Se nem vega, se nem vegán a Burger King új húsmentes hamburgere

Sem a vegetáriánusok, sem a vegánok nem fogyaszthatják a Burger King új, húsmentes hamburgerét, mert azt ugyanazon a sütőlapon készítik, mint a hagyományos változatokat.

Az amerikai gyorsétteremlánc most mutatta be az Egyesült Királyságban a szójából készült hamburgerét, de figyelmeztetett, hogy a hithű vegánok és vegetáriánusoknak nem ajánlják, mert ugyanazon a sütőlapon készítik őket, mint a hagyományos, húsos változatot. Így aztán ők nem is fogják teljesen vegánként hirdetni. Sőt, majonézt is tesznek bele, ha csak a vendég nem kéri e nélkül.

Az étterem szerint ezt a burgerüket inkább a "flexiterian" étrenden élőket célozzák meg, vagyis azokat, akik többnyire zöldségeket esznek, és szeretnék csökkenteni húsfogyasztásukat, de nem akarják teljesen elhagyni a húst.

A vegánokat tömörítő egyesület azonban "kihagyott ziccerként" értékelte a Rebel Burger brit bevezetését. Sam Calvert szerint a vegán majonéz már elterjedt alapanyag, és a külön elkészítés is megy már a Burger Kingnek egyéb termékek esetében.

Toni Verlenni, a Vegenuary nemzetközi marketing menedzsere valamelyest védelmébe vette az éttermet, azt mondta, a növény alapú termékek egyre szélesebb köre a legjobb út ahhoz, hogy a többi embert a húsfogyasztás csökkentésére ösztökéljenek.

Forrás: BBC


Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.
Megújult étlappal vár az etyeki birtok

Megújult étlappal vár az etyeki birtok 

Defend Márk séf és csapata tálalásában mutatják be a friss ötletekre és szezonális alapanyagokra épülő megújult étlapot.
Zenés-táncos estek a Gundelben

Zenés-táncos estek a Gundelben 

Hagyományélesztés modern köntösben: áprilistól zenés-táncos estek a Gundelben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.