Sörsátor, virsli - ünnepelt a Rist cég

Hagyományteremtő szándékkal, Oktoberfest címmel, kétnapos rendezvényt szervezett októberben bemutatótermében és a parkolóban felállított sörsátorban a Rist Kereskedelmi Kft.

Az ötvenéves Rist cég bemutatótermében rendezett kis házi vásárban többen csodálták meg teríték-kreációjukat, és az is látható volt, hogy a büfésorukban újszerű tárolóeszköz várja a péksüteményeket. A pohársorozatok több színben kínálták magukat, műbőrből készült evőeszköztáskát, és térdig érő bőr Oktoberfest kötény is bemutattak. A cég nemcsak éttermeknek és vendéglátással foglalkozó cégeknek kínál különböző eszközöket, vendéglátópari gépeket, de a háziasszonyok is vásárolhatnak az üzletben.

A sörsátorból nem is hiányzott semmi az októberhez kötött fesztiválhoz, volt virsli, csülök káposztával, pattogatott kukorica és jófajta sör is. És nem lenne a cég neve Rist, ha nem szép piros gépben pattogott volna ki szemünk előtt a kukorica, és láthattuk a vattacukor születését is. A speciális többrétegű anyagból és rozsdamentes acélból készült, tapadásmentes, méhsejt mintás nyomattal, strapabíró felülettel ellátott serpenyőben készült finom ételt tálaltak elénk.

- Szinte állandóan megújul a vendéglátás, a wellness egyre kedveltebb, és a hotelek tulajdonosai mindig újabb érdekességgel próbálkoznak, így azt látjuk, hogy ezek a pattogtató gépek nagyon népszerűek lettek, a gyerekek szeretik a kukoricát, és ebben a zárt rendszerben kosz nélkül készülhet el - tájékoztat Bognár József a Rist cég vezetője.

Legújabb sorozatuk a Tilt nevet viseli és a büféasztal újdonsága. Egy állványokból álló család, amelyeken ízlésesen knálható sütemény, pékáru, gyümölcs, zöldség. Az új kollekció olyan keretekből áll, amelynek egymással megegyező kör átmérőik vannak, így könnyedén létrehozhatnak egy büfét a megfelelő tálakkal. Sorolhatnánk még akár órákig is a nagyon hasznos és használható termékeket, amelyet most a vásáron kiállítanak. Ide betérhetnek azok a vendéglátóegységek, amelyek újdonságok után érdeklődnek, de lehetőségük van a háziasszonyoknak, vagy a grillezni vágyó férfiaknak is vásárolni a számtalan portéka közül.

Bognár József a Rist cégvezetője pontosan tudja, hogy a szállodáknak és a konyhákban dolgozó séfeknek mire van szükségük, hiszen a Novotel Congress Center Budapest éttermének és sörözőjének vezetője volt egy ideig, közben sokat járt külföldre. Egy ilyen alkalommal ismerkedett meg a Rist családdal, és 50-50 százalékos tulajdonosi arányban 1991-ben megnyitották a hazai céget, amelynek már 27 éve cégvezetője.

Az Októberfestre Markus Rist, a társtulajdonos fia, majd másnap az alapító is megérkezett, és már ketten kísérték és kínálták a vendégeket és a vásárlókat. Az osztrák cégnek több beszállítója van világszerte, arra figyelnek, ami a vendéglátásban újszerű, és részt vesznek kiállításokon is, hogy kövessék az igényeket, trendeket.

Legújabb gépük nemcsak a vendéglátásban, hanem a kórházakban is használható lesz. Egy szeletelő géphez olyan fejrészt illesztenek, amely pürésíti a burgonyát, akár 400 adag is elkészíthető így. Ma már könnyebb a dolguk - osztotta meg a cégvezető tapasztalatait, mert üzletkötőik a technika fejődésének köszönhetően már e-mailben is elérik prospektusaikkal a nagy szállodákat és a kisebb cégeket, na meg a háziasszonyok is bekukkanthatnak B2C üzletükbe.

Forrás: Vendég & Hotel


Tojásválság az USA-ban

Tojásválság az USA-ban 

Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumának adatai alapján a tojás ára soha nem látott magasságokba emelkedett az elmúlt hónapokban.
Idén is megtartják a Budafoki Pincejárat borral, pezsgővel bélelt programjait

Idén is megtartják a Budafoki Pincejárat borral, pezsgővel bélelt programjait 

Idén bemutatják Budapest Bornegyedének gazdag hagyományait, művészeti értékeit és a pezsgő- és borkultúra új irányvonalait.
Leáldozóban a fine dining népszerűsége, feljövőben a cukrászdák rangja

Leáldozóban a fine dining népszerűsége, feljövőben a cukrászdák rangja 

Sok minden kiderült az egyik vendéglátással, rendezvényszervezéssel és hotelüzemeltetéssel foglalkozó cég megbízására  2024 őszén elkészült kutatásból.
Kávé, költészet, képzőművészet

Kávé, költészet, képzőművészet 

Rendhagyó italbemutató a pesti Dorottya utcai Edison & Jupiter speciality kávézóban.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.
Százféle fánk a Fánkfesztiválon

Százféle fánk a Fánkfesztiválon 

Karneváli programokkal várják idén is a résztvevőket.
Közel száz borászat a Furmint Február Nagy Kóstolón

Közel száz borászat a Furmint Február Nagy Kóstolón 

Több mint nyolcvan pincészet kétszáznál is több, furmintból készült borával találkozhat a közönség a 15. Furmint Február Nagy Kóstolón csütörtökön Budapesten, a Hagyományok Házában.
Bepillantás egy kétszáz éves olasz malom trénerképzésébe

Bepillantás egy kétszáz éves olasz malom trénerképzésébe 

Egy 193 éves olasz malom, hagyományok, innováció és egy jó adag magyar szenvedély.
Amerikai importőrök: alaposan betáraztak proseccóból a védővámok réme miatt

Amerikai importőrök: alaposan betáraztak proseccóból a védővámok réme miatt 

Az a biztos, ami már a tárolókban van.
Valentin-nap a város felett

Valentin-nap a város felett 

Valentin-napi élmények a Matild Palotában.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.