Pécsi Borászok Köre alakul

A Pécs-Mecseki Borút Közhasznú Egyesület borútként vállalja fel a teljes pécsi borvidék népszerűsítését. Kiemelten fontosnak tartják azt, hogy a pécsi borvidék egységét erősítsék azáltal is, hogy az egyesületen belül valós összefogás alakuljon ki a termelők között - adta hírül a Pécsi Újság.

A Pécs-Mecseki Borút Egyesület ezért megnyitja a lehetőségét minden mohácsi és bólyi termelő számára a szervezethez való csatlakozásra, így minden minősített borturisztikai szolgáltató a borvidéken, a korábbiakkal ellentétben, egy szervezethez tartozna. Az egység kialakítása persze elsősorban a termelők igénye, hiszen ezáltal várhatóan még hatékonyabban tudnák a közös bormarketing munkát szervezni.

Május 31-én kerül sor a Pécsi Borászok Körének ünnepélyes megalakítására, amely a pécsi borvidék termelőinek egy újszerű együttműködése. A Kör először néhány alapító taggal kezdi meg működését, de várja tagjai körébe azokat a borászokat, akik tevékenységüket hivatásszerűen végzik, és elkötelezettek a minőségi borkészítés mellett. A közösség megalakulása lehetőséget teremt a borászok havi találkozására, szakmai egyeztetésekre, eszmecserére, és tematikus helyi borász-kóstolók megvalósítására. A cél, a termelők közötti hatékony együttműködés kialakulásával a Pécsi borvidék piaci pozíciójának a megerősítése.
A május 31-én 17 órakor a Hotel Corsóban tartandó alakuló ülés után veszi kezdetét a „Best of Pécs", a pécsi borvidék aranyérmes borainak közönségkóstolója.


Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 
Pizza, kutyák és igazi családi program. Jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál!

Pizza, kutyák és igazi családi program. Jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál! 

2024. május 3-5. között kerül megrendezésre Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében a harmadik magyar Piaggio Pizza Fesztivál & Verseny a Kincsem Parkban, a tavaszi Food Truck Show keretében. 
Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében

Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében 

A cukrászdák további sorsát illetően annyit tudni, hogy a Budavári Önkormányzat - a hely tulajdonosaként - nem üzemelteti majd tovább.
Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban

Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban 

Magyar agrár-és élelmiszeripari termékek mutatkoztak be Ázsia legjelentősebb nemzetközi kiállításán.
Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.
Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?