Pécsi cég reformálná meg az egészséges ételkiszállító piacot

Tudatos táplálkozás, egészséges alapanyagok a küszöbödig szállítva, mindez országos lefedettséggel. Elindult a Nutrifit Kitchen, ami egy merőben új koncepciójú ételkiszállítós brand - tájékoztatta lapunkat a társaság.

Hiánypótló szolgáltatás indul a hazai ételkiszállítás piacán. Az ételek összeállításánál figyelembe veszik majd a legnagyobb számban előforduló intoleranciákat és tudatosan válogatják ki a legjobb alapanyagokat, törekedve a lehető legtisztább étkezés biztosítására. A kínálatban helyet kapnak a megreformált magyar klasszikus fogások, igazi szuperfoodok, vegán finomságok és speciális, emésztőrendszert támogató válogatások is. Az ételek elkészítése során figyelembe veszik azokat az alapelveket, melyeket az alapító tanácsadói munkája során is tanít a vendégeinek: minden étel gluténmentes, tej- és tejszármazék mentes, adalék- és ízfokozó mentes, étolajmentes és hozzáadott cukortól is mentes. Az ötlet egy fiatal pécsi funkcionális táplálkozási referens, Futár Zsófia ötlete nyomán valósult meg, ő álmodta meg a recepteket is.


 
Az alapítóról:
 
Futár Zsófia pályaelhagyó közgazdászként 2018 óta foglalkozik táplálkozási tanácsadással. Az egészség tudatosságot alapvetően a saját egészségügyi kihívásainak köszönheti. 2004-ben nyirok daganatot diagnosztizáltak nála, melyet műtét és fél éves kemoterápiás kezelés követett, ezzel párhuzamosan alakult kis az egészségtudatos szemléletmód, és a táplálkozás fontosságának felismerése. Zsófia a kezelések hosszútávú következményeinek köszönhetően találta meg azt a hivatást, amelyben ki tud teljesedni, és ami nap mint nap arra ösztönzi, hogy másokat is segíteni tudjon.


 
A Kitchen-ről:
 
„Régóta vágytam arra, hogy ne csak tanítsam a hozzám forduló vendégeket, hogy miként tudják egészségesebben, tudatosabban elkészíteni ételeiket, hanem szerettem volna ezeket a tápanyagdús - vitaminokban, ásványi anyagokban, rostban, értékes zsírokban stb. - gazdag ételek én magam elkészíteni nekik.” – meséli Futár Zsófia, alapító.
 


 


Magyar drazsét díjaztak egy rangos európai versenyen

Magyar drazsét díjaztak egy rangos európai versenyen 

Magyar aranyérem az egyik legrangosabb nemzetközi csokoládé versenyen. És ugyanezen az édes viadalon egy ezüstérmet is odaítéltek a hazai pályázónak.
A spanyol sztárséf is főz a Gourmet Fesztiválon

A spanyol sztárséf is főz a Gourmet Fesztiválon 

A május 24-i, szombat esti hatkezes főzés során Dani García és Giorgio Cavicchiolo (Alelí) valamint Varjú Imre (Flava) séfek együtt főznek.
Határokon átívelő ízek – két séf, három azonos alapanyaggal

Határokon átívelő ízek – két séf, három azonos alapanyaggal 

Gasztropárbaj a Michelin-csillagok árnyékában.
Növelte árbevételét a Zwack

Növelte árbevételét a Zwack 

A Zwack Unicum Nyrt. a 2024 április 1. és 2025 március 31. közötti 2024/2025-ös üzleti évben bruttó 38,788 milliárd forint árbevételt ért el.
Szőlő alapú gintermékek hazai szakemberektől

Szőlő alapú gintermékek hazai szakemberektől 

Közel 430 millió forint támogatással valósította meg a fejlesztést.
Híres csehországi sörfőzdék a nagy elődök nyomában

Híres csehországi sörfőzdék a nagy elődök nyomában 

Több, mint négy százalékkal többet készítette tavaly, mint 2023-ban.
A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon

A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon 

Michelin-csillagos éttermek, népszerű street food helyek, borászatok, cukrászdák és kézműves finomságok egy helyen.
Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől

Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől 

Idén luxuscikk lehet a cseresznye és az őszibarack is.
Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.