A Magyarországon is érdekelt amerikai kávéházlánc üzletek bezárására kényszerülhet, elsősorban Nyugat-Európában, ahol nem megy jól az üzlet. Az Egyesült Államokban eközben változatlanul erősek a cég pozíciói, egyebek mellett ennek köszönhetően 19 százalékkal nőtt az adózott eredmény a harmadik negyedévben - írja a hvg,hu nyomán a Franchiseportál.
A hálózat 2010-es hazai megjelenését hosszú évek óta nagy várakozás övezte. Ennek megfelelően, a siker nem is maradhatott el, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy a folyamatosan terjeszkedő kávézólánc hét egységet nyitott meg Budapesten. Legutóbbi, hetedik egysége májusban a Fashion Street-en, az egykori Coffee Heaven helyén került átadásra.A Starbucks első kávézója az Európa-Közel-Kelet-Afrika régióban 1998-ban, Londonban nyílt meg, azóta lefedték az európai kontinens nagy részét, és a régió összesen 29 országában (Ausztriában, Bahreinben, Belgiumban, Bulgáriában, Cipruson, a Cseh Köztársaságban, Dániában, Egyiptomban, Franciaországban, Németországban, Görögországban, Írországban, Jordániában, Kuvaitban, Libanonban, Hollandiában, Ománban, Lengyelországban, Portugáliában, Katarban, Romániában, Oroszországban, Svédországban, Szaúd-Arábiában, Spanyolországban, Svájcban, Törökországban, az Egyesült Arab Emirátusokban és Nagy-Britanniában.) vannak jelen, több, mint 1600 kávézóval. (Franchiseportál / hvg.hu)
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.