Pert nyert Amerikában a Starbucks

Nem sikerült pert nyernie egy amerikai nőnek a Starbucks kávézólánccal szemben, miután leforrázta magát egy teával. A 76 éves nő az égési sebek miatt három millió dollár kártérítést követelt - tudósította az Inforádiót Szvetnik Endre Londonból.

"Pereld be!" - ezzel viccelődnek egymással az amerikaiak és más angolszász országok lakosai is, amikor valamilyen kisebb baleset történik velük, amelyet józan elővigyázatossággal el lehetett volna kerülni, de amelyért rá lehet húzni a felelősséget másokra. És előfordulnak olyan esetek is, amelyek egyszerűen balesetek.

A 78 éves Rachel Moltner két éve forrázta le meg magát egy manhattani Starbucks kávézóban, amikor megpróbálta levenni a fedőt egy elvitelre adott teás pohárról. Annyira megégette a lábát, hogy kórházi kezelésre szorult. A kórházban aztán kiütéseket és gerincsérülést is kapott, mert kiesett az ágyból.

Rachel beperelte a Starbucksot, mert két egymásba csúsztatott, és szerinte rosszul tervezett pohárban szervírozták neki a teát. Azt is felhánytorgatta, hogy nem figyelmeztették: kilöttyenhet az ital.

A fellebbviteli bíróság azonban elutasította a keresetet azzal, hogy a "duplapoharazás" ismert és bevett gyakorlat, és az a célja, hogy a forró tea vagy kávé ne égesse meg az ember kezét.

Az idős hölgy ügyvédje szerint az erős cég elbánt gyenge védencével. Azt sem vették figyelembe, hogy szerinte a Starbucksnál létezik egy irányelv arra, hogy nem szabad dupla pohárba adni az italt. "Ezzel eltolódik a súlypont, és a pohár felborulhat" - mondta.

Nem ez az első eset, hogy étterem, vagy kávézó bíróságra elé került forró italok miatt. A leghíresebb per a McDonald's ellen 1994-ben folytatott eljárás volt. Egy új-mexikói nő közel három millió dollárra perelte a céget, amiért megégette magát a kávéjával. A felek végül peren kívüli egyezséget kötöttek. (forrás: Inforádió, Szvetnik Endre - London)


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.