Tihanyban, a Belső-tónál augusztus 20 - 23. között, a négy napos eseményen Széll Tamás, Segal Viktor, Wolf András és Varju Viktor gondoskodnak a kínálatról, a desszertet a Mihályi Patisserie biztosítja.
A szervezők elmondása szerint a Séf Fesztivál Tihanyban egyedülálló gasztroélményt kínál a letisztult, hazai alapanyagokból készült ételkülönlegességek, valamint a festői környezetben töltött társasági programok kedvelőinek. A reggeli, az ebéd és a vacsora külön jegyekkel látogatható majd. A jegy magában foglalja a teljes fogyasztást, a minőségi bor- és pezsgőkínálatot.
A rendezvény étel-és italkínálatát a séfek közösen állították össze, akik személyesen is jelen lesznek a rendezvény különböző napjain, hogy a napi kínálaton túl egy általuk az eseményre megálmodott és elkészített extra fogással, séf ajánlattal is kedveskedjenek vendégeiknek.
„Amikor elkezdtük a program szervezését a négy séffel, arra kértük őket, hogy egy közös kínálatot állítsanak össze, melyben kizárólag kiváló minőségű magyar termékek és alapanyagok kerülnek felhasználásra”, mondja Pongrácz Péter, a fesztivál igazgatója és alapítója. „Minden nap ugyanazzal a reggeli kínálattal, ill. azonos ebéd és vacsora kínálattal várjuk a vendégeket. Az egyes séfek emellett egy-egy napon mindhárom étkezésen személyesen is megjelennek és az ebéd, ill. a vacsora menüjében egy séfajánlattal is kedveskednek vendégeinknek.
A fesztivál első napján, augusztus 20-án érkezik így plusz fogásként Varju Viktor Vasi pecsenyéje mangalica papszeletből, hideg krumplisalátával, pénteken Segal Viktor étele a Mangalica csorba, szombaton Wolf András Mangalica pofa pörkölttel készül, a fesztivál zárónapján vasárnap pedig egy csodás desszert koronázza meg a programot, íme a Túrógombóc levendulás karamellizált sárgabarackkal, ahogy Széll Tamás készíti.
A fesztivál különleges helyszíne az örökségvédelem részét képező egykori tihanyi apátsági majorság, a Magyar Képzőművészeti Egyetem művésztelepe, ahonnan csodás panoráma nyílik a tihanyi Belső-tóra.
A FESZTIVÁL ÉTEL- ÉS ITAL KÍNÁLATA
Reggeli:
· Tihanyi rántotta kolbásszal, mangalica kolozsvári szalonnával, kápiával, újburgonyával
· Szalámis és sonkás-sajtos szendvics friss paraszt kenyéren kerti zöldekkel
· Grillezett padlizsán tatár gluténmentes friss pékáruval
· Érlelt mangalica sonka paraszt sajttal
· Mini kakaós csiga és lekváros batyu
· Jégbe hűtött dinnyefalatok
· Dér Zöldség- és Gyümölcs Juice Bár
· Mayer szörpök
· Francois pezsgő
· Kávé, ásványvíz, szóda
Ebéd-vacsora:
· Grill ételek:
Lassan sült mangalica tarja (pulled pork) félbarna parasztkenyérrel és kovászos uborkával
Pácolt mangalica oldalas hideg kapros vajtökfőzelékkel,
Meggyfán füstölt balatoni angolna savanyított rozmaringos gombafejekkel,
Racklett paraszt sajt dinnyés, paradicsomos, tokaji balzsamecetes friss salátával
Zöldségnyárs mézes páccal kenegetve
· Bogrács ételek:
Tihanyi marha gulyás
Lecsó mangalica grillkolbásszal
Cukkinis vega lecsó
Beregi csirkepörkölt krumplival
· Főtt kukorica sós vajjal
· Fagylalt: Levendulás citrom, és Sós Karamell a Mihályi Patteserie kínálatából
· Desszert: Erdei szedres pite és Tihanyi kavics a Mihályi Patisserie kínálatából
· Jégbe hűtött dinnyefalatok
· Dér Zöldség- és Gyümölcs Juice Bár
· Mayer szörpök
· Francois pezsgő
· a Bortársaság balatoni borai
· Kávé, ásványvíz, szóda
Forrás: Arterego / Turizmus Online