Racionalizál a Starbucks?

Racionalizál a Starbucks?

A Magyarországon is érdekelt amerikai kávéházlánc üzletek bezárására kényszerülhet, elsősorban Nyugat-Európában, ahol nem megy jól az üzlet. Az Egyesült Államokban eközben változatlanul erősek a cég pozíciói, egyebek mellett ennek köszönhetően 19 százalékkal nőtt az adózott eredmény a harmadik negyedévben - írja a hvg,hu nyomán a Franchiseportál.

A hálózat 2010-es hazai megjelenését hosszú évek óta nagy várakozás övezte. Ennek megfelelően, a siker nem is maradhatott el, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy a folyamatosan terjeszkedő kávézólánc hét egységet nyitott meg Budapesten. Legutóbbi, hetedik egysége májusban a Fashion Street-en, az egykori Coffee Heaven helyén került átadásra.A Starbucks első kávézója az Európa-Közel-Kelet-Afrika régióban 1998-ban, Londonban nyílt meg, azóta lefedték az európai kontinens nagy részét, és a régió összesen 29 országában (Ausztriában, Bahreinben, Belgiumban, Bulgáriában, Cipruson, a Cseh Köztársaságban, Dániában, Egyiptomban, Franciaországban, Németországban, Görögországban, Írországban, Jordániában, Kuvaitban, Libanonban, Hollandiában, Ománban, Lengyelországban, Portugáliában, Katarban, Romániában, Oroszországban, Svédországban, Szaúd-Arábiában, Spanyolországban, Svájcban, Törökországban, az Egyesült Arab Emirátusokban és Nagy-Britanniában.) vannak jelen, több, mint 1600 kávézóval. (Franchiseportál / hvg.hu)


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.