Séfműhely profiknak

Különleges gasztronómiai programsorozatot indított útjára március 23-án a budaörsi Coninvest cég „Séfműhely” elnevezéssel.

Sztárséfek adnak tippeket szakácsoknak, vendéglátós szakembereknek

A konyhatechnológiával és belsőépítészettel foglalkozó cég budaörsi bemutatókonyháján, összesen négy alkalommal „Gasztronómiai műhelytitkok sztárséfektől” alcímmel meghirdetett, most kezdődött négy alkalmas, exkluzív programfolyam inkább professzionális Séf asztala-jellegű rendezvény, mintsem háziasszonyokat megcélzó főzőshow.

Március 23-án, a „Séfműhely” első szakmai vendége az ír felmenőkkel is rendelkező, Bicsár Attila chéf mellett a sous-chef pozícióban a Vár-béli Alabárdos Étteremben jeleskedő O’Shea Dániel volt, aki a következő ételsort készítette el a szakmai vendégek szeme láttára:

Előételként: Csuka-, fogas- és pontyfejből készült halfejkocsonya, sáfránnyal ízesítve, salátaadaptációval, vinaigrette mártással, friss virág díszítéssel, szezámpasztával.

Főételként: Szarvasgerinc sütőtökspagettivel, friss zöldségekkel, céklával.

Desszertnek: Mézes krémes, kétfajta piskóta alapból, kávés zselével, vaníliakrémmel.

A folytatás...

Az elsősorban szakácsoknak, vendéglátós szakembereknek szóló gasztronómiai programsorozat április 28-án, kedden 10 órától folytatódik a Bock Bisztró két executive chéfjének, Danó Zoltán és Varjú Viktor ételsorának szakmailag részletes bemutatásával, majd a tavaszi rész utolsó programjaként június 1-én Lőrincz György, a Babel Budapest executive chefje tartja meg szakmai bemutatóját. A nyári szünet után pedig október 13-án a Kogart-ház főszakácsa, Kiripolszky István mutatja meg azokat a szakmai fogásokat, ahogy egy ételsorát elkészíti.

További információ: [email protected]

Forrás: Vendég&Hotel Online


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.