábbiakkal ellentétben, egy szervezethez tartozna. Az egység kialakítása persze elsősorban a termelők igénye, hiszen ezáltal várhatóan még hatékonyabban tudnák a közös bormarketing munkát szervezni.

Május 31-én kerül sor a Pécsi Borászok Körének ünnepélyes megalakítására, amely a pécsi borvidék termelőinek egy újszerű együttműködése. A Kör először néhány alapító taggal kezdi meg működését, de várja tagjai körébe azokat a borászokat, akik tevékenységüket hivatásszerűen végzik, és elkötelezettek a minőségi borkészítés mellett. A közösség megalakulása lehetőséget teremt a borászok havi találkozására, szakmai egyeztetésekre, eszmecserére, és tematikus helyi borász-kóstolók megvalósítására. A cél, a termelők közötti hatékony együttműködés kialakulásával a Pécsi borvidék piaci pozíciójának a megerősítése.
A május 31-én 17 órakor a Hotel Corsóban tartandó alakuló ülés után veszi kezdetét a „Best of Pécs", a pécsi borvidék aranyérmes borainak közönségkóstolója.


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.