Sajtot, sajttal

Asiago, gorgonzola, parmezán - olasz sajtok népszerűsítő programja indult nálunk Dolce Vita Íze címmel.

A Cheese-It’s Europe programot – amelynek magyarországi kampánya A Dolce Vita íze címet viseli - három évvel ezelőtt, 2016-ban indult. A program célja három olasz sajtcsalád, az asiago, a gorgonzola és a parmezán népszerűsítése nem csak Magyarországon, hanem Ausztriában, Lengyelországban és Csehországban is megvalósul.

A kitűzött célok:

• A minőségjelzők általános jellemzőinek és előnyeinek bemutatása és kommunikációja a fogyasztók és az ágazati szakemberek felé

• A termékek ismertségének kihasználásával ösztönözni a kampány középpontjában álló európai sajtok fogyasztását a DOP - azaz oltalom alatt álló eredet megjelölés - és IGP - azaz, oltalom alatt álló földrajzi jelzés - termékek minőségének "nagyköveteiként"  

• A Parmigiano Reggiano Sajt Konzorciuma (Il Consorzio del Formaggio Parmigiano Reggiano)

• Az Asiago sajt Védelmét szolgáló Konzorcium (Il Consorzio di Tutela del formaggio Asiago)

 

A 3 sajtról néhány info:

Asiago

Van friss és érlelt változata, könnyen emészthető sajtféle, egészséges életmódnál is jó megoldás, a napi fehérjeigény 50 százalékát is adhatja, ételeknél kiemeli a fogások ízét.

Parmigiano

Híres parmezán sajt, az egész világon ismert. Szalmasárga színű, pikáns ízű. Ha Rákvörös bélyeg van rajta min. 18 hónapig érlelt, ha Ezüstszínű, akkor 22 hónapig, ha Aranyszínű bélyeg, akkor min. 30 hónapig érlelték. Snack-ként, kenyérrel is felszolgálható, más ételek kiegészítőjeként is tökéletes.

Gorgonzola

Fehér szalmasárga színű, zöld erezettséggel, jellegzetes zamattal, enyhe pikáns ízzel. "Élő" vagyis folyamatosan érésben lévő sajtféle, ami zöldségek, szezonális gyümölcsök mellé, lekvárokkal, mézzel tökéletesen párosítható.

 

 


Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.