Az elismerést szombat éjszaka a hagyományos borászbálon adták át Sárospatakon. A még harmincas éveiben járó Puklus Péter a Gödöllői Agrártudományi Egyetemen szerzett diplomát, majd az egykori Kertészeti, ma Corvinus Egyetem borászati tanszékén tanult tovább. Első munkahelye a Balatonboglári Részvénytársaság volt, ahol technológusként szőlőfelvásárlással és - feldolgozással foglalkozott.
Ezt követően a Törley Pezsgő Pincészet erjesztőpincéjének vezetője lett, majd a Hungarovin Részvénytársaság szekszárdi üzemét irányította. Később négy évig dolgozott a Garamvári Szőlőbirtok balatonlellei gazdaságában termelési igazgatóként. 2008-ban hazatért Bodrogkeresztúrra és egy esztendeig a családi pincészetben dolgozott. 2009-ben lett az állami tulajdonú Tokaj Kereskedőház Zrt. főborásza. A cég - irányításával - évente átlagosan 80-100 ezer mázsa szőlő felvásárlását és feldolgozását végzi el. Amióta Puklus Péter a főborász, vagyis a 2009-es és 2010-es borokkal 27 rangos hazai, valamint külföldi díjat nyert a társaság.
Ezek közül az egyik legjelentősebb elismerést n éhány hete, a világ egyik legjelentősebb borversenyén, a franciaországi Bordeaux-ban kapták meg - írja a boob.hu. (foto: zipp.hu)