Sikeres Éttermi Hét

A 2012. október 15. és 21. között megrendezett Országos Étterem Hét ismét nagy siker volt, hiszen több, mint 11.000 Vendég foglalt asztalt, a résztvevő éttermekbe.

A megjelent Vendégek közül, több mint 2.000 értékelés és vélemény érkezett október 15. és 24. között a DiningCity.com étteremajánló weboldalra. A beérkezett vélemények, valamint több mint 1.000 db kitöltött kérdőív alapján kihirdették a 2012. őszi Étterem Hét TOP 10 éttermét!

1. Fuji japán étterem

2. Peppers! mediterranean grill

3. ARAZ étterem

4. Duna Garden étterem

5. Manna lounge & étterem

6. Vogue hajó-étterem

7. VakVarjú vendéglő (Buda)

8. Bambuszliget étterem

9. Cyrano étterem

10. Kárpátia étterem


"Nagy öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy újra, immáron másodszor is az első helyezést értük el. Az egyre rangosabb esemény és a már megszokott extra nagy érdeklődés is egyre inkább azt bizonyítja, hogy igenis van létjogosultsága az Étterem Hétnek és nem tömegétkeztetésről szól fillérekért, hanem egy igazi demonstratív jellegű gasztronómiai esemény, elérhető áron.
Megpróbáltunk minden eszközzel maradandó élményt nyújtani a kedves Vendégeinknek és azt a vágyat ébreszteni és terjeszteni, hogy a japán gasztronómia hazánkban is ismertebb és népszerűbb legyen, merjenek kipróbálni új ízeket és nem kell félni, mert nem csak a nyers halról szól a tradicionális japán konyha, amit már 21 éve elsőként képvisel a Fuji hazánkban. Több mint 200 féle étel egyedülálló módon és frissen készül, ezzel szinte minden igényt és ízlést kielégítve.

Rengeteg díjjal és elismeréssel büszkélkedhetünk, de mind közül ezt tartjuk a legértékesebbnek, mert ez egy olyan befolyásolhatatlan eredmény, amit a Vendégek jeleznek vissza, több szempont alapján is.
Ennél fontosabb szerintünk nem lehet semmilyen más elismerés, az az étterem aki nem azt tűzi ki célul, hogy minden Vendég a lehető legelégedettebb legyen, nem jó üzletpolitikát folytat. Magasra tett mérce volt, hiszen most 99 étterem közül kellett bizonyítani, de sikerült! Köszönjük szépen minden kedves Vendégünknek!
Domo arigato! - üzenték a szavazóknak a győztes étterem képviseletébenMiyazaki Emiko (japán chef), Major Balázs (étteremvezető), Alexandru Botos Liviu (konyhafőnök).






Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.