Somogyban sem viccelnek

Tizenkét napra bezárhatnak egy somogyi vendéglátóhelyet. Az ok: nem volt rendben a számla – tudta meg a Sonline.hu.

Az APEH regionális igazgatóságának munkatársai kiemelt figyelmet fordítottak az értékesített áruk eredetigazolására. Úgy tudjuk: a pórul járt vendéglátós az italokról nem tudott számlát bemutatni a revizoroknak. Igazán a süteményekre fizetett rá.Vesztére az adóhatóságnak később olyan számlákat mutatott be, amelyek rögtön gyanússá váltak az ellenőröknek. Ugyanis csak egyfajta, s a mennyiségét tekintve épp annyi édesség szerepelt a bemutatott dokumentumon, mint amennyit előzőleg a revizorok már felleltároztak. Az életszerűnek kevéssé mondható papír szemet szúrt, a szakemberek azonnal megindították az eljárást.

A Sonline.hu értesülése szerint – a boltbezáráson kívül – még újabb ellenőrzésekre is számíthat a vendéglátós.Az APEH nyilvánosságra hozott összegzése szerint a tavaszi Kikelet akcióban régiónkban – Somogy, Tolna, Baranya – három hét alatt 750 ellenőrzést hajtottak végre. Hetvennyolc esetben állapítottak meg mulasztást, s 18 millió forint bírságot szabtak ki.

– A Dél-Dunántúlon elvégzett 750 ellenőrzésből 230-at Baranyában, háromszázat megyénkben, 220-at pedig Tolnában folytattak le – számolt be Barlai Krisztina, az APEH regionális szóvivője. Somogyban hat nyugtaadási mulasztást, 15 szabálytalan foglalkoztatást és egy árueredettel kapcsolatban mulasztást állapítottak meg az adóhivatal munkatársai.

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.