Rangos nemzetközi elismerést kapott a hévízi Carbona étterme

Magyarországon először a hévízi NaturMed Hotel Carbona éttermét értékelték a nemzetközileg elismert TÜV Rheinland Star tanúsítványával. Az Attila étterem több szempont alapján vizsgált működését kiemelkedő színvonalúnak találták. A rangos minősítés hivatalos átadására a szállodában került sor.

Kiemelkedő színvonalának köszönhetően Magyarországon először a NaturMed Hotel Carbona Attila étterme részesült TÜV Rheinland Star tanúsítványban. A számos szempontot vizsgáló helyszíni értékelés során többek között az étterem élelmiszerbiztonsági feltételeit, konyhai előkészítési és felszolgálási folyamatait, valamint beszerzési és optimális gazdaságossági mutatóit vették figyelembe.
„Magyarországon elsőként a NaturMed Hotel Carbonának adtuk át ezt a világszerte már általánosan elismert minősítést, mely az étterem teljes működési folyamatát értékelte és találta kiemelkedő színvonalúnak” – mondta el Bálint Ágnes, a TÜV Rheinland InterCert Kft. kereskedelmi és marketing igazgatója az ünnepélyes átadón.
„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy elsők lehetünk ennek a minőségi tanúsítványnak a megszerzésében. A gasztronómia ugyanis nemcsak a vendéglátás része a Carbonában, de szervesen illeszkedik gyógyszolgáltatásaink rendszerébe is, így különösen fontos a mindenre kiterjedő ellenőrzés és precizitás” – hangsúlyozta Tapodi Attila, a NaturMed Hotel Carbona vezérigazgatója.
A szálloda Attila éttermének kiemelkedően magas színvonalát 2013-ban Magyar Termék Nagydíjjal is elismerték az egyedülálló, kalóriakategóriákat színkódolással jelző rendszerének és a speciális diétákhoz, ételérzékenységekhez is alkalmazkodó kínálatának köszönhetően. Hévíz legnagyobb szállodájának étterme a minősítési lehetőséget a Magyar Termék Nagydíjon, a TÜV Rheinland InterCert különdíjaként nyerte el.

Magyarország legjobban teljesítő négy csillag superior szállodája, a hévízi NaturMed Hotel Carbona idén több olyan szolgáltatást vezet be, amelyek a környező települések lakosait szólítják meg az egészség, a szépség, a fitness és a közösségépítés témakörében. A tervekről Tapodi Attila, a NaturMed Hotel Carbona vezérigazgatója a TÜV Rheinland Star minősítés átvétele alkalmából beszélt.
2014 tavaszán készül el a Carbona fürdőjének sóterápiás részlege sóbarlanggal és sómelegedővel, mely egész évben nyitva áll majd a környékbeliek számára is. Légúti betegségek, allergiás panaszok enyhítésére, de akár nőgyógyászati panaszok kezelésére is megoldást nyújt a sóterápia. Fitness és mozgásterápiás lehetőségek is rendelkezésre állnak a Carbona modern kardió gépekkel felszerelt fitness termében. Az idei évtől mindenki számára elérhető az X-body és a Flabelos, illetve olyan diagnosztikai szolgáltatások, mint például a testzsír-analízis.
A Magyar Termék Nagydíjjal elismert és most már TÜV Rheinland Star tanúsítvánnyal is minősített Attila étterem a speciális étrendet követőknek és ételallergiában vagy ételérzékenységben szenvedőknek is megoldást kínál. A paleo, bio, reform, vegán, cukormentes, glutén-, laktóz- és laktán-érzékenyek számára kialakított étrend mellett a Carbona kiemelt figyelmet szentel a gyermekek egészséges táplálkozására is.
A tavasztól őszig tartó időszakra tematikus heteket tervez Hévíz legnagyobb szállodája, melyek keretében többek között a régió gasztronómiáját és borkínálatát is megismerhetik az érdeklődők. Az ingyenesen látogatható eseményeket élő zene teszi teljessé, ahol táncos programok is várják a szórakozni vágyókat.
„Nemcsak a környékbelieknek kívánunk többet nyújtani szolgáltatásainkkal, de szeretnénk támogatni a régió vállalkozásait is beszállítói együttműködéseken keresztül. Fontosnak tartjuk, hogy értékláncunkban egyre több helyi erőforrás képviseltesse magát és együtt vegyünk részt az értékteremtő folyamatokban”- hangsúlyozta Tapodi Attila, a NaturMed Hotel Carbona vezérigazgatója.


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.