Régi Vígadó - új menedzsment

A Régi Vigadó (egész pontosan: Vigadó étterem) a legpatinásabb vendéglátóhelye a debreceni Nagyerdőnek. Az üzlet nem mehetett valami jól, mert kiadták az üzemeltetését - adta hírül a HajdúPress.

A hajdupress.hu munkatársa jártában-keltében arra lett figyelmes, hogy május 12-én, csütörtökön új bérlővel (üzemeltetővel) nyitja meg kapuit a Vigadó étterem (lásd a fotót). Miután az egyik legnagyobb múltú, többek között például szépirodalmi fontosságú étterem információink szerint eddig az Aquaticumhoz tartozott üzemeltetés szintjén is, új hírként hatott, hogy a Vigadó a Boros József tulajdonába tartozó, Csongvai Kristóf által üzemeltetett Pálma "testvére" lesz a jövőben.

A Vigadó Étterem 1826-ban, Povolny Ferenc tervei alapján épült. A klasszicista stílusú épület eredetileg fürdőházként működött. Az 1800-as évek végétől az 1970-es évekig terasza is üzemelt, amelyet később bezártak. 2003-ban a Vigadó teraszának újbóli eredeti állapot szerinti megnyitása új gasztronómiai kínálat bevezetését és egyben a hagyományok felelevenítését is jelentette.

A Vigadó Étterem a legnagyobb múltra visszatekintő polgári vendéglátóhely a debreceni Nagyerdő szívében. (HajdúPress)

 


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.