Somogyban sem viccelnek

Tizenkét napra bezárhatnak egy somogyi vendéglátóhelyet. Az ok: nem volt rendben a számla – tudta meg a Sonline.hu.

Az APEH regionális igazgatóságának munkatársai kiemelt figyelmet fordítottak az értékesített áruk eredetigazolására. Úgy tudjuk: a pórul járt vendéglátós az italokról nem tudott számlát bemutatni a revizoroknak. Igazán a süteményekre fizetett rá.Vesztére az adóhatóságnak később olyan számlákat mutatott be, amelyek rögtön gyanússá váltak az ellenőröknek. Ugyanis csak egyfajta, s a mennyiségét tekintve épp annyi édesség szerepelt a bemutatott dokumentumon, mint amennyit előzőleg a revizorok már felleltároztak. Az életszerűnek kevéssé mondható papír szemet szúrt, a szakemberek azonnal megindították az eljárást.

A Sonline.hu értesülése szerint – a boltbezáráson kívül – még újabb ellenőrzésekre is számíthat a vendéglátós.Az APEH nyilvánosságra hozott összegzése szerint a tavaszi Kikelet akcióban régiónkban – Somogy, Tolna, Baranya – három hét alatt 750 ellenőrzést hajtottak végre. Hetvennyolc esetben állapítottak meg mulasztást, s 18 millió forint bírságot szabtak ki.

– A Dél-Dunántúlon elvégzett 750 ellenőrzésből 230-at Baranyában, háromszázat megyénkben, 220-at pedig Tolnában folytattak le – számolt be Barlai Krisztina, az APEH regionális szóvivője. Somogyban hat nyugtaadási mulasztást, 15 szabálytalan foglalkoztatást és egy árueredettel kapcsolatban mulasztást állapítottak meg az adóhivatal munkatársai.

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.