Pert nyert Amerikában a Starbucks

Nem sikerült pert nyernie egy amerikai nőnek a Starbucks kávézólánccal szemben, miután leforrázta magát egy teával. A 76 éves nő az égési sebek miatt három millió dollár kártérítést követelt - tudósította az Inforádiót Szvetnik Endre Londonból.

"Pereld be!" - ezzel viccelődnek egymással az amerikaiak és más angolszász országok lakosai is, amikor valamilyen kisebb baleset történik velük, amelyet józan elővigyázatossággal el lehetett volna kerülni, de amelyért rá lehet húzni a felelősséget másokra. És előfordulnak olyan esetek is, amelyek egyszerűen balesetek.

A 78 éves Rachel Moltner két éve forrázta le meg magát egy manhattani Starbucks kávézóban, amikor megpróbálta levenni a fedőt egy elvitelre adott teás pohárról. Annyira megégette a lábát, hogy kórházi kezelésre szorult. A kórházban aztán kiütéseket és gerincsérülést is kapott, mert kiesett az ágyból.

Rachel beperelte a Starbucksot, mert két egymásba csúsztatott, és szerinte rosszul tervezett pohárban szervírozták neki a teát. Azt is felhánytorgatta, hogy nem figyelmeztették: kilöttyenhet az ital.

A fellebbviteli bíróság azonban elutasította a keresetet azzal, hogy a "duplapoharazás" ismert és bevett gyakorlat, és az a célja, hogy a forró tea vagy kávé ne égesse meg az ember kezét.

Az idős hölgy ügyvédje szerint az erős cég elbánt gyenge védencével. Azt sem vették figyelembe, hogy szerinte a Starbucksnál létezik egy irányelv arra, hogy nem szabad dupla pohárba adni az italt. "Ezzel eltolódik a súlypont, és a pohár felborulhat" - mondta.

Nem ez az első eset, hogy étterem, vagy kávézó bíróságra elé került forró italok miatt. A leghíresebb per a McDonald's ellen 1994-ben folytatott eljárás volt. Egy új-mexikói nő közel három millió dollárra perelte a céget, amiért megégette magát a kávéjával. A felek végül peren kívüli egyezséget kötöttek. (forrás: Inforádió, Szvetnik Endre - London)


Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.