A voksok alapján Óbuda-Békásmegyer legjobb vendéglátóhelye idén a Pizza Paradicsom vendéglő lett. Bús Balázs polgármester adta át az ezt igazoló emléktáblát a vendéglő tulajdonosának, Szalai Balázsnak, aki az átvétel után elmondta, büszkén fogja kitenni az étterem falára. Köszönetet mondott a vendéglő dolgozóinak és vendégeinek egyaránt. A szavazatukat beküldők közül kisorsolt szerencsés nyertes ezúttal Simonné Fehér Judit kerületi lakos lett. A fődíjat, egy kétszemélyes vacsorameghívást édesanyja, Fehér Istvánné vette át a polgármester dolgozószobájában. 2008-ban a Rézpatkó vendéglő nyerte el a kitüntető címet.
Pizzázó lett az év vendéglője Óbudán
Idén is kerület lakosainak szavazatai döntöttek arról, hogy melyik vendéglátóipari egység kapja az önkormányzat elismerését, az „Óbuda legjobb vendéglátóhelye 2009” címet viselő emléktáblát.

Szőlő alapú gintermékek hazai szakemberektől
Közel 430 millió forint támogatással valósította meg a fejlesztést.

Híres csehországi sörfőzdék a nagy elődök nyomában
Több, mint négy százalékkal többet készítette tavaly, mint 2023-ban.

A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon
Michelin-csillagos éttermek, népszerű street food helyek, borászatok, cukrászdák és kézműves finomságok egy helyen.

Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől
Idén luxuscikk lehet a cseresznye és az őszibarack is.

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris
A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának
Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem
Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját
Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten
Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.

A lengyel sörgyártás új trendjei
A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.