Rántott hús-királyság a Gozsdu udvarban

A rántott húsok koronázatlan királya, Bíró Lajos és az általa képviselt gasztronómiai irányzat ezúttal a legturistásabb pesti városrészt, a bulituristákról elhíresült Király utcát és környékét kápráztatja el az egyik legigazibb hazai autentikus étellel, szép- és dédnagyanyáink idejében a vasárnapi asztalok elmaradhatatlan fogásával. A nyitóesten mi is ott jártunk, és kóstoltunk, amit csak elénk tettek.

Nagyszabású sajtóesemény keretében nyitotta meg csütörtökön, november 7-én hivatalosan is kapuit a Buja Disznó(k) Gozsdu.  Amely helyszíne miatt ugyan különbözik a többi Bujától, hallottuk a laza stílusú és kötetlen hangulatú megnyitó alkalmával, étlapja azonban a jól ismert fogásokat tartalmazza, a pezsgő pedig épp olyan jól csúszik itt egy családi ebédhez, mint egy hétvégét köszöntő buli indításához. 


Fotó: Csákvári Péter

A Gozsdu udvar egy ideje már nem csak a szórakozással összeköthető, hanem a gasztronómiával is. A nap minden szakában várjuk a vendégeket, akár egy komplett ebédre, vagy egy-egy italra

- mondta Valló Zoltán, a most megnyílt hely egyik tulajdonosa. 


Fotó: Csákvári Péter

A folyamatosan elénk kerülő kóstolóadagokból is kiderült, a Buja Disznók étlapján autentikus magyar ételek találhatók, friss és egyedi ízvilággal fűszerezve.

A legnépszerűbb fogások között szerepel a Bíró-féle recept alapján készülő ropogósra sült rántott hús, amelyet ínycsiklandó, különleges köretekkel, például klasszikus bécsi krumplisalátával vagy hasábburgonyával szolgálnak fel.

De szintén szerepel az étlapon rántott fül és máj is, bár az előbbiről jó, ha nem tudják a földi halandók közül jónéhányan, hogy az a sertésnek melyik része valójában, mert a tudattalanság ez esetben jó étvágyat teremt.


Fotó: Buja Disznó(k)

Ezenkívül az új Buja-egység – franchise-ban működnek szerte a fővárosban és immár vidéken is - a magyar ízvilágot modern csavarral kínálja, amelyhez jól illik a Gozsdu pezsgő, ami egy nyers pezsgő tulajdonképpen, és isten bizony nagyon ott van a szeren – itatja magát, miközben észre se veszi az ember, mennyire jó hangulatot teremt. A ház pezsgője tehát, a Francois nyers pezsgő a rántott húsféleség mellé egy buli indításhoz, vagy igazi vasárnapi családi ebédnek – tökéletes választás lehet. 

 

 


 Beindult a bejgli-turizmus

Beindult a bejgli-turizmus  

Évente több tízezer darab bejglit vásárolnak azok vendégek, akik csak azért utaznak a Balatonra, hogy az ünnepi asztalukra különleges alapanyagokból készülő karácsonyi sütemény kerüljön.
Hobbiborászatból borélményközpont

Hobbiborászatból borélményközpont  

A Rókusfalvy Etyek idén ünnepli 25 éves fennállását.
Kacsa- és libahúsfogyasztásunkkal nem büszkélkedhetünk

Kacsa- és libahúsfogyasztásunkkal nem büszkélkedhetünk 

Hazánkban a kacsa- és a libahús fogyasztása döntően a decemberi ünnepekre esik, amelynek kivételes előfutára a novemberi Márton-nap.
Új kávéízvilág a benzinkútnál

Új kávéízvilág a benzinkútnál 

A bevezetést egy egész Európára kiterjedő kampány kíséri, amelyben egy Brazíliában született francia művész alkotásai szerepelnek.
Átadták a felújított kecskeméti nagykereskedelmi egységet

Átadták a felújított kecskeméti nagykereskedelmi egységet 

A kecskeméti METRO áruház átalakításával fejeződött be az idén 30 éves nagykereskedelem komplex, a teljes áruházlánc megújítását célzó projektje.
Ők kerültek be az Év Bortermelőjének döntőjébe

Ők kerültek be az Év Bortermelőjének döntőjébe 

Közülük egyikük nyeri el az előkelő szakmai címet.
Csúcsidőszak kacsából, libából

Csúcsidőszak kacsából, libából  

Nagyjából ilyenkor esszük meg az éves mennyiséget.
Ismét pályázhatnak egymillió forintos támogatásra a vidéki éttermek

Ismét pályázhatnak egymillió forintos támogatásra a vidéki éttermek 

Újra megjelentette Magyarország Kormánya a vidéki kis- és közepes vendéglátóipari vállalkozások versenyképességének növelését célzó támogatási programjának egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek szóló felhívását.
Pörögnek az unicumok

Pörögnek az unicumok 

Nőtt az árbevétel és gyarapodott az export.
A vendégek elismerését nyerte el a Mystery Hotel Budapest étterme

A vendégek elismerését nyerte el a Mystery Hotel Budapest étterme 

Több kategóriában hirdették ki a 2024. őszi Étterem Hét legjobb éttermeit.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.