Pécsi cég reformálná meg az egészséges ételkiszállító piacot

Tudatos táplálkozás, egészséges alapanyagok a küszöbödig szállítva, mindez országos lefedettséggel. Elindult a Nutrifit Kitchen, ami egy merőben új koncepciójú ételkiszállítós brand - tájékoztatta lapunkat a társaság.

Hiánypótló szolgáltatás indul a hazai ételkiszállítás piacán. Az ételek összeállításánál figyelembe veszik majd a legnagyobb számban előforduló intoleranciákat és tudatosan válogatják ki a legjobb alapanyagokat, törekedve a lehető legtisztább étkezés biztosítására. A kínálatban helyet kapnak a megreformált magyar klasszikus fogások, igazi szuperfoodok, vegán finomságok és speciális, emésztőrendszert támogató válogatások is. Az ételek elkészítése során figyelembe veszik azokat az alapelveket, melyeket az alapító tanácsadói munkája során is tanít a vendégeinek: minden étel gluténmentes, tej- és tejszármazék mentes, adalék- és ízfokozó mentes, étolajmentes és hozzáadott cukortól is mentes. Az ötlet egy fiatal pécsi funkcionális táplálkozási referens, Futár Zsófia ötlete nyomán valósult meg, ő álmodta meg a recepteket is.


 
Az alapítóról:
 
Futár Zsófia pályaelhagyó közgazdászként 2018 óta foglalkozik táplálkozási tanácsadással. Az egészség tudatosságot alapvetően a saját egészségügyi kihívásainak köszönheti. 2004-ben nyirok daganatot diagnosztizáltak nála, melyet műtét és fél éves kemoterápiás kezelés követett, ezzel párhuzamosan alakult kis az egészségtudatos szemléletmód, és a táplálkozás fontosságának felismerése. Zsófia a kezelések hosszútávú következményeinek köszönhetően találta meg azt a hivatást, amelyben ki tud teljesedni, és ami nap mint nap arra ösztönzi, hogy másokat is segíteni tudjon.


 
A Kitchen-ről:
 
„Régóta vágytam arra, hogy ne csak tanítsam a hozzám forduló vendégeket, hogy miként tudják egészségesebben, tudatosabban elkészíteni ételeiket, hanem szerettem volna ezeket a tápanyagdús - vitaminokban, ásványi anyagokban, rostban, értékes zsírokban stb. - gazdag ételek én magam elkészíteni nekik.” – meséli Futár Zsófia, alapító.
 


 


Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.
Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre 

Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.
Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában 

Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.
Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.