Sörsátor, virsli - ünnepelt a Rist cég

Hagyományteremtő szándékkal, Oktoberfest címmel, kétnapos rendezvényt szervezett októberben bemutatótermében és a parkolóban felállított sörsátorban a Rist Kereskedelmi Kft.

Az ötvenéves Rist cég bemutatótermében rendezett kis házi vásárban többen csodálták meg teríték-kreációjukat, és az is látható volt, hogy a büfésorukban újszerű tárolóeszköz várja a péksüteményeket. A pohársorozatok több színben kínálták magukat, műbőrből készült evőeszköztáskát, és térdig érő bőr Oktoberfest kötény is bemutattak. A cég nemcsak éttermeknek és vendéglátással foglalkozó cégeknek kínál különböző eszközöket, vendéglátópari gépeket, de a háziasszonyok is vásárolhatnak az üzletben.

A sörsátorból nem is hiányzott semmi az októberhez kötött fesztiválhoz, volt virsli, csülök káposztával, pattogatott kukorica és jófajta sör is. És nem lenne a cég neve Rist, ha nem szép piros gépben pattogott volna ki szemünk előtt a kukorica, és láthattuk a vattacukor születését is. A speciális többrétegű anyagból és rozsdamentes acélból készült, tapadásmentes, méhsejt mintás nyomattal, strapabíró felülettel ellátott serpenyőben készült finom ételt tálaltak elénk.

- Szinte állandóan megújul a vendéglátás, a wellness egyre kedveltebb, és a hotelek tulajdonosai mindig újabb érdekességgel próbálkoznak, így azt látjuk, hogy ezek a pattogtató gépek nagyon népszerűek lettek, a gyerekek szeretik a kukoricát, és ebben a zárt rendszerben kosz nélkül készülhet el - tájékoztat Bognár József a Rist cég vezetője.

Legújabb sorozatuk a Tilt nevet viseli és a büféasztal újdonsága. Egy állványokból álló család, amelyeken ízlésesen knálható sütemény, pékáru, gyümölcs, zöldség. Az új kollekció olyan keretekből áll, amelynek egymással megegyező kör átmérőik vannak, így könnyedén létrehozhatnak egy büfét a megfelelő tálakkal. Sorolhatnánk még akár órákig is a nagyon hasznos és használható termékeket, amelyet most a vásáron kiállítanak. Ide betérhetnek azok a vendéglátóegységek, amelyek újdonságok után érdeklődnek, de lehetőségük van a háziasszonyoknak, vagy a grillezni vágyó férfiaknak is vásárolni a számtalan portéka közül.

Bognár József a Rist cégvezetője pontosan tudja, hogy a szállodáknak és a konyhákban dolgozó séfeknek mire van szükségük, hiszen a Novotel Congress Center Budapest éttermének és sörözőjének vezetője volt egy ideig, közben sokat járt külföldre. Egy ilyen alkalommal ismerkedett meg a Rist családdal, és 50-50 százalékos tulajdonosi arányban 1991-ben megnyitották a hazai céget, amelynek már 27 éve cégvezetője.

Az Októberfestre Markus Rist, a társtulajdonos fia, majd másnap az alapító is megérkezett, és már ketten kísérték és kínálták a vendégeket és a vásárlókat. Az osztrák cégnek több beszállítója van világszerte, arra figyelnek, ami a vendéglátásban újszerű, és részt vesznek kiállításokon is, hogy kövessék az igényeket, trendeket.

Legújabb gépük nemcsak a vendéglátásban, hanem a kórházakban is használható lesz. Egy szeletelő géphez olyan fejrészt illesztenek, amely pürésíti a burgonyát, akár 400 adag is elkészíthető így. Ma már könnyebb a dolguk - osztotta meg a cégvezető tapasztalatait, mert üzletkötőik a technika fejődésének köszönhetően már e-mailben is elérik prospektusaikkal a nagy szállodákat és a kisebb cégeket, na meg a háziasszonyok is bekukkanthatnak B2C üzletükbe.

Forrás: Vendég & Hotel


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.