Sikeres Éttermi Hét

A 2012. október 15. és 21. között megrendezett Országos Étterem Hét ismét nagy siker volt, hiszen több, mint 11.000 Vendég foglalt asztalt, a résztvevő éttermekbe.

A megjelent Vendégek közül, több mint 2.000 értékelés és vélemény érkezett október 15. és 24. között a DiningCity.com étteremajánló weboldalra. A beérkezett vélemények, valamint több mint 1.000 db kitöltött kérdőív alapján kihirdették a 2012. őszi Étterem Hét TOP 10 éttermét!

1. Fuji japán étterem

2. Peppers! mediterranean grill

3. ARAZ étterem

4. Duna Garden étterem

5. Manna lounge & étterem

6. Vogue hajó-étterem

7. VakVarjú vendéglő (Buda)

8. Bambuszliget étterem

9. Cyrano étterem

10. Kárpátia étterem


"Nagy öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy újra, immáron másodszor is az első helyezést értük el. Az egyre rangosabb esemény és a már megszokott extra nagy érdeklődés is egyre inkább azt bizonyítja, hogy igenis van létjogosultsága az Étterem Hétnek és nem tömegétkeztetésről szól fillérekért, hanem egy igazi demonstratív jellegű gasztronómiai esemény, elérhető áron.
Megpróbáltunk minden eszközzel maradandó élményt nyújtani a kedves Vendégeinknek és azt a vágyat ébreszteni és terjeszteni, hogy a japán gasztronómia hazánkban is ismertebb és népszerűbb legyen, merjenek kipróbálni új ízeket és nem kell félni, mert nem csak a nyers halról szól a tradicionális japán konyha, amit már 21 éve elsőként képvisel a Fuji hazánkban. Több mint 200 féle étel egyedülálló módon és frissen készül, ezzel szinte minden igényt és ízlést kielégítve.

Rengeteg díjjal és elismeréssel büszkélkedhetünk, de mind közül ezt tartjuk a legértékesebbnek, mert ez egy olyan befolyásolhatatlan eredmény, amit a Vendégek jeleznek vissza, több szempont alapján is.
Ennél fontosabb szerintünk nem lehet semmilyen más elismerés, az az étterem aki nem azt tűzi ki célul, hogy minden Vendég a lehető legelégedettebb legyen, nem jó üzletpolitikát folytat. Magasra tett mérce volt, hiszen most 99 étterem közül kellett bizonyítani, de sikerült! Köszönjük szépen minden kedves Vendégünknek!
Domo arigato! - üzenték a szavazóknak a győztes étterem képviseletébenMiyazaki Emiko (japán chef), Major Balázs (étteremvezető), Alexandru Botos Liviu (konyhafőnök).






Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.