Sommelier képzés indul

A Szent István Egyetem Felnőttképzési és Távoktatási Központja Hobby Sommelier (pohárnok, borpincér, bormester) és Sommelier szakképzést indít.

A Hobby Sommelier (pohárnok, borpincér, bormester) alaptanfolyam képzése 50 óra, hat hétvége. Jelentkezési feltétel: betöltött 18 év és a bor szeretete. Az alaptanfolyamon tanúsítványt szerzettek lehetőséget kapnak, hogy ráképzéssel Sommelier szakmai képzésen vehessenek részt, ahol mélyebben elmerülhetnek a bor világában és a kulturált borfogyasztásban. A szakmai képzés 200 óra (tíz hónap, kéthetente 10 óra, pénteken és szombaton, a résztvevők igényeihez alkalmazkodó rugalmas időbeosztással), ahová az is jelentkezhet, aki nem végezte el az alaptanfolyamot. A képzés vizsgával zárul, ahol bizonyítványt kapnak a sikeresen végzett résztvevők.

Aki a megfelelő előképzettséggel rendelkezik, jelentkezhet 100 órás OKJ képzésükre, ahol Sommelier (azonosító szám: 33 621 01 0001 33 01) OKJ bizonyítványt szerezhet. (Előképzettség: 33 621 01 0000 00 00 Borász, 52 6222 01 Bor- és üdítőitalipari technikus, 52 6222 13 Élelmiszer-ipari technikus (bor- és üdítőitalipar), 54 541 01 0010 54 01 Bor- és pezsgőgyártó technikus, 55 621 01 0010 55 02 Bortechnológus, 55 621 01 0010 55 07 Szőlész, borász szaktechnikus.) (FVM által támogatott, 91.000 Ft-ot visszaigényelhet!)

Szakmai képzést gyakorló sommeliereknek, felszolgálóknak, pincéreknek, szállodáknak ajánlják, s mindenkinek, aki érdeklődik a szakma iránt s bizonyítványt szeretne szerezni róla. Oktatók a Schnitta-díjas Szikora Zoltán, a Magyar Gasztronómiai Szövetség Sommelier Bizottságának elnöke, hivatalos borbíra, éttermi mester és vendégei. Az oktatás helyszíne Gödöllő vagy Budapest, de igény szerint bárhol az országban, 10-12 főtől. Minden foglalkozáson a témához kapcsolódó borkóstolás, „virtuális” étel-ital párosítás, hőfok- és eszközismertetés. Szükség esetén a hallgató kérésére ingyenes konzultációt biztosítanak.

Részvételi díj: - alaptanfolyam (Hobby Sommelier): 40.000 Ft+ÁFA

- szakmai képzés: 220.000 Ft+ÁFA

- OKJ képzés: 130.000 Ft + 30.000 vizsgadíj

A képzési díj tartalmazza a kóstolásra kerülő borokat és a kísérő falatkákat, az alapképzésben a vizsgát, a szakmai képzésben két szakmai kirándulást, nem tartalmazza a tankönyv árát. Szállodák, panziók, éttermek, pincészetek szakképzési hozzájárulás terhére is beiskolázhatják munkatársaikat! A jelentkezés folyamatos, ha teljes a csoport, indul a képzést!


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.