A cég kutatása szerint a magyarok 81 százaléka mindig ízesíti a kávéját valamilyen módon, 62 százalékuk az édesítésen túl valamilyen kávéfehérítőt (tehéntejet, valamilyen növényi italt vagy tejszínt) sem hagy ki az italból, míg 11 százalékuk csak édesíti azt.
Ízes(ített) kávétörténet
A kávés multicég kínálatában évek óta vannak ízesített kávékapszulák. Elsőként a vanília, a karamell és az étcsokoládé ízű kapszula került a hazai Boutique-ok polcaira 2013-ban. És most újabb mérföldkőhöz érkeztek, és most megújították Barista Creations kávékollekció tagjait, ráadásul úgy alkották meg, hogy a kávéblend összetétele tökéletesen harmonizáljon a hozzáadott tejjel, miközben a pörkölt mogyoró, a vanília, a karamell és a csokoládé ízjegyei is érvényesülnek.
„Az új ízesített kapszulák kifejlesztésénél olyan egyensúlyra törekedtünk, ami – akár textúrában, akár ízben – megteremti azt az élményt, mintha kedvenc süteményeinket kóstolnánk. Olyan kávéfajtákat és pörkölési módozatokat választottunk, amelyek hangsúlyozzák a kávé édességét, miközben kissé háttérbe szorítják a keserűbb ízjegyeket", mondta Márkosi Balázs, a cég hazai kávénagykövete.
Növényi italokkal is működik
A desszertkávék elkészítésének titka, hogy ne legyen benne túl sok tej, ugyanis könnyen elnyomhatja a kávé ízét. Az egyre népszerűbb növényi italokkal szintén kiváló kávéreceptek készíthetők, de a kávészakértő szerint egyáltalán nem mindegy, miből. „Akkor működnek igazán jól, ha van elegendő fehérjetartalmuk, ellenkező esetben ugyanis nem adják meg a kávénak a kellő testet", mondja a szakértő, aki konkrét változatot is ajánl: „Érdemes jó minőségű, barista jelzésű szója- vagy zabitalt választani, mert ezek gyönyörűen habosodnak, magas a fehérjetartalmuk, és a kávé aromáit is hagyják megfelelően érvényesülni."
A Nespresso oldalán rengeteg receptjavaslat elérhető, amelyeket – a tökéletes arányokat kikísérletezve – a svájci központ kávékóstoló szakértői állítottak össze.
Forrás: Nespresso