Petra és Évi a fővárosba megy

A szekszárdi Ízlelő étterem – ahol kizárólag sérültek dolgoznak mind a vendégtérben, mind a konyhán – két alkalmazottja, az aprócska Kajtár Petra felszolgáló és a hallássérült szakács, Gyulainé Éva december 13-án, szombaton egynapos szakmai programon vehettek részt az ötcsillagos Budapest Marriott Hotelben.

Mindketten egyenruhát kaptak, Petra indult a vendégtérbe a reggelizetéshez, Évi a konyhára virslit karikázni, krumplit szeletelni. Ahogy a vendégek rohama csökkent, az étteremvezető kézen fogta Petrát, és körbevezette a házban. Aztán mindketten kaptak személyzeti reggelit, és Évi is megnézhette a házat, neki a legjobban a lobbiban a karácsonyra feldíszített különböző sarkok, kandallós belső terek tetszettek. Megnézték mindketten a ház saját cukrászüzemét, csak bámultak, mekkora egy ilyen hatalmas szálloda konyhai része.

Évi hidegkonyhai feladatokat kapott, bacont, szalámit szeletelt, és a vendégtérben lévő látványkonyhában is dolgozhatott, ő pirította a vendégek előtt a zöldségeket. Petra eközben terítőt hajtogatott, segített az ebédhez a felterítésben, a menükártyákat helyezte el az asztaloknál. Elrepült az idő, amikor koradélután elbúcsúztak vendéglátóiktól, az aprócska Petra csak egyet kért: egyszer az életben hadd jöjjön még ide vissza, mert ilyen élményben még nem volt soha része.


Csődöt jelentett a Hooters

Csődöt jelentett a Hooters 

A csirkeszárnyairól híres Hooters étteremlánc hétfőn csődöt jelentett, de a márka továbbra is megmarad.
Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket

Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket 

A miniszter közlése szerint Szlovákiából, Magyarországról, Alsó Ausztriából és Burgenlandból hétfő éjféltől tilos lesz egyes állati termékek behozatala.
Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.