Pert nyert Amerikában a Starbucks

Nem sikerült pert nyernie egy amerikai nőnek a Starbucks kávézólánccal szemben, miután leforrázta magát egy teával. A 76 éves nő az égési sebek miatt három millió dollár kártérítést követelt - tudósította az Inforádiót Szvetnik Endre Londonból.

"Pereld be!" - ezzel viccelődnek egymással az amerikaiak és más angolszász országok lakosai is, amikor valamilyen kisebb baleset történik velük, amelyet józan elővigyázatossággal el lehetett volna kerülni, de amelyért rá lehet húzni a felelősséget másokra. És előfordulnak olyan esetek is, amelyek egyszerűen balesetek.

A 78 éves Rachel Moltner két éve forrázta le meg magát egy manhattani Starbucks kávézóban, amikor megpróbálta levenni a fedőt egy elvitelre adott teás pohárról. Annyira megégette a lábát, hogy kórházi kezelésre szorult. A kórházban aztán kiütéseket és gerincsérülést is kapott, mert kiesett az ágyból.

Rachel beperelte a Starbucksot, mert két egymásba csúsztatott, és szerinte rosszul tervezett pohárban szervírozták neki a teát. Azt is felhánytorgatta, hogy nem figyelmeztették: kilöttyenhet az ital.

A fellebbviteli bíróság azonban elutasította a keresetet azzal, hogy a "duplapoharazás" ismert és bevett gyakorlat, és az a célja, hogy a forró tea vagy kávé ne égesse meg az ember kezét.

Az idős hölgy ügyvédje szerint az erős cég elbánt gyenge védencével. Azt sem vették figyelembe, hogy szerinte a Starbucksnál létezik egy irányelv arra, hogy nem szabad dupla pohárba adni az italt. "Ezzel eltolódik a súlypont, és a pohár felborulhat" - mondta.

Nem ez az első eset, hogy étterem, vagy kávézó bíróságra elé került forró italok miatt. A leghíresebb per a McDonald's ellen 1994-ben folytatott eljárás volt. Egy új-mexikói nő közel három millió dollárra perelte a céget, amiért megégette magát a kávéjával. A felek végül peren kívüli egyezséget kötöttek. (forrás: Inforádió, Szvetnik Endre - London)


Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál

Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál 

A rajongók állítólag rohamosan felvásárolják a még piacon lévő készleteket.
BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait

BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait 

A BUD Wine címért öt kategóriában mérettettek meg a borászatok.
Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka

Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka 

Orbán Viktor miniszterelnök Hszi Csin-pinget egy 1949-es évjáratú Tokaji Aszúval ajándékozta meg.
Űzött őz és társai - a Zazie fúziós elemeket rejtő vacsorával bővítette kínálatát

Űzött őz és társai - a Zazie fúziós elemeket rejtő vacsorával bővítette kínálatát 

Friss, laza és pimasz gasztronómia. Tavalyi nyitása óta ez jellemző a Bíró Dani vezette, Kopaszi-öböl partján nyitva lévő Zazie-ra.
Ki lett az ország legjobb felszolgálója?

Ki lett az ország legjobb felszolgálója? 

A Szakma Kiváló Tanulója Versenyen a győztes Kóródi Béla lett, a Mátészalkai Szakképzési Centrum Kállay Rudolf Szakképző Iskola diákja.
Nappal hagyományos, éjjel automata - jön az első, távfelügyelt kisbolt

Nappal hagyományos, éjjel automata - jön az első, távfelügyelt kisbolt 

Tervek szerint már idén nyáron működnek az első távfelügyelt boltok Magyarországon.
Brad Pitt és Sting kedvenc borai Miskolcon

Brad Pitt és Sting kedvenc borai Miskolcon 

Idén tovább bővül az Avasi Borangolás programkínálata.
Michelin-csillagos gasztroprogram a debreceni Nagyerdőben

Michelin-csillagos gasztroprogram a debreceni Nagyerdőben 

Ízkánaán, Palya Bea és júniusi erdőillat Debrecenben.
Megvannak a pizzafesztivál győztesei

Megvannak a pizzafesztivál győztesei 

A pizzafesztiválon Magyarország legjobb pizzériái és pizzakészítő mesterei versenyeztek egymással.
Megnyílt a Dobay Cukrászda és Pékség a BudaParton

Megnyílt a Dobay Cukrászda és Pékség a BudaParton 

Harmadik cukrászdáját nyitotta a gasztronómia területén két évtizedes tapasztalattal rendelkező VakVarjú Csoport Budapest egyik legmenőbb, legdinamikusabban fejlődő részén, a festői és egyben lazulós hangulatú BudaParton.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.