Sajtot, sajttal

Asiago, gorgonzola, parmezán - olasz sajtok népszerűsítő programja indult nálunk Dolce Vita Íze címmel.

A Cheese-It’s Europe programot – amelynek magyarországi kampánya A Dolce Vita íze címet viseli - három évvel ezelőtt, 2016-ban indult. A program célja három olasz sajtcsalád, az asiago, a gorgonzola és a parmezán népszerűsítése nem csak Magyarországon, hanem Ausztriában, Lengyelországban és Csehországban is megvalósul.

A kitűzött célok:

• A minőségjelzők általános jellemzőinek és előnyeinek bemutatása és kommunikációja a fogyasztók és az ágazati szakemberek felé

• A termékek ismertségének kihasználásával ösztönözni a kampány középpontjában álló európai sajtok fogyasztását a DOP - azaz oltalom alatt álló eredet megjelölés - és IGP - azaz, oltalom alatt álló földrajzi jelzés - termékek minőségének "nagyköveteiként"  

• A Parmigiano Reggiano Sajt Konzorciuma (Il Consorzio del Formaggio Parmigiano Reggiano)

• Az Asiago sajt Védelmét szolgáló Konzorcium (Il Consorzio di Tutela del formaggio Asiago)

 

A 3 sajtról néhány info:

Asiago

Van friss és érlelt változata, könnyen emészthető sajtféle, egészséges életmódnál is jó megoldás, a napi fehérjeigény 50 százalékát is adhatja, ételeknél kiemeli a fogások ízét.

Parmigiano

Híres parmezán sajt, az egész világon ismert. Szalmasárga színű, pikáns ízű. Ha Rákvörös bélyeg van rajta min. 18 hónapig érlelt, ha Ezüstszínű, akkor 22 hónapig, ha Aranyszínű bélyeg, akkor min. 30 hónapig érlelték. Snack-ként, kenyérrel is felszolgálható, más ételek kiegészítőjeként is tökéletes.

Gorgonzola

Fehér szalmasárga színű, zöld erezettséggel, jellegzetes zamattal, enyhe pikáns ízzel. "Élő" vagyis folyamatosan érésben lévő sajtféle, ami zöldségek, szezonális gyümölcsök mellé, lekvárokkal, mézzel tökéletesen párosítható.

 

 


Végéhez közeledik a koreai influenszer budapesti gasztrotúrája

Végéhez közeledik a koreai influenszer budapesti gasztrotúrája 

A fináléban hat darab lángost fogyasztott el a korai mokpang influenszer.
Letisztult designnal Burger King-nyitás az Omszki-tónál

Letisztult designnal Burger King-nyitás az Omszki-tónál 

Budakalászon nyitotta meg 59. magyarországi egységét a gyorsétteremlánc.
Zöld lámpa a  szupermarketlánc első bolti kocsmájának

Zöld lámpa a szupermarketlánc első bolti kocsmájának 

A tervek szerint a kocsma a dundonaldi üzletben kap helyet, amely a Lidl reményei szerint új vásárlókat vonz majd az üzletbe.
Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének

Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének 

A két ikonikus piros tábla mellett a harmadik is ott „tündököl” a Stílusos Vidéki Éttermiségivel (SVÉT-tel) együtt.
Megvan, ki kapta 2024-ben az Év Vendéglőse címet

Megvan, ki kapta 2024-ben az Év Vendéglőse címet 

A díjat 2001-ben alapította az MVI, a győztes kiválasztásakor az általa végzett munka minősége, szakmai magatartása és közéleti tevékenysége számít.
Újult elemekkel gazdagítva rendezik idén a derecskei disznótort

Újult elemekkel gazdagítva rendezik idén a derecskei disznótort 

Főleg az „új elemek” hangzik izgalmasnak ebben a hírben.
Beszáll a Coca-Cola a személyzet nélküli boltnyitásos üzletágba

Beszáll a Coca-Cola a személyzet nélküli boltnyitásos üzletágba 

Mintegy 250 millió forintot fordítanak erre Magyarországon. A bolt működésében az MI kiemelt szerephez jut.
Ha február, akkor Kávébár Bazár

Ha február, akkor Kávébár Bazár 

A jubileumi, tizenötödik KávéBár Bazár rendezvénynek a Millenáris B épülete, a nagycsarnok ad otthont.
Üdítőket hív vissza a multicég Európában

Üdítőket hív vissza a multicég Európában 

Európa néhány országában visszahívott bizonyos üdítőitalokat a Coca-Cola, mert „magasabb szintű” klórátot tartalmaznak.
A Lidl csökkenti a tojás árát

A Lidl csökkenti a tojás árát 

A lépés nem meglepő.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.