Pörköltfőző szüreti verseny a Hilltop dombon

Hagyományőrző szándékkal 2013. október 19-én rendezi meg a Hilltop Borhotel & Étterem az Első Szüreti Pörköltfőző Versenyt. A szüreti mulatságra bárki nevezhet, aki szereti a magyaros ízeket és a finom borokat.

A Hilltop borászat évtizedek óta támogatja a hazai borkultúrát azzal, hogy rendszeresen részt vesz a hazai és nemzetközi gasztronómia neves eseményein és versenyein. A neszmélyi Melegeshegyen elhelyezkedő Hilltop Borhotel & Étterem most egy saját gasztronómiai sorozatot szeretne útjára indítani, amelynek a középpontjába idén az egyik legautentikusabb magyar étel, a pörkölt áll. Az október 19-én megrendezett versenyre bárki jelentkezhet, a pörkölt bármilyen alapanyagból készülhet (sertés, borjú, gomba, zúza, marha, kecske vagy vad), a szervezők csak annyi kitételt tettek, hogy a főzés során bort is kell használni. A Hilltop dombtetőn, az Első Szüreti Pörköltfőző Versenyen a klasszikus szüreti hangulatot szeretnék feleleveníteni finom ételek, édes must és nagyszerű borok kíséretében! A szervezők olyan csapatok, közösségek, baráti társaságok jelentkezését várják, akik kedvet éreznek pörköltfőző tudásuk megmérettetéséhez! A zsűri tagjai Kamocsay Ákos, a Hilltop főborásza, Pogrányi Pál, Dunaszentmiklós polgármestere és Csatai Ferenc, mesterszakács, valamint Jakus József főkóstoló. A versenyzőket reggel 9 órától várják a szervezők.
A szüreti pörköltfőző versenyhez és a jókedvhez a bort a Hilltop biztosítja, az erőteljes ízekhez fogyasztásra a szervezők a Hilltop Cabernet Sauvignon-t ajánlják. A Hilltop Borhotel & Étterem ezzel az eseménnyel is szeretné felhívni a figyelmet kiváló vörös boraira, amelyeket szintén saját termelésű szőlőből készítenek. Bár a Neszmélyi Borvidék adottságai kiválóak, mégis vannak olyan szőlőfajták, melyek más környezetet és talajt követelnek meg magunkat. Ilyen például Hilltop Cabernet Sauvignon is, amely többnyire a Bajához közeli, azaz Szekszárdi Borvidéken elhelyezkedő Bátaszéken terem, hiszen ez a vidék remek adottságokkal rendelkezik a kékszőlők termesztéséhez. A Hilltop Borászat Zrt. tulajdonosai hisznek abban, hogy kiváló minőségű bort csak első osztályú szőlőből lehet készíteni, így a borászat a felhasznált szőlő 99 százalékát saját ültetvényein termeszti. Ezek a szőlő ültetvények Neszmély mellett Kocson, Bátaszéken és Kesztölcön találhatóak.
A szüreti mulatsággal a Hilltop szeretné bemutatni a szüret szórakoztató oldalát is. Idén egyébként elnyúló szüretre számít a borászat, az augusztus 12-én kezdődött munka október végén fejeződik be. A különböző ültetvényeken 5000 tonna szőlőt szüretelnek le, ebből körülbelül 4-5 millió palack bor fog készülni. Az idei év terméséből a meleg és napos nyárnak köszönhetően az irsai olivér, a rosé, a királyleányka, a sauvignon blanc és a sárgamuskotály emelkedik ki, ezekből készülhetnek majd a legkiválóbb borok.


Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.