Séf Fesztivál Tihanyban

Széll Tamás, Segal Viktor, Wolf András és Varju Viktor - ők azok, akik az augusztusi hosszú hétvégén főznek majd Tihanyban. Az idei egyetlen gourmet gasztrofesztivál helyszíne a Belső-tó.

Tihanyban, a Belső-tónál augusztus 20 - 23. között, a négy napos eseményen Széll Tamás, Segal Viktor, Wolf András és Varju Viktor gondoskodnak a kínálatról, a desszertet a Mihályi Patisserie biztosítja.

A szervezők elmondása szerint a Séf Fesztivál Tihanyban egyedülálló gasztroélményt kínál a letisztult, hazai alapanyagokból készült ételkülönlegességek, valamint a festői környezetben töltött társasági programok kedvelőinek. A reggeli, az ebéd és a vacsora külön jegyekkel látogatható majd. A jegy magában foglalja a teljes fogyasztást, a minőségi bor- és pezsgőkínálatot.

A rendezvény étel-és italkínálatát a séfek közösen állították össze, akik személyesen is jelen lesznek a rendezvény különböző napjain, hogy a napi kínálaton túl egy általuk az eseményre megálmodott és elkészített extra fogással, séf ajánlattal is kedveskedjenek vendégeiknek.

„Amikor elkezdtük a program szervezését a négy séffel, arra kértük őket, hogy egy közös kínálatot állítsanak össze, melyben kizárólag kiváló minőségű magyar termékek és alapanyagok kerülnek felhasználásra”, mondja Pongrácz Péter, a fesztivál igazgatója és alapítója. „Minden nap ugyanazzal a reggeli kínálattal, ill. azonos ebéd és vacsora kínálattal várjuk a vendégeket. Az egyes séfek emellett egy-egy napon mindhárom étkezésen személyesen is megjelennek és az ebéd, ill. a vacsora menüjében egy séfajánlattal is kedveskednek vendégeinknek.

A fesztivál első napján, augusztus 20-án érkezik így plusz fogásként Varju Viktor Vasi pecsenyéje mangalica papszeletből, hideg krumplisalátával, pénteken Segal Viktor étele a Mangalica csorba, szombaton Wolf András Mangalica pofa pörkölttel készül, a fesztivál zárónapján vasárnap pedig egy csodás desszert koronázza meg a programot, íme a Túrógombóc levendulás karamellizált sárgabarackkal, ahogy Széll Tamás készíti.

A fesztivál különleges helyszíne az örökségvédelem részét képező egykori tihanyi apátsági majorság, a Magyar Képzőművészeti Egyetem művésztelepe, ahonnan csodás panoráma nyílik a tihanyi Belső-tóra.

A FESZTIVÁL ÉTEL- ÉS ITAL KÍNÁLATA

Reggeli:

· Tihanyi rántotta kolbásszal, mangalica kolozsvári szalonnával, kápiával, újburgonyával

· Szalámis és sonkás-sajtos szendvics friss paraszt kenyéren kerti zöldekkel

· Grillezett padlizsán tatár gluténmentes friss pékáruval

· Érlelt mangalica sonka paraszt sajttal

· Mini kakaós csiga és lekváros batyu

· Jégbe hűtött dinnyefalatok

· Dér Zöldség- és Gyümölcs Juice Bár

· Mayer szörpök

· Francois pezsgő

· Kávé, ásványvíz, szóda

Ebéd-vacsora:

· Grill ételek:

Lassan sült mangalica tarja (pulled pork) félbarna parasztkenyérrel és kovászos uborkával

Pácolt mangalica oldalas hideg kapros vajtökfőzelékkel,

Meggyfán füstölt balatoni angolna savanyított rozmaringos gombafejekkel,

Racklett paraszt sajt dinnyés, paradicsomos, tokaji balzsamecetes friss salátával

Zöldségnyárs mézes páccal kenegetve

· Bogrács ételek:

Tihanyi marha gulyás

Lecsó mangalica grillkolbásszal

Cukkinis vega lecsó

Beregi csirkepörkölt krumplival

· Főtt kukorica sós vajjal

· Fagylalt: Levendulás citrom, és Sós Karamell a Mihályi Patteserie kínálatából

· Desszert: Erdei szedres pite és Tihanyi kavics a Mihályi Patisserie kínálatából

· Jégbe hűtött dinnyefalatok

· Dér Zöldség- és Gyümölcs Juice Bár

· Mayer szörpök

· Francois pezsgő

· a Bortársaság balatoni borai

· Kávé, ásványvíz, szóda

Forrás: Arterego / Turizmus Online


Csődöt jelentett a Hooters

Csődöt jelentett a Hooters 

A csirkeszárnyairól híres Hooters étteremlánc hétfőn csődöt jelentett, de a márka továbbra is megmarad.
Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket

Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket 

A miniszter közlése szerint Szlovákiából, Magyarországról, Alsó Ausztriából és Burgenlandból hétfő éjféltől tilos lesz egyes állati termékek behozatala.
Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.