Séfműhely profiknak

Különleges gasztronómiai programsorozatot indított útjára március 23-án a budaörsi Coninvest cég „Séfműhely” elnevezéssel.

Sztárséfek adnak tippeket szakácsoknak, vendéglátós szakembereknek

A konyhatechnológiával és belsőépítészettel foglalkozó cég budaörsi bemutatókonyháján, összesen négy alkalommal „Gasztronómiai műhelytitkok sztárséfektől” alcímmel meghirdetett, most kezdődött négy alkalmas, exkluzív programfolyam inkább professzionális Séf asztala-jellegű rendezvény, mintsem háziasszonyokat megcélzó főzőshow.

Március 23-án, a „Séfműhely” első szakmai vendége az ír felmenőkkel is rendelkező, Bicsár Attila chéf mellett a sous-chef pozícióban a Vár-béli Alabárdos Étteremben jeleskedő O’Shea Dániel volt, aki a következő ételsort készítette el a szakmai vendégek szeme láttára:

Előételként: Csuka-, fogas- és pontyfejből készült halfejkocsonya, sáfránnyal ízesítve, salátaadaptációval, vinaigrette mártással, friss virág díszítéssel, szezámpasztával.

Főételként: Szarvasgerinc sütőtökspagettivel, friss zöldségekkel, céklával.

Desszertnek: Mézes krémes, kétfajta piskóta alapból, kávés zselével, vaníliakrémmel.

A folytatás...

Az elsősorban szakácsoknak, vendéglátós szakembereknek szóló gasztronómiai programsorozat április 28-án, kedden 10 órától folytatódik a Bock Bisztró két executive chéfjének, Danó Zoltán és Varjú Viktor ételsorának szakmailag részletes bemutatásával, majd a tavaszi rész utolsó programjaként június 1-én Lőrincz György, a Babel Budapest executive chefje tartja meg szakmai bemutatóját. A nyári szünet után pedig október 13-án a Kogart-ház főszakácsa, Kiripolszky István mutatja meg azokat a szakmai fogásokat, ahogy egy ételsorát elkészíti.

További információ: [email protected]

Forrás: Vendég&Hotel Online


Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől

Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől 

Idén luxuscikk lehet a cseresznye és az őszibarack is.
Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.