Pörkölt törökmogyoró íz is bekerült a Nespresso világába

A Nespresso kínálatában évek óta kínálnak ízesített kávékapszulákat. Elsőként a vanília, a karamell és az étcsokoládé ízű kapszula került  forgalomba, mostantól pedig új pörkölt mogyoró ízzel bővült Original és a Vertuo ízesítettkapszula-család.  

A cég kutatása szerint a magyarok 81 százaléka mindig ízesíti a kávéját valamilyen módon, 62 százalékuk az édesítésen túl valamilyen kávéfehérítőt (tehéntejet, valamilyen növényi italt vagy tejszínt) sem hagy ki az italból, míg 11 százalékuk csak édesíti azt. 

Ízes(ített) kávétörténet

A kávés multicég kínálatában évek óta vannak ízesített kávékapszulák. Elsőként a vanília, a karamell és az étcsokoládé ízű kapszula került a hazai Boutique-ok polcaira 2013-ban. És most újabb mérföldkőhöz érkeztek, és most megújították Barista Creations kávékollekció tagjait, ráadásul úgy alkották meg, hogy a kávéblend összetétele tökéletesen harmonizáljon a hozzáadott tejjel, miközben a pörkölt mogyoró, a vanília, a karamell és a csokoládé ízjegyei is érvényesülnek.

„Az új ízesített kapszulák kifejlesztésénél olyan egyensúlyra törekedtünk, ami – akár textúrában, akár ízben – megteremti azt az élményt, mintha kedvenc süteményeinket kóstolnánk. Olyan kávéfajtákat és pörkölési módozatokat választottunk, amelyek hangsúlyozzák a kávé édességét, miközben kissé háttérbe szorítják a keserűbb ízjegyeket", mondta Márkosi Balázs, a cég hazai kávénagykövete.

 

Növényi italokkal is működik

A desszertkávék elkészítésének titka, hogy ne legyen benne túl sok tej, ugyanis könnyen elnyomhatja a kávé ízét. Az egyre népszerűbb növényi italokkal szintén kiváló kávéreceptek készíthetők, de a kávészakértő szerint egyáltalán nem mindegy, miből. „Akkor működnek igazán jól, ha van elegendő fehérjetartalmuk, ellenkező esetben ugyanis nem adják meg a kávénak a kellő testet", mondja a szakértő, aki konkrét változatot is ajánl: „Érdemes jó minőségű, barista jelzésű szója- vagy zabitalt választani, mert ezek gyönyörűen habosodnak, magas a fehérjetartalmuk, és a kávé aromáit is hagyják megfelelően érvényesülni."

A Nespresso oldalán rengeteg receptjavaslat elérhető, amelyeket – a tökéletes arányokat kikísérletezve – a svájci központ kávékóstoló szakértői állítottak össze.

 

 

Forrás: Nespresso


Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.