Sikeres Éttermi Hét

A 2012. október 15. és 21. között megrendezett Országos Étterem Hét ismét nagy siker volt, hiszen több, mint 11.000 Vendég foglalt asztalt, a résztvevő éttermekbe.

A megjelent Vendégek közül, több mint 2.000 értékelés és vélemény érkezett október 15. és 24. között a DiningCity.com étteremajánló weboldalra. A beérkezett vélemények, valamint több mint 1.000 db kitöltött kérdőív alapján kihirdették a 2012. őszi Étterem Hét TOP 10 éttermét!

1. Fuji japán étterem

2. Peppers! mediterranean grill

3. ARAZ étterem

4. Duna Garden étterem

5. Manna lounge & étterem

6. Vogue hajó-étterem

7. VakVarjú vendéglő (Buda)

8. Bambuszliget étterem

9. Cyrano étterem

10. Kárpátia étterem


"Nagy öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy újra, immáron másodszor is az első helyezést értük el. Az egyre rangosabb esemény és a már megszokott extra nagy érdeklődés is egyre inkább azt bizonyítja, hogy igenis van létjogosultsága az Étterem Hétnek és nem tömegétkeztetésről szól fillérekért, hanem egy igazi demonstratív jellegű gasztronómiai esemény, elérhető áron.
Megpróbáltunk minden eszközzel maradandó élményt nyújtani a kedves Vendégeinknek és azt a vágyat ébreszteni és terjeszteni, hogy a japán gasztronómia hazánkban is ismertebb és népszerűbb legyen, merjenek kipróbálni új ízeket és nem kell félni, mert nem csak a nyers halról szól a tradicionális japán konyha, amit már 21 éve elsőként képvisel a Fuji hazánkban. Több mint 200 féle étel egyedülálló módon és frissen készül, ezzel szinte minden igényt és ízlést kielégítve.

Rengeteg díjjal és elismeréssel büszkélkedhetünk, de mind közül ezt tartjuk a legértékesebbnek, mert ez egy olyan befolyásolhatatlan eredmény, amit a Vendégek jeleznek vissza, több szempont alapján is.
Ennél fontosabb szerintünk nem lehet semmilyen más elismerés, az az étterem aki nem azt tűzi ki célul, hogy minden Vendég a lehető legelégedettebb legyen, nem jó üzletpolitikát folytat. Magasra tett mérce volt, hiszen most 99 étterem közül kellett bizonyítani, de sikerült! Köszönjük szépen minden kedves Vendégünknek!
Domo arigato! - üzenték a szavazóknak a győztes étterem képviseletébenMiyazaki Emiko (japán chef), Major Balázs (étteremvezető), Alexandru Botos Liviu (konyhafőnök).






Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.