Rántott hús-királyság a Gozsdu udvarban

A rántott húsok koronázatlan királya, Bíró Lajos és az általa képviselt gasztronómiai irányzat ezúttal a legturistásabb pesti városrészt, a bulituristákról elhíresült Király utcát és környékét kápráztatja el az egyik legigazibb hazai autentikus étellel, szép- és dédnagyanyáink idejében a vasárnapi asztalok elmaradhatatlan fogásával. A nyitóesten mi is ott jártunk, és kóstoltunk, amit csak elénk tettek.

Nagyszabású sajtóesemény keretében nyitotta meg csütörtökön, november 7-én hivatalosan is kapuit a Buja Disznó(k) Gozsdu.  Amely helyszíne miatt ugyan különbözik a többi Bujától, hallottuk a laza stílusú és kötetlen hangulatú megnyitó alkalmával, étlapja azonban a jól ismert fogásokat tartalmazza, a pezsgő pedig épp olyan jól csúszik itt egy családi ebédhez, mint egy hétvégét köszöntő buli indításához. 


Fotó: Csákvári Péter

A Gozsdu udvar egy ideje már nem csak a szórakozással összeköthető, hanem a gasztronómiával is. A nap minden szakában várjuk a vendégeket, akár egy komplett ebédre, vagy egy-egy italra

- mondta Valló Zoltán, a most megnyílt hely egyik tulajdonosa. 


Fotó: Csákvári Péter

A folyamatosan elénk kerülő kóstolóadagokból is kiderült, a Buja Disznók étlapján autentikus magyar ételek találhatók, friss és egyedi ízvilággal fűszerezve.

A legnépszerűbb fogások között szerepel a Bíró-féle recept alapján készülő ropogósra sült rántott hús, amelyet ínycsiklandó, különleges köretekkel, például klasszikus bécsi krumplisalátával vagy hasábburgonyával szolgálnak fel.

De szintén szerepel az étlapon rántott fül és máj is, bár az előbbiről jó, ha nem tudják a földi halandók közül jónéhányan, hogy az a sertésnek melyik része valójában, mert a tudattalanság ez esetben jó étvágyat teremt.


Fotó: Buja Disznó(k)

Ezenkívül az új Buja-egység – franchise-ban működnek szerte a fővárosban és immár vidéken is - a magyar ízvilágot modern csavarral kínálja, amelyhez jól illik a Gozsdu pezsgő, ami egy nyers pezsgő tulajdonképpen, és isten bizony nagyon ott van a szeren – itatja magát, miközben észre se veszi az ember, mennyire jó hangulatot teremt. A ház pezsgője tehát, a Francois nyers pezsgő a rántott húsféleség mellé egy buli indításhoz, vagy igazi vasárnapi családi ebédnek – tökéletes választás lehet. 

 

 


Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.