Pörkölt törökmogyoró íz is bekerült a Nespresso világába

A Nespresso kínálatában évek óta kínálnak ízesített kávékapszulákat. Elsőként a vanília, a karamell és az étcsokoládé ízű kapszula került  forgalomba, mostantól pedig új pörkölt mogyoró ízzel bővült Original és a Vertuo ízesítettkapszula-család.  

A cég kutatása szerint a magyarok 81 százaléka mindig ízesíti a kávéját valamilyen módon, 62 százalékuk az édesítésen túl valamilyen kávéfehérítőt (tehéntejet, valamilyen növényi italt vagy tejszínt) sem hagy ki az italból, míg 11 százalékuk csak édesíti azt. 

Ízes(ített) kávétörténet

A kávés multicég kínálatában évek óta vannak ízesített kávékapszulák. Elsőként a vanília, a karamell és az étcsokoládé ízű kapszula került a hazai Boutique-ok polcaira 2013-ban. És most újabb mérföldkőhöz érkeztek, és most megújították Barista Creations kávékollekció tagjait, ráadásul úgy alkották meg, hogy a kávéblend összetétele tökéletesen harmonizáljon a hozzáadott tejjel, miközben a pörkölt mogyoró, a vanília, a karamell és a csokoládé ízjegyei is érvényesülnek.

„Az új ízesített kapszulák kifejlesztésénél olyan egyensúlyra törekedtünk, ami – akár textúrában, akár ízben – megteremti azt az élményt, mintha kedvenc süteményeinket kóstolnánk. Olyan kávéfajtákat és pörkölési módozatokat választottunk, amelyek hangsúlyozzák a kávé édességét, miközben kissé háttérbe szorítják a keserűbb ízjegyeket", mondta Márkosi Balázs, a cég hazai kávénagykövete.

 

Növényi italokkal is működik

A desszertkávék elkészítésének titka, hogy ne legyen benne túl sok tej, ugyanis könnyen elnyomhatja a kávé ízét. Az egyre népszerűbb növényi italokkal szintén kiváló kávéreceptek készíthetők, de a kávészakértő szerint egyáltalán nem mindegy, miből. „Akkor működnek igazán jól, ha van elegendő fehérjetartalmuk, ellenkező esetben ugyanis nem adják meg a kávénak a kellő testet", mondja a szakértő, aki konkrét változatot is ajánl: „Érdemes jó minőségű, barista jelzésű szója- vagy zabitalt választani, mert ezek gyönyörűen habosodnak, magas a fehérjetartalmuk, és a kávé aromáit is hagyják megfelelően érvényesülni."

A Nespresso oldalán rengeteg receptjavaslat elérhető, amelyeket – a tökéletes arányokat kikísérletezve – a svájci központ kávékóstoló szakértői állítottak össze.

 

 

Forrás: Nespresso


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.