Pert nyert Amerikában a Starbucks

Nem sikerült pert nyernie egy amerikai nőnek a Starbucks kávézólánccal szemben, miután leforrázta magát egy teával. A 76 éves nő az égési sebek miatt három millió dollár kártérítést követelt - tudósította az Inforádiót Szvetnik Endre Londonból.

"Pereld be!" - ezzel viccelődnek egymással az amerikaiak és más angolszász országok lakosai is, amikor valamilyen kisebb baleset történik velük, amelyet józan elővigyázatossággal el lehetett volna kerülni, de amelyért rá lehet húzni a felelősséget másokra. És előfordulnak olyan esetek is, amelyek egyszerűen balesetek.

A 78 éves Rachel Moltner két éve forrázta le meg magát egy manhattani Starbucks kávézóban, amikor megpróbálta levenni a fedőt egy elvitelre adott teás pohárról. Annyira megégette a lábát, hogy kórházi kezelésre szorult. A kórházban aztán kiütéseket és gerincsérülést is kapott, mert kiesett az ágyból.

Rachel beperelte a Starbucksot, mert két egymásba csúsztatott, és szerinte rosszul tervezett pohárban szervírozták neki a teát. Azt is felhánytorgatta, hogy nem figyelmeztették: kilöttyenhet az ital.

A fellebbviteli bíróság azonban elutasította a keresetet azzal, hogy a "duplapoharazás" ismert és bevett gyakorlat, és az a célja, hogy a forró tea vagy kávé ne égesse meg az ember kezét.

Az idős hölgy ügyvédje szerint az erős cég elbánt gyenge védencével. Azt sem vették figyelembe, hogy szerinte a Starbucksnál létezik egy irányelv arra, hogy nem szabad dupla pohárba adni az italt. "Ezzel eltolódik a súlypont, és a pohár felborulhat" - mondta.

Nem ez az első eset, hogy étterem, vagy kávézó bíróságra elé került forró italok miatt. A leghíresebb per a McDonald's ellen 1994-ben folytatott eljárás volt. Egy új-mexikói nő közel három millió dollárra perelte a céget, amiért megégette magát a kávéjával. A felek végül peren kívüli egyezséget kötöttek. (forrás: Inforádió, Szvetnik Endre - London)


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.