Hiánypótló szolgáltatás indul a hazai ételkiszállítás piacán. Az ételek összeállításánál figyelembe veszik majd a legnagyobb számban előforduló intoleranciákat és tudatosan válogatják ki a legjobb alapanyagokat, törekedve a lehető legtisztább étkezés biztosítására. A kínálatban helyet kapnak a megreformált magyar klasszikus fogások, igazi szuperfoodok, vegán finomságok és speciális, emésztőrendszert támogató válogatások is. Az ételek elkészítése során figyelembe veszik azokat az alapelveket, melyeket az alapító tanácsadói munkája során is tanít a vendégeinek: minden étel gluténmentes, tej- és tejszármazék mentes, adalék- és ízfokozó mentes, étolajmentes és hozzáadott cukortól is mentes. Az ötlet egy fiatal pécsi funkcionális táplálkozási referens, Futár Zsófia ötlete nyomán valósult meg, ő álmodta meg a recepteket is.
Az alapítóról:
Futár Zsófia pályaelhagyó közgazdászként 2018 óta foglalkozik táplálkozási tanácsadással. Az egészség tudatosságot alapvetően a saját egészségügyi kihívásainak köszönheti. 2004-ben nyirok daganatot diagnosztizáltak nála, melyet műtét és fél éves kemoterápiás kezelés követett, ezzel párhuzamosan alakult kis az egészségtudatos szemléletmód, és a táplálkozás fontosságának felismerése. Zsófia a kezelések hosszútávú következményeinek köszönhetően találta meg azt a hivatást, amelyben ki tud teljesedni, és ami nap mint nap arra ösztönzi, hogy másokat is segíteni tudjon.
A Kitchen-ről:
„Régóta vágytam arra, hogy ne csak tanítsam a hozzám forduló vendégeket, hogy miként tudják egészségesebben, tudatosabban elkészíteni ételeiket, hanem szerettem volna ezeket a tápanyagdús - vitaminokban, ásványi anyagokban, rostban, értékes zsírokban stb. - gazdag ételek én magam elkészíteni nekik.” – meséli Futár Zsófia, alapító.