A Hilltop borászat évtizedek óta támogatja a hazai borkultúrát azzal, hogy rendszeresen részt vesz a hazai és nemzetközi gasztronómia neves eseményein és versenyein. A neszmélyi Melegeshegyen elhelyezkedő Hilltop Borhotel & Étterem most egy saját gasztronómiai sorozatot szeretne útjára indítani, amelynek a középpontjába idén az egyik legautentikusabb magyar étel, a pörkölt áll. Az október 19-én megrendezett versenyre bárki jelentkezhet, a pörkölt bármilyen alapanyagból készülhet (sertés, borjú, gomba, zúza, marha, kecske vagy vad), a szervezők csak annyi kitételt tettek, hogy a főzés során bort is kell használni. A Hilltop dombtetőn, az Első Szüreti Pörköltfőző Versenyen a klasszikus szüreti hangulatot szeretnék feleleveníteni finom ételek, édes must és nagyszerű borok kíséretében! A szervezők olyan csapatok, közösségek, baráti társaságok jelentkezését várják, akik kedvet éreznek pörköltfőző tudásuk megmérettetéséhez! A zsűri tagjai Kamocsay Ákos, a Hilltop főborásza, Pogrányi Pál, Dunaszentmiklós polgármestere és Csatai Ferenc, mesterszakács, valamint Jakus József főkóstoló. A versenyzőket reggel 9 órától várják a szervezők.
A szüreti pörköltfőző versenyhez és a jókedvhez a bort a Hilltop biztosítja, az erőteljes ízekhez fogyasztásra a szervezők a Hilltop Cabernet Sauvignon-t ajánlják. A Hilltop Borhotel & Étterem ezzel az eseménnyel is szeretné felhívni a figyelmet kiváló vörös boraira, amelyeket szintén saját termelésű szőlőből készítenek. Bár a Neszmélyi Borvidék adottságai kiválóak, mégis vannak olyan szőlőfajták, melyek más környezetet és talajt követelnek meg magunkat. Ilyen például Hilltop Cabernet Sauvignon is, amely többnyire a Bajához közeli, azaz Szekszárdi Borvidéken elhelyezkedő Bátaszéken terem, hiszen ez a vidék remek adottságokkal rendelkezik a kékszőlők termesztéséhez. A Hilltop Borászat Zrt. tulajdonosai hisznek abban, hogy kiváló minőségű bort csak első osztályú szőlőből lehet készíteni, így a borászat a felhasznált szőlő 99 százalékát saját ültetvényein termeszti. Ezek a szőlő ültetvények Neszmély mellett Kocson, Bátaszéken és Kesztölcön találhatóak.
A szüreti mulatsággal a Hilltop szeretné bemutatni a szüret szórakoztató oldalát is. Idén egyébként elnyúló szüretre számít a borászat, az augusztus 12-én kezdődött munka október végén fejeződik be. A különböző ültetvényeken 5000 tonna szőlőt szüretelnek le, ebből körülbelül 4-5 millió palack bor fog készülni. Az idei év terméséből a meleg és napos nyárnak köszönhetően az irsai olivér, a rosé, a királyleányka, a sauvignon blanc és a sárgamuskotály emelkedik ki, ezekből készülhetnek majd a legkiválóbb borok.
Pörköltfőző szüreti verseny a Hilltop dombon
Hagyományőrző szándékkal 2013. október 19-én rendezi meg a Hilltop Borhotel & Étterem az Első Szüreti Pörköltfőző Versenyt. A szüreti mulatságra bárki nevezhet, aki szereti a magyaros ízeket és a finom borokat.

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen
Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival
Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál
A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje
Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból
A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején
Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon
Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc
A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata
Új séf, új étlap, új élmények.

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme
Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.