Puklus Péter az Év bortermelője a Tokaji Borvidéken

Puklus Pétert, a Tokaj Kereskedőház Zrt. főborászát választották a Tokaji Borvidék Év bortermelőjévé. A címre a hegyközségek jelölhetik az általuk legjobbnak tartott borászokat és 88 borvidéki szakember szavazata alapján derül ki, kinek a munkásságát tartották adott esztendőben a legkiemelkedőbbnek - írja a boon.hu.

Az elismerést szombat éjszaka a hagyományos borászbálon adták át Sárospatakon. A még harmincas éveiben járó Puklus Péter a Gödöllői Agrártudományi Egyetemen szerzett diplomát, majd az egykori Kertészeti, ma Corvinus Egyetem borászati tanszékén tanult tovább. Első munkahelye a Balatonboglári Részvénytársaság volt, ahol technológusként szőlőfelvásárlással és - feldolgozással foglalkozott.

Ezt követően a Törley Pezsgő Pincészet erjesztőpincéjének vezetője lett, majd a Hungarovin Részvénytársaság szekszárdi üzemét irányította. Később négy évig dolgozott a Garamvári Szőlőbirtok balatonlellei gazdaságában termelési igazgatóként. 2008-ban hazatért Bodrogkeresztúrra és egy esztendeig a családi pincészetben dolgozott. 2009-ben lett az állami tulajdonú Tokaj Kereskedőház Zrt. főborásza. A cég - irányításával - évente átlagosan 80-100 ezer mázsa szőlő felvásárlását és feldolgozását végzi el. Amióta Puklus Péter a főborász, vagyis a 2009-es és 2010-es borokkal 27 rangos hazai, valamint külföldi díjat nyert a társaság.

Ezek közül az egyik legjelentősebb elismerést n éhány hete, a világ egyik legjelentősebb borversenyén, a franciaországi Bordeaux-ban kapták meg - írja a boob.hu. (foto: zipp.hu)


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.