A kiadvány alapján a maximális 3 csillaggal büszkélkedő vendéglők száma az egy évvel korábbi 9-ről 10-re emelkedett, ami nemcsak az európai rangsorban elfoglalt második hely megőrzését jelenti, hanem új rekordot is. A fővárosban, Berlinben és a volt NDK területén továbbra sincs három Michelin-csillagos vendéglő, a rendkívül jómódú Baden-Württemberg tartományban viszont már három is van.
Legalább egy Michelin-csillaggal minden korábbinál több, összesen 255 étterem rendelkezik Németországban. A csillagos mezőnybe 29 új étterem került be, 24 viszont kikerült onnan, de nem mind a minőség romlása miatt, ugyanis nyolc vendéglőnek azért hunyt ki a csillaga, mert bezárták vagy hamarosan bezárják.
A német gasztronómia fejlődését leginkább a két Michelin-csillagos vendéglők számának alakulása mutatja: a 2010-es kalauzban 18 kétcsillagos étterem szerepelt, az új kiadásban pedig már kétszer ennyi, összesen 36. Egy év alatt 7 étterem került be ebbe a kategóriába, és Douce Steiner, a baden-württembergi Sulzburgban működő Hirschen főszakácsának személyében már női chef is van a kétcsillagosok mezőnyében.
Ugyanakkor Németország továbbra is jóval elmarad Franciaország mögött, ahol 594 Michelin-csillagos vendéglőt tartanak számon és 26 étterem büszkélkedhet három csillaggal. (MTI)
Soha ennyi német Michelin csillag
(MTI) - Minden korábbinál magasabbra emelkedett Németországban a Michelin-csillagos éttermek száma - derül ki a németországi Michelin-étteremkalauz szerdán Berlinben bemutatott 2013-as kiadásából, amely szerint a múltban nem éppen a konyhaművészetéről híres ország megtartotta a Franciaország mögötti második helyet a lehető legtöbb csillaggal rendelkező vendéglők európai mezőnyében.

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert
A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester
A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar
A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.

Új trendek a gin piacon
A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás
Tippek a séftől.

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon
Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.

Furmintok csatája Franciaországban
A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.

Bajban a hazai sörfőzdék
A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.

Fesztiválozik a MOHU új automatája
A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja
Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.