„Reméljük, hamar visszafizethetjük az adományt”

E különös szavakkal zárta köszönő beszédét Ito Tetsou úr, magyarországi japán nagykövet azon a jótékonysági vacsorán, amelyet a NOBU Budapestben rendezett április 18-án az étterem tulajdonosa, Andy Vajna és a Magyar Baptista Szeretetszolgálat, és amelynek eredményeképp 3,4 millió forintot ajánlhattak fel és utaltak át a Szeretetszolgálat képviselői öt héttel a katasztrófát követően a földrengés sújtotta szigetlakók megsegítésére.

Hozzátette még, hogy 14 ezer honfitársa haláláról tudnak, és ugyanennyien eltűntek. 140 ország szakemberei és 40 szolidaritási szervezet jelentkezett azonnal a tragédia után, a Baptista Szeretetszolgálat az elsők között volt, a magyar tagozat segélycsapata a legelsők között indult országába segíteni a bajba jutottakon. Majd az adományozók oldaláról Szenczi Sándor, a Magyar Baptista Szeretetszolgálat vezetője tette hozzá, valóban 6 órán belül a világ bármely pontjára el tudnak indulni – ha szükség van rájuk, 24 órán belül segélycsapatuk megérkezik bárhová. Sendai-ba, a tragédia egyik fő állomására érve is kézből kézbe adhatták át az életmentő csomagokat, és most is ezt teszik: a jótékonysági vacsorára jelentkezettek adományát egyenesen a Japán kormány megbízottjának adják át. Andy Vajna az igazi japán ételsor felszolgálása előtt csak annyit tett hozzá: azért fogtak össze első szóra pp a baptista szervezettel, mert ők híresek arról, hogy valóban kézből kézbe juttatják el adományaikat, vagyis a jótékonyság eredménye mindig célba ér, odakerül, ahol valóban a legnagyobb szükség van rá.

(Foto: Sebestyén Gábor)


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.