Pécsi cég reformálná meg az egészséges ételkiszállító piacot

Tudatos táplálkozás, egészséges alapanyagok a küszöbödig szállítva, mindez országos lefedettséggel. Elindult a Nutrifit Kitchen, ami egy merőben új koncepciójú ételkiszállítós brand - tájékoztatta lapunkat a társaság.

Hiánypótló szolgáltatás indul a hazai ételkiszállítás piacán. Az ételek összeállításánál figyelembe veszik majd a legnagyobb számban előforduló intoleranciákat és tudatosan válogatják ki a legjobb alapanyagokat, törekedve a lehető legtisztább étkezés biztosítására. A kínálatban helyet kapnak a megreformált magyar klasszikus fogások, igazi szuperfoodok, vegán finomságok és speciális, emésztőrendszert támogató válogatások is. Az ételek elkészítése során figyelembe veszik azokat az alapelveket, melyeket az alapító tanácsadói munkája során is tanít a vendégeinek: minden étel gluténmentes, tej- és tejszármazék mentes, adalék- és ízfokozó mentes, étolajmentes és hozzáadott cukortól is mentes. Az ötlet egy fiatal pécsi funkcionális táplálkozási referens, Futár Zsófia ötlete nyomán valósult meg, ő álmodta meg a recepteket is.


 
Az alapítóról:
 
Futár Zsófia pályaelhagyó közgazdászként 2018 óta foglalkozik táplálkozási tanácsadással. Az egészség tudatosságot alapvetően a saját egészségügyi kihívásainak köszönheti. 2004-ben nyirok daganatot diagnosztizáltak nála, melyet műtét és fél éves kemoterápiás kezelés követett, ezzel párhuzamosan alakult kis az egészségtudatos szemléletmód, és a táplálkozás fontosságának felismerése. Zsófia a kezelések hosszútávú következményeinek köszönhetően találta meg azt a hivatást, amelyben ki tud teljesedni, és ami nap mint nap arra ösztönzi, hogy másokat is segíteni tudjon.


 
A Kitchen-ről:
 
„Régóta vágytam arra, hogy ne csak tanítsam a hozzám forduló vendégeket, hogy miként tudják egészségesebben, tudatosabban elkészíteni ételeiket, hanem szerettem volna ezeket a tápanyagdús - vitaminokban, ásványi anyagokban, rostban, értékes zsírokban stb. - gazdag ételek én magam elkészíteni nekik.” – meséli Futár Zsófia, alapító.
 


 


Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen

Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen 

A tokaji Minaro Hotel bármenedzsere két koktéllal aratott győzelmet a Magyarország Itala 2025 versenyen.
Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról

Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról 

Rizs a magyar alföldről, a Körösök völgyéből.
Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép

Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép  

Egy friss felmérésből kiderült, ahol van lehetőség digitális borravalóadásra, ott a vendégek szívesebben honorálják a színvonalas kiszolgálást.
Nem lesz idén akácméz?

Nem lesz idén akácméz? 

Rekordgyenge termés – drágulás és hiány várható.
Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer  kijelentése kiverte a biztosítékot

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer kijelentése kiverte a biztosítékot 

A borásztársadalom nem nézi jó szemmel az alkoholmentességre buzdító kampányt – szerintük ezzel a hazai borkultúra hitelessége is sérül.
Időutazás a Folly Arborétumban

Időutazás a Folly Arborétumban 

A badacsonyörsi arborétum a nyári hónapokban is ideális úti cél.
Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista 

Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.
Hétvégén Somlói Borgála

Hétvégén Somlói Borgála 

Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.
Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak 

Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.
Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.