Rántott hús-királyság a Gozsdu udvarban

A rántott húsok koronázatlan királya, Bíró Lajos és az általa képviselt gasztronómiai irányzat ezúttal a legturistásabb pesti városrészt, a bulituristákról elhíresült Király utcát és környékét kápráztatja el az egyik legigazibb hazai autentikus étellel, szép- és dédnagyanyáink idejében a vasárnapi asztalok elmaradhatatlan fogásával. A nyitóesten mi is ott jártunk, és kóstoltunk, amit csak elénk tettek.

Nagyszabású sajtóesemény keretében nyitotta meg csütörtökön, november 7-én hivatalosan is kapuit a Buja Disznó(k) Gozsdu.  Amely helyszíne miatt ugyan különbözik a többi Bujától, hallottuk a laza stílusú és kötetlen hangulatú megnyitó alkalmával, étlapja azonban a jól ismert fogásokat tartalmazza, a pezsgő pedig épp olyan jól csúszik itt egy családi ebédhez, mint egy hétvégét köszöntő buli indításához. 


Fotó: Csákvári Péter

A Gozsdu udvar egy ideje már nem csak a szórakozással összeköthető, hanem a gasztronómiával is. A nap minden szakában várjuk a vendégeket, akár egy komplett ebédre, vagy egy-egy italra

- mondta Valló Zoltán, a most megnyílt hely egyik tulajdonosa. 


Fotó: Csákvári Péter

A folyamatosan elénk kerülő kóstolóadagokból is kiderült, a Buja Disznók étlapján autentikus magyar ételek találhatók, friss és egyedi ízvilággal fűszerezve.

A legnépszerűbb fogások között szerepel a Bíró-féle recept alapján készülő ropogósra sült rántott hús, amelyet ínycsiklandó, különleges köretekkel, például klasszikus bécsi krumplisalátával vagy hasábburgonyával szolgálnak fel.

De szintén szerepel az étlapon rántott fül és máj is, bár az előbbiről jó, ha nem tudják a földi halandók közül jónéhányan, hogy az a sertésnek melyik része valójában, mert a tudattalanság ez esetben jó étvágyat teremt.


Fotó: Buja Disznó(k)

Ezenkívül az új Buja-egység – franchise-ban működnek szerte a fővárosban és immár vidéken is - a magyar ízvilágot modern csavarral kínálja, amelyhez jól illik a Gozsdu pezsgő, ami egy nyers pezsgő tulajdonképpen, és isten bizony nagyon ott van a szeren – itatja magát, miközben észre se veszi az ember, mennyire jó hangulatot teremt. A ház pezsgője tehát, a Francois nyers pezsgő a rántott húsféleség mellé egy buli indításhoz, vagy igazi vasárnapi családi ebédnek – tökéletes választás lehet. 

 

 


Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Kék otellós keszthelyi desszert a Balaton sütije

Kék otellós keszthelyi desszert a Balaton sütije 

A desszert már megjelenésében is a Balaton hangulatát idézi.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.