Se nem vega, se nem vegán a Burger King új húsmentes hamburgere

Sem a vegetáriánusok, sem a vegánok nem fogyaszthatják a Burger King új, húsmentes hamburgerét, mert azt ugyanazon a sütőlapon készítik, mint a hagyományos változatokat.

Az amerikai gyorsétteremlánc most mutatta be az Egyesült Királyságban a szójából készült hamburgerét, de figyelmeztetett, hogy a hithű vegánok és vegetáriánusoknak nem ajánlják, mert ugyanazon a sütőlapon készítik őket, mint a hagyományos, húsos változatot. Így aztán ők nem is fogják teljesen vegánként hirdetni. Sőt, majonézt is tesznek bele, ha csak a vendég nem kéri e nélkül.

Az étterem szerint ezt a burgerüket inkább a "flexiterian" étrenden élőket célozzák meg, vagyis azokat, akik többnyire zöldségeket esznek, és szeretnék csökkenteni húsfogyasztásukat, de nem akarják teljesen elhagyni a húst.

A vegánokat tömörítő egyesület azonban "kihagyott ziccerként" értékelte a Rebel Burger brit bevezetését. Sam Calvert szerint a vegán majonéz már elterjedt alapanyag, és a külön elkészítés is megy már a Burger Kingnek egyéb termékek esetében.

Toni Verlenni, a Vegenuary nemzetközi marketing menedzsere valamelyest védelmébe vette az éttermet, azt mondta, a növény alapú termékek egyre szélesebb köre a legjobb út ahhoz, hogy a többi embert a húsfogyasztás csökkentésére ösztökéljenek.

Forrás: BBC


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.