Polgárőröket vetnek be a vendéglátók

Három soproni vendéglátóhely üzemeltetői fogtak össze a Deák tér éjszakai nyugalma érdekében: ők finanszírozzák a jövőben a Soproni Polgárőr Egyesület hétvégi járőreit - adta hírül a Kisalföld.

A Kisalföld nemrég adott teret több olyan lakossági észrevételnek is, amelyben a szórakozóhelyek közelében élők arra panaszkodnak: a hajnalban hazatérő vendégek nincsenek tekintettel az alvókra. Az ajtócsapkodás, az utcán cigarettázás, a búcsúzkodások még az enyhébbek a sok zavaró tényező közül. 

A Kisalföld szerint a polgárőrök feladata az lesz, hogy biztosítsák a lakók nyugalmát és a tér biztonságát, ugyanakkor továbbra is lesz lehetőség a kulturált szórakozásra. A Deák téren érintett három vendéglátóhely – a Deák étterem, a Gázfröccs romkocsma és a Centrál Park Café – a cikk hatására a megoldás érdekében az összefogás mellett döntött.

– Bár mindhárom helyen dolgozik biztonsági őr, ők elsősorban a benti rendért felelnek, illetve azért, ami az ajtók előtt történik. A lakók nyugalmának biztosítása érdekében pénteken és szombaton a nyitvatartási időkben, egészen a hajnali órákig polgárőr járőrök teljesítenek szolgálatot a Deák téren. Ennek költségeit mi, vendéglátósok finanszírozzuk majd – mondta el a Kisalföldnek Kreszta Balázs, a Gázfröccs romkocsma üzemeltetője.

– A polgárőrök feladata az lesz, hogy biztosítsák a lakók nyugalmát és a tér biztonságát, ugyanakkor továbbra is lesz lehetőség a kulturált szórakozásra. Amennyiben hangoskodást vagy bármilyen rendbontást tapasztalnak, a járőrök azonnal értesítik majd a rendőrséget – tudtuk meg a Soproni Polgárőr Egyesület elnökétől, Vig József Attilától.


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.