Sörsátor, virsli - ünnepelt a Rist cég

Hagyományteremtő szándékkal, Oktoberfest címmel, kétnapos rendezvényt szervezett októberben bemutatótermében és a parkolóban felállított sörsátorban a Rist Kereskedelmi Kft.

Az ötvenéves Rist cég bemutatótermében rendezett kis házi vásárban többen csodálták meg teríték-kreációjukat, és az is látható volt, hogy a büfésorukban újszerű tárolóeszköz várja a péksüteményeket. A pohársorozatok több színben kínálták magukat, műbőrből készült evőeszköztáskát, és térdig érő bőr Oktoberfest kötény is bemutattak. A cég nemcsak éttermeknek és vendéglátással foglalkozó cégeknek kínál különböző eszközöket, vendéglátópari gépeket, de a háziasszonyok is vásárolhatnak az üzletben.

A sörsátorból nem is hiányzott semmi az októberhez kötött fesztiválhoz, volt virsli, csülök káposztával, pattogatott kukorica és jófajta sör is. És nem lenne a cég neve Rist, ha nem szép piros gépben pattogott volna ki szemünk előtt a kukorica, és láthattuk a vattacukor születését is. A speciális többrétegű anyagból és rozsdamentes acélból készült, tapadásmentes, méhsejt mintás nyomattal, strapabíró felülettel ellátott serpenyőben készült finom ételt tálaltak elénk.

- Szinte állandóan megújul a vendéglátás, a wellness egyre kedveltebb, és a hotelek tulajdonosai mindig újabb érdekességgel próbálkoznak, így azt látjuk, hogy ezek a pattogtató gépek nagyon népszerűek lettek, a gyerekek szeretik a kukoricát, és ebben a zárt rendszerben kosz nélkül készülhet el - tájékoztat Bognár József a Rist cég vezetője.

Legújabb sorozatuk a Tilt nevet viseli és a büféasztal újdonsága. Egy állványokból álló család, amelyeken ízlésesen knálható sütemény, pékáru, gyümölcs, zöldség. Az új kollekció olyan keretekből áll, amelynek egymással megegyező kör átmérőik vannak, így könnyedén létrehozhatnak egy büfét a megfelelő tálakkal. Sorolhatnánk még akár órákig is a nagyon hasznos és használható termékeket, amelyet most a vásáron kiállítanak. Ide betérhetnek azok a vendéglátóegységek, amelyek újdonságok után érdeklődnek, de lehetőségük van a háziasszonyoknak, vagy a grillezni vágyó férfiaknak is vásárolni a számtalan portéka közül.

Bognár József a Rist cégvezetője pontosan tudja, hogy a szállodáknak és a konyhákban dolgozó séfeknek mire van szükségük, hiszen a Novotel Congress Center Budapest éttermének és sörözőjének vezetője volt egy ideig, közben sokat járt külföldre. Egy ilyen alkalommal ismerkedett meg a Rist családdal, és 50-50 százalékos tulajdonosi arányban 1991-ben megnyitották a hazai céget, amelynek már 27 éve cégvezetője.

Az Októberfestre Markus Rist, a társtulajdonos fia, majd másnap az alapító is megérkezett, és már ketten kísérték és kínálták a vendégeket és a vásárlókat. Az osztrák cégnek több beszállítója van világszerte, arra figyelnek, ami a vendéglátásban újszerű, és részt vesznek kiállításokon is, hogy kövessék az igényeket, trendeket.

Legújabb gépük nemcsak a vendéglátásban, hanem a kórházakban is használható lesz. Egy szeletelő géphez olyan fejrészt illesztenek, amely pürésíti a burgonyát, akár 400 adag is elkészíthető így. Ma már könnyebb a dolguk - osztotta meg a cégvezető tapasztalatait, mert üzletkötőik a technika fejődésének köszönhetően már e-mailben is elérik prospektusaikkal a nagy szállodákat és a kisebb cégeket, na meg a háziasszonyok is bekukkanthatnak B2C üzletükbe.

Forrás: Vendég & Hotel


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.