A Magyarországon is érdekelt amerikai kávéházlánc üzletek bezárására kényszerülhet, elsősorban Nyugat-Európában, ahol nem megy jól az üzlet. Az Egyesült Államokban eközben változatlanul erősek a cég pozíciói, egyebek mellett ennek köszönhetően 19 százalékkal nőtt az adózott eredmény a harmadik negyedévben - írja a hvg,hu nyomán a Franchiseportál.
A hálózat 2010-es hazai megjelenését hosszú évek óta nagy várakozás övezte. Ennek megfelelően, a siker nem is maradhatott el, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy a folyamatosan terjeszkedő kávézólánc hét egységet nyitott meg Budapesten. Legutóbbi, hetedik egysége májusban a Fashion Street-en, az egykori Coffee Heaven helyén került átadásra.A Starbucks első kávézója az Európa-Közel-Kelet-Afrika régióban 1998-ban, Londonban nyílt meg, azóta lefedték az európai kontinens nagy részét, és a régió összesen 29 országában (Ausztriában, Bahreinben, Belgiumban, Bulgáriában, Cipruson, a Cseh Köztársaságban, Dániában, Egyiptomban, Franciaországban, Németországban, Görögországban, Írországban, Jordániában, Kuvaitban, Libanonban, Hollandiában, Ománban, Lengyelországban, Portugáliában, Katarban, Romániában, Oroszországban, Svédországban, Szaúd-Arábiában, Spanyolországban, Svájcban, Törökországban, az Egyesült Arab Emirátusokban és Nagy-Britanniában.) vannak jelen, több, mint 1600 kávézóval. (Franchiseportál / hvg.hu)
Bezár a Balaton térségének első vegán étterme
Hét év után bezár az ikonikus étterem.
Vége a strandidénynek - a balatoni fagylaltosok összegezték az idei szezont
Legtöbbjüknél az idei forró nyáron jelentősen megnőtt a forgalom.
Fedezzük fel újra a zöldségeket!
Napjainkban mind többen hagyják el a húst, és köteleződnek el a vegetáriánus vagy a vegán táplálkozás mellett, akár átmeneti jelleggel (pl. a veganuár alatt), akár véglegesen.
Betiltanák a vendéglátóhelyek teraszain a dohányzást
Az új szabályozást azzal magyarázzák, hogy a korábbi, 2009-es szabályozás óta sokat változott a dohánypiac.
Újabb étteremben húzzák le a rolót - ezúttal Szolnokon
A megemelkedett költségek, a sok bizonytalanság és nehézség arra késztette őket, hogy meghozzák ezt a fájdalmas döntést.
Athén a világ egyik legmenőbb gasztronómiai úti célja
Annak ellenére, hogy mindössze 627 ötcsillagos étteremmel és 31 Michelin-besorolású helyszínnel rendelkezik, úgy tűnik, Athén megnyerte magának a felmérés résztvevőit.
Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája
A kezdeményezés idén még több pizzériával/étteremmel folytatódik - az ország számos pontján.
Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny
Tokaji borok bizonyultak a legjobbnak a 3. Winelovers Wine Awards nemzetközi borversenyen, amelynek eredményeit szombaton hirdették ki a budapesti Corinthia Hotelben megtartott Winelovers 100 Nagykóstolón.
Így kapcsolódik össze az alkoholtrendek változása és a turizmus
A Spirit Tourism egy gyorsan fejlődő ágazat, ami lehetőséget kínál a helyi turizmus növekedésére, ezáltal munkahelyek teremtésére és a helyi gazdaságok fellendítésére.
Stratégiai partnerség egy rummal?
Bizony, a mai világban ez nagyon is megtörténhet. Hiszen az imént jelentették be, hogy a FLAVA Kitchen & More lett az Eminente rum márka első hazai képviselője.
Interjú
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén
A Klasszis TopDesign 2024 verseny egyik zsűritagja, Ariana Grüll a tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt, és arról, hogy mit vár az idei pályaművektől.