Pert nyert Amerikában a Starbucks

Nem sikerült pert nyernie egy amerikai nőnek a Starbucks kávézólánccal szemben, miután leforrázta magát egy teával. A 76 éves nő az égési sebek miatt három millió dollár kártérítést követelt - tudósította az Inforádiót Szvetnik Endre Londonból.

"Pereld be!" - ezzel viccelődnek egymással az amerikaiak és más angolszász országok lakosai is, amikor valamilyen kisebb baleset történik velük, amelyet józan elővigyázatossággal el lehetett volna kerülni, de amelyért rá lehet húzni a felelősséget másokra. És előfordulnak olyan esetek is, amelyek egyszerűen balesetek.

A 78 éves Rachel Moltner két éve forrázta le meg magát egy manhattani Starbucks kávézóban, amikor megpróbálta levenni a fedőt egy elvitelre adott teás pohárról. Annyira megégette a lábát, hogy kórházi kezelésre szorult. A kórházban aztán kiütéseket és gerincsérülést is kapott, mert kiesett az ágyból.

Rachel beperelte a Starbucksot, mert két egymásba csúsztatott, és szerinte rosszul tervezett pohárban szervírozták neki a teát. Azt is felhánytorgatta, hogy nem figyelmeztették: kilöttyenhet az ital.

A fellebbviteli bíróság azonban elutasította a keresetet azzal, hogy a "duplapoharazás" ismert és bevett gyakorlat, és az a célja, hogy a forró tea vagy kávé ne égesse meg az ember kezét.

Az idős hölgy ügyvédje szerint az erős cég elbánt gyenge védencével. Azt sem vették figyelembe, hogy szerinte a Starbucksnál létezik egy irányelv arra, hogy nem szabad dupla pohárba adni az italt. "Ezzel eltolódik a súlypont, és a pohár felborulhat" - mondta.

Nem ez az első eset, hogy étterem, vagy kávézó bíróságra elé került forró italok miatt. A leghíresebb per a McDonald's ellen 1994-ben folytatott eljárás volt. Egy új-mexikói nő közel három millió dollárra perelte a céget, amiért megégette magát a kávéjával. A felek végül peren kívüli egyezséget kötöttek. (forrás: Inforádió, Szvetnik Endre - London)


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.