Receptversenyt hirdet az Árkád gasztro-zónája

Szerda éjfélig lehet jelentkezni a budapesti ÁRKÁD bevásárlóközpont által hirdetett receptversenyre, amelynek keretében hazai és nemzetközi ételeket keresnek.

Az Örs vezér terén található bevásárlóközpont ősszel nyitja meg új gasztro-zónáját, de addig is szeretnék megismertetni a közönséget az ott megtalálható ízekkel, ezért a bevásárlóközpont egy receptversenyt hirdetett a Facebook oldalán. A recepteket a következő linken várják: http://bit.ly/arkad-receptverseny-urlap.

A recepteket hét kategóriában - magyar, olasz, amerikai (hamburger) / mexikói (tex-mex), japán, francia, thai, mentes (pl. laktóz-, glutén-, cukormentes, vegán) - lehet feltölteni. A játék lezárását követően a szakmai zsűri választja ki a legjobb recepteket, többek között Dobó Ági és Fördős Zé részvételével.

A legjobbak kategóriánként az ÁRKÁD Budapest Facebook oldalán lesznek elérhetőek, a legjobb öt-öt pedig az ÁRKÁD Food Loft receptkönyvbe is bekerül. A Facebook oldalon megjelenő receptek egy közönségszavazáson is részt vesznek.

Az ÁRKÁD legfelső szintjén épülő Food Loft célja, hogy olyan nemzetközi ízélményeket nyújtó étteremkínálatot biztosítson, amely eddig nem volt elérhető a környéken. Az éttermek összeállításánál mindvégig szempont volt, hogy minél szélesebb választék legyen elérhető a bevásárlóközpontban. Így helyet kap közöttük a belvárosban már népszerű thai fast casual étterem, a padthai wokbar, az à table! francia pékség, a kézműves hamburgereket kínáló Burger market, az olasz ízeket felvonultató Belozzo, a magyaros Katsa, míg a sushi kedvelőit a Tsuru, az organikus ételeket kedvelőket pedig a Yolo Bistro várja majd ősztől.

 


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.