Hatan a helyszínen vesztették életüket, nyolcan a kórházba szállítás után. A detonáció sérültjeinek száma 47, közöttük 17-en vannak súlyos állapotban.
A nyomozás kezdeti vizsgálatai arra mutatnak, hogy az úgynevezett hot pot étteremben gázszivárgás okozta a nagy erejű robbanást, amelyet tűz követett.
A kétszintes épülettől húszméteres körzetben betörtek az üzletek kirakatai, a közeli vaskapuk deformálódtak. Helyszíni jelentések szerint voltak, akik az ablakokon kiugorva menekültek.
A Kína-szerte népszerű hot pot éttermekben van ahol szénnel, másutt villanyárammal, sok helyütt pedig gázlánggal melegítik azokat az edényeket, amelyekben a húst és a zöldségeket maguk a vendégek főzik az asztalaiknál. (MTI)
Robbanás egy kínai étteremben, több mint tucatnyi halott
(MTI) - Legkevesebb 14 halálos áldozata van az észak-kínai Sanhszi tartomány egy éttermében pénteken este történt robbanásnak - jelentette a Hszinhua hírügynökség szombaton.

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer kijelentése kiverte a biztosítékot
A borásztársadalom nem nézi jó szemmel az alkoholmentességre buzdító kampányt – szerintük ezzel a hazai borkultúra hitelessége is sérül.

Időutazás a Folly Arborétumban
A badacsonyörsi arborétum a nyári hónapokban is ideális úti cél.

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista
Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.

Hétvégén Somlói Borgála
Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak
Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben
Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség
Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től
A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk
Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja
Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.