Pubokká alakulnak a londoni metróállomások

Újra élettel töltené meg a londoni metró jelenleg használaton kívüli állomásait Ajit Chambers, brit üzletember, aki a vállalkozáshoz már létre is hozta a The Old London Metro Companyt.

Az ötletre már áldását adta London polgármestere, Boris Johnson is, aki briliáns ötletnek nevezte Chambers tervét. Hozzátette, minden további nélkül kiadják a szükséges engedélyeket, azzal a feltétellel, hogy a project egyetlen adópenny felhasználását sem vonja maga után. A terv során olyan legendás állomásokra költözne újra élet, mint az 1907-ben átadott, és jelenleg filmforgatásora használt Aldwich, vagy az 1924-ben bezárt South Kentish Town, ahol jelenleg szauna és masszázsszalon működik.

A metróhálózatot üzemeltető Transport of London mindenesetre felhívta a figyelmet, hogy az évtizedek óta használaton kívüli állomások a legtöbb esetben nagy forgalmú vasútvonalak közvetlen közelében találhatók, és nem minden esetben felelnek meg a jelenleg érvényes biztonsági előírásoknak.

Az ötlet mindenesetre valóban briliáns, és a budapestiek számára is előremutató, hiszen a jelenleg épülő 4. metro várható üzembehelyezéséig hátralévő néhány esztendőben talán nálunk is lehetne hasonló módon hasznosítani a vonalon megépített állomásokat…


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.