Rántott hús-királyság a Gozsdu udvarban

A rántott húsok koronázatlan királya, Bíró Lajos és az általa képviselt gasztronómiai irányzat ezúttal a legturistásabb pesti városrészt, a bulituristákról elhíresült Király utcát és környékét kápráztatja el az egyik legigazibb hazai autentikus étellel, szép- és dédnagyanyáink idejében a vasárnapi asztalok elmaradhatatlan fogásával. A nyitóesten mi is ott jártunk, és kóstoltunk, amit csak elénk tettek.

Nagyszabású sajtóesemény keretében nyitotta meg csütörtökön, november 7-én hivatalosan is kapuit a Buja Disznó(k) Gozsdu.  Amely helyszíne miatt ugyan különbözik a többi Bujától, hallottuk a laza stílusú és kötetlen hangulatú megnyitó alkalmával, étlapja azonban a jól ismert fogásokat tartalmazza, a pezsgő pedig épp olyan jól csúszik itt egy családi ebédhez, mint egy hétvégét köszöntő buli indításához. 


Fotó: Csákvári Péter

A Gozsdu udvar egy ideje már nem csak a szórakozással összeköthető, hanem a gasztronómiával is. A nap minden szakában várjuk a vendégeket, akár egy komplett ebédre, vagy egy-egy italra

- mondta Valló Zoltán, a most megnyílt hely egyik tulajdonosa. 


Fotó: Csákvári Péter

A folyamatosan elénk kerülő kóstolóadagokból is kiderült, a Buja Disznók étlapján autentikus magyar ételek találhatók, friss és egyedi ízvilággal fűszerezve.

A legnépszerűbb fogások között szerepel a Bíró-féle recept alapján készülő ropogósra sült rántott hús, amelyet ínycsiklandó, különleges köretekkel, például klasszikus bécsi krumplisalátával vagy hasábburgonyával szolgálnak fel.

De szintén szerepel az étlapon rántott fül és máj is, bár az előbbiről jó, ha nem tudják a földi halandók közül jónéhányan, hogy az a sertésnek melyik része valójában, mert a tudattalanság ez esetben jó étvágyat teremt.


Fotó: Buja Disznó(k)

Ezenkívül az új Buja-egység – franchise-ban működnek szerte a fővárosban és immár vidéken is - a magyar ízvilágot modern csavarral kínálja, amelyhez jól illik a Gozsdu pezsgő, ami egy nyers pezsgő tulajdonképpen, és isten bizony nagyon ott van a szeren – itatja magát, miközben észre se veszi az ember, mennyire jó hangulatot teremt. A ház pezsgője tehát, a Francois nyers pezsgő a rántott húsféleség mellé egy buli indításhoz, vagy igazi vasárnapi családi ebédnek – tökéletes választás lehet. 

 

 


Indul a fagylaltszezon: íme, a 2025-ös trendek és árak

Indul a fagylaltszezon: íme, a 2025-ös trendek és árak 

Az idei év egyik slágere a „Dubai csoki” lehet, amely már 2024 végén is nagy sikert aratott.
Ez a spanyol város az európai gasztronómia fővárosa 2025-ben

Ez a spanyol város az európai gasztronómia fővárosa 2025-ben 

Legyőzte Portót, Párizst és Nápolyt, legalábbis a Time Out által megkérdezett gasztroszakértők és több ezer helyi szerint.
Kettő az egyben: hazai kézműves márkák bemutatkozása brunch közben

Kettő az egyben: hazai kézműves márkák bemutatkozása brunch közben 

Egyedülálló környezetben a hazai kézműves márkák.
Rangos elismerés egy gyulai prémium terméknek

Rangos elismerés egy gyulai prémium terméknek 

Aranyérmet kapott a Gyulai Kávélikőr.
50 millió dolláros kártérítést fizet a Starbucks egy vendégpanasz miatt

50 millió dolláros kártérítést fizet a Starbucks egy vendégpanasz miatt 

Annak a férfinak jár a kártérítés, akire még 2020-ban ömlött rá a forró kávé a lánc egyik amerikai tagjában.
Volt diákjait várja a vendéglátóipari iskola

Volt diákjait várja a vendéglátóipari iskola 

A program célja a kötődés megtartása, az iskola szakmai kapcsolatainak megerősítése és a mostani diákok pályaorientációjának támogatása.
Kiosztották a XXI. Synvino Borverseny díjait

Kiosztották a XXI. Synvino Borverseny díjait 

A borversenyre az ország 18 borvidékéről 226 fehér-, 121 vörösbort és 53 rozét neveztek be, amelyek több mint fele a 2024-es évjáratból került ki.
Csodahelyek Buda gasztro-negyedében

Csodahelyek Buda gasztro-negyedében 

A Margit-negyed egyre inkább Budapest egyik legizgalmasabb gasztronómiai és kulturális helyszínévé válik.
Kihirdették a Magyar Sommelier Szövetség díjait

Kihirdették a Magyar Sommelier Szövetség díjait 

Tizenegyedik alkalommal döntött a Par Excellence díj odaítéléséről a Magyar Sommelier Szövetség (Masosz), amely hat kategóriában ismerte el a magyar bor- és gasztrokultúra szakembereit.
Megjelent az árrésstopról a rendelet – a kisboltokra nem vonatkozik

Megjelent az árrésstopról a rendelet – a kisboltokra nem vonatkozik 

Ötmillió forintos bírságra számíthatnak azok a boltok, ahol megszegik az árrésstopot.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.