Puklus Péter az Év bortermelője a Tokaji Borvidéken

Puklus Pétert, a Tokaj Kereskedőház Zrt. főborászát választották a Tokaji Borvidék Év bortermelőjévé. A címre a hegyközségek jelölhetik az általuk legjobbnak tartott borászokat és 88 borvidéki szakember szavazata alapján derül ki, kinek a munkásságát tartották adott esztendőben a legkiemelkedőbbnek - írja a boon.hu.

Az elismerést szombat éjszaka a hagyományos borászbálon adták át Sárospatakon. A még harmincas éveiben járó Puklus Péter a Gödöllői Agrártudományi Egyetemen szerzett diplomát, majd az egykori Kertészeti, ma Corvinus Egyetem borászati tanszékén tanult tovább. Első munkahelye a Balatonboglári Részvénytársaság volt, ahol technológusként szőlőfelvásárlással és - feldolgozással foglalkozott.

Ezt követően a Törley Pezsgő Pincészet erjesztőpincéjének vezetője lett, majd a Hungarovin Részvénytársaság szekszárdi üzemét irányította. Később négy évig dolgozott a Garamvári Szőlőbirtok balatonlellei gazdaságában termelési igazgatóként. 2008-ban hazatért Bodrogkeresztúrra és egy esztendeig a családi pincészetben dolgozott. 2009-ben lett az állami tulajdonú Tokaj Kereskedőház Zrt. főborásza. A cég - irányításával - évente átlagosan 80-100 ezer mázsa szőlő felvásárlását és feldolgozását végzi el. Amióta Puklus Péter a főborász, vagyis a 2009-es és 2010-es borokkal 27 rangos hazai, valamint külföldi díjat nyert a társaság.

Ezek közül az egyik legjelentősebb elismerést n éhány hete, a világ egyik legjelentősebb borversenyén, a franciaországi Bordeaux-ban kapták meg - írja a boob.hu. (foto: zipp.hu)


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.