Sommelier képzés indul

A Szent István Egyetem Felnőttképzési és Távoktatási Központja Hobby Sommelier (pohárnok, borpincér, bormester) és Sommelier szakképzést indít.

A Hobby Sommelier (pohárnok, borpincér, bormester) alaptanfolyam képzése 50 óra, hat hétvége. Jelentkezési feltétel: betöltött 18 év és a bor szeretete. Az alaptanfolyamon tanúsítványt szerzettek lehetőséget kapnak, hogy ráképzéssel Sommelier szakmai képzésen vehessenek részt, ahol mélyebben elmerülhetnek a bor világában és a kulturált borfogyasztásban. A szakmai képzés 200 óra (tíz hónap, kéthetente 10 óra, pénteken és szombaton, a résztvevők igényeihez alkalmazkodó rugalmas időbeosztással), ahová az is jelentkezhet, aki nem végezte el az alaptanfolyamot. A képzés vizsgával zárul, ahol bizonyítványt kapnak a sikeresen végzett résztvevők.

Aki a megfelelő előképzettséggel rendelkezik, jelentkezhet 100 órás OKJ képzésükre, ahol Sommelier (azonosító szám: 33 621 01 0001 33 01) OKJ bizonyítványt szerezhet. (Előképzettség: 33 621 01 0000 00 00 Borász, 52 6222 01 Bor- és üdítőitalipari technikus, 52 6222 13 Élelmiszer-ipari technikus (bor- és üdítőitalipar), 54 541 01 0010 54 01 Bor- és pezsgőgyártó technikus, 55 621 01 0010 55 02 Bortechnológus, 55 621 01 0010 55 07 Szőlész, borász szaktechnikus.) (FVM által támogatott, 91.000 Ft-ot visszaigényelhet!)

Szakmai képzést gyakorló sommeliereknek, felszolgálóknak, pincéreknek, szállodáknak ajánlják, s mindenkinek, aki érdeklődik a szakma iránt s bizonyítványt szeretne szerezni róla. Oktatók a Schnitta-díjas Szikora Zoltán, a Magyar Gasztronómiai Szövetség Sommelier Bizottságának elnöke, hivatalos borbíra, éttermi mester és vendégei. Az oktatás helyszíne Gödöllő vagy Budapest, de igény szerint bárhol az országban, 10-12 főtől. Minden foglalkozáson a témához kapcsolódó borkóstolás, „virtuális” étel-ital párosítás, hőfok- és eszközismertetés. Szükség esetén a hallgató kérésére ingyenes konzultációt biztosítanak.

Részvételi díj: - alaptanfolyam (Hobby Sommelier): 40.000 Ft+ÁFA

- szakmai képzés: 220.000 Ft+ÁFA

- OKJ képzés: 130.000 Ft + 30.000 vizsgadíj

A képzési díj tartalmazza a kóstolásra kerülő borokat és a kísérő falatkákat, az alapképzésben a vizsgát, a szakmai képzésben két szakmai kirándulást, nem tartalmazza a tankönyv árát. Szállodák, panziók, éttermek, pincészetek szakképzési hozzájárulás terhére is beiskolázhatják munkatársaikat! A jelentkezés folyamatos, ha teljes a csoport, indul a képzést!


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.