Rangos nemzetközi elismerést kapott a hévízi Carbona étterme

Magyarországon először a hévízi NaturMed Hotel Carbona éttermét értékelték a nemzetközileg elismert TÜV Rheinland Star tanúsítványával. Az Attila étterem több szempont alapján vizsgált működését kiemelkedő színvonalúnak találták. A rangos minősítés hivatalos átadására a szállodában került sor.

Kiemelkedő színvonalának köszönhetően Magyarországon először a NaturMed Hotel Carbona Attila étterme részesült TÜV Rheinland Star tanúsítványban. A számos szempontot vizsgáló helyszíni értékelés során többek között az étterem élelmiszerbiztonsági feltételeit, konyhai előkészítési és felszolgálási folyamatait, valamint beszerzési és optimális gazdaságossági mutatóit vették figyelembe.
„Magyarországon elsőként a NaturMed Hotel Carbonának adtuk át ezt a világszerte már általánosan elismert minősítést, mely az étterem teljes működési folyamatát értékelte és találta kiemelkedő színvonalúnak” – mondta el Bálint Ágnes, a TÜV Rheinland InterCert Kft. kereskedelmi és marketing igazgatója az ünnepélyes átadón.
„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy elsők lehetünk ennek a minőségi tanúsítványnak a megszerzésében. A gasztronómia ugyanis nemcsak a vendéglátás része a Carbonában, de szervesen illeszkedik gyógyszolgáltatásaink rendszerébe is, így különösen fontos a mindenre kiterjedő ellenőrzés és precizitás” – hangsúlyozta Tapodi Attila, a NaturMed Hotel Carbona vezérigazgatója.
A szálloda Attila éttermének kiemelkedően magas színvonalát 2013-ban Magyar Termék Nagydíjjal is elismerték az egyedülálló, kalóriakategóriákat színkódolással jelző rendszerének és a speciális diétákhoz, ételérzékenységekhez is alkalmazkodó kínálatának köszönhetően. Hévíz legnagyobb szállodájának étterme a minősítési lehetőséget a Magyar Termék Nagydíjon, a TÜV Rheinland InterCert különdíjaként nyerte el.

Magyarország legjobban teljesítő négy csillag superior szállodája, a hévízi NaturMed Hotel Carbona idén több olyan szolgáltatást vezet be, amelyek a környező települések lakosait szólítják meg az egészség, a szépség, a fitness és a közösségépítés témakörében. A tervekről Tapodi Attila, a NaturMed Hotel Carbona vezérigazgatója a TÜV Rheinland Star minősítés átvétele alkalmából beszélt.
2014 tavaszán készül el a Carbona fürdőjének sóterápiás részlege sóbarlanggal és sómelegedővel, mely egész évben nyitva áll majd a környékbeliek számára is. Légúti betegségek, allergiás panaszok enyhítésére, de akár nőgyógyászati panaszok kezelésére is megoldást nyújt a sóterápia. Fitness és mozgásterápiás lehetőségek is rendelkezésre állnak a Carbona modern kardió gépekkel felszerelt fitness termében. Az idei évtől mindenki számára elérhető az X-body és a Flabelos, illetve olyan diagnosztikai szolgáltatások, mint például a testzsír-analízis.
A Magyar Termék Nagydíjjal elismert és most már TÜV Rheinland Star tanúsítvánnyal is minősített Attila étterem a speciális étrendet követőknek és ételallergiában vagy ételérzékenységben szenvedőknek is megoldást kínál. A paleo, bio, reform, vegán, cukormentes, glutén-, laktóz- és laktán-érzékenyek számára kialakított étrend mellett a Carbona kiemelt figyelmet szentel a gyermekek egészséges táplálkozására is.
A tavasztól őszig tartó időszakra tematikus heteket tervez Hévíz legnagyobb szállodája, melyek keretében többek között a régió gasztronómiáját és borkínálatát is megismerhetik az érdeklődők. Az ingyenesen látogatható eseményeket élő zene teszi teljessé, ahol táncos programok is várják a szórakozni vágyókat.
„Nemcsak a környékbelieknek kívánunk többet nyújtani szolgáltatásainkkal, de szeretnénk támogatni a régió vállalkozásait is beszállítói együttműködéseken keresztül. Fontosnak tartjuk, hogy értékláncunkban egyre több helyi erőforrás képviseltesse magát és együtt vegyünk részt az értékteremtő folyamatokban”- hangsúlyozta Tapodi Attila, a NaturMed Hotel Carbona vezérigazgatója.


A hétvégére tervezett Food Truck Show-t is később tartják meg

A hétvégére tervezett Food Truck Show-t is később tartják meg 

A mostani hétvégére tervezett rendezvény az árvíz miatt kialakult helyzetre való tekintettel nem az eredeti időpontban, hanem 2 héttel később, október 5-6. között lesz megtartva.
Fedezzük fel újra a zöldségeket!

Fedezzük fel újra a zöldségeket! 

Napjainkban mind többen hagyják el a húst, és köteleződnek el a vegetáriánus vagy a vegán táplálkozás mellett, akár átmeneti jelleggel (pl. a veganuár alatt), akár véglegesen.
Jön a Kávé Napja az Akváriumban

Jön a Kávé Napja az Akváriumban 

Korlátlan kávékóstolás, versenyek és csúcskávék otthonra is a kávé világnapján, szeptember 29-én, Budapesten.
Bezár a Balaton térségének első vegán étterme

Bezár a Balaton térségének első vegán étterme 

Hét év után bezár az ikonikus étterem.
Vége a strandidénynek - a balatoni fagylaltosok összegezték az idei szezont

Vége a strandidénynek - a balatoni fagylaltosok összegezték az idei szezont 

Legtöbbjüknél az idei forró nyáron jelentősen megnőtt a forgalom.
Betiltanák a vendéglátóhelyek teraszain a dohányzást

Betiltanák a vendéglátóhelyek teraszain a dohányzást 

Az új szabályozást azzal magyarázzák, hogy a korábbi, 2009-es szabályozás óta sokat változott a dohánypiac.
Újabb étteremben húzzák le a rolót - ezúttal Szolnokon

Újabb étteremben húzzák le a rolót - ezúttal Szolnokon 

A megemelkedett költségek, a sok bizonytalanság és nehézség arra késztette őket, hogy meghozzák ezt a fájdalmas döntést.
Athén a világ egyik legmenőbb gasztronómiai úti célja

Athén a világ egyik legmenőbb gasztronómiai úti célja 

Annak ellenére, hogy mindössze 627 ötcsillagos étteremmel és 31 Michelin-besorolású helyszínnel rendelkezik, úgy tűnik, Athén megnyerte magának a felmérés résztvevőit.
Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája

Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája 

 A kezdeményezés idén még több pizzériával/étteremmel folytatódik - az ország számos pontján. 
Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny

Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny 

Tokaji borok bizonyultak a legjobbnak a 3. Winelovers Wine Awards nemzetközi borversenyen, amelynek eredményeit szombaton hirdették ki a budapesti Corinthia Hotelben megtartott Winelovers 100 Nagykóstolón.

Interjú

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén

Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén 

A Klasszis TopDesign 2024 verseny egyik zsűritagja, Ariana Grüll a tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt, és arról, hogy mit vár az idei pályaművektől.