Sörsátor, virsli - ünnepelt a Rist cég

Hagyományteremtő szándékkal, Oktoberfest címmel, kétnapos rendezvényt szervezett októberben bemutatótermében és a parkolóban felállított sörsátorban a Rist Kereskedelmi Kft.

Az ötvenéves Rist cég bemutatótermében rendezett kis házi vásárban többen csodálták meg teríték-kreációjukat, és az is látható volt, hogy a büfésorukban újszerű tárolóeszköz várja a péksüteményeket. A pohársorozatok több színben kínálták magukat, műbőrből készült evőeszköztáskát, és térdig érő bőr Oktoberfest kötény is bemutattak. A cég nemcsak éttermeknek és vendéglátással foglalkozó cégeknek kínál különböző eszközöket, vendéglátópari gépeket, de a háziasszonyok is vásárolhatnak az üzletben.

A sörsátorból nem is hiányzott semmi az októberhez kötött fesztiválhoz, volt virsli, csülök káposztával, pattogatott kukorica és jófajta sör is. És nem lenne a cég neve Rist, ha nem szép piros gépben pattogott volna ki szemünk előtt a kukorica, és láthattuk a vattacukor születését is. A speciális többrétegű anyagból és rozsdamentes acélból készült, tapadásmentes, méhsejt mintás nyomattal, strapabíró felülettel ellátott serpenyőben készült finom ételt tálaltak elénk.

- Szinte állandóan megújul a vendéglátás, a wellness egyre kedveltebb, és a hotelek tulajdonosai mindig újabb érdekességgel próbálkoznak, így azt látjuk, hogy ezek a pattogtató gépek nagyon népszerűek lettek, a gyerekek szeretik a kukoricát, és ebben a zárt rendszerben kosz nélkül készülhet el - tájékoztat Bognár József a Rist cég vezetője.

Legújabb sorozatuk a Tilt nevet viseli és a büféasztal újdonsága. Egy állványokból álló család, amelyeken ízlésesen knálható sütemény, pékáru, gyümölcs, zöldség. Az új kollekció olyan keretekből áll, amelynek egymással megegyező kör átmérőik vannak, így könnyedén létrehozhatnak egy büfét a megfelelő tálakkal. Sorolhatnánk még akár órákig is a nagyon hasznos és használható termékeket, amelyet most a vásáron kiállítanak. Ide betérhetnek azok a vendéglátóegységek, amelyek újdonságok után érdeklődnek, de lehetőségük van a háziasszonyoknak, vagy a grillezni vágyó férfiaknak is vásárolni a számtalan portéka közül.

Bognár József a Rist cégvezetője pontosan tudja, hogy a szállodáknak és a konyhákban dolgozó séfeknek mire van szükségük, hiszen a Novotel Congress Center Budapest éttermének és sörözőjének vezetője volt egy ideig, közben sokat járt külföldre. Egy ilyen alkalommal ismerkedett meg a Rist családdal, és 50-50 százalékos tulajdonosi arányban 1991-ben megnyitották a hazai céget, amelynek már 27 éve cégvezetője.

Az Októberfestre Markus Rist, a társtulajdonos fia, majd másnap az alapító is megérkezett, és már ketten kísérték és kínálták a vendégeket és a vásárlókat. Az osztrák cégnek több beszállítója van világszerte, arra figyelnek, ami a vendéglátásban újszerű, és részt vesznek kiállításokon is, hogy kövessék az igényeket, trendeket.

Legújabb gépük nemcsak a vendéglátásban, hanem a kórházakban is használható lesz. Egy szeletelő géphez olyan fejrészt illesztenek, amely pürésíti a burgonyát, akár 400 adag is elkészíthető így. Ma már könnyebb a dolguk - osztotta meg a cégvezető tapasztalatait, mert üzletkötőik a technika fejődésének köszönhetően már e-mailben is elérik prospektusaikkal a nagy szállodákat és a kisebb cégeket, na meg a háziasszonyok is bekukkanthatnak B2C üzletükbe.

Forrás: Vendég & Hotel


Megdőlt a világ leghosszabb bagettjének rekordja

Megdőlt a világ leghosszabb bagettjének rekordja 

A rekordot idáig Olaszország tartotta egy több, mint 132 méteres bagettel.  
Főszerepben a nők az idei Gourmet Fesztiválon

Főszerepben a nők az idei Gourmet Fesztiválon 

A „sétáló országkóstoló” ezúttal is nagyot merít a hazai kulináris kínálatból.
Business Superbrands-díjas a METRO Nagykereskedelem és a METRO Gasztroakadémia

Business Superbrands-díjas a METRO Nagykereskedelem és a METRO Gasztroakadémia 

A METRO Nagykereskedelem és a METRO Magyarország tudásközpontja, a METRO Gasztroakadémia is elnyerte idén a megtisztelő címet.
Rangos nemzetközi építészeti díjat nyert a Zazie Bistro & Bar

Rangos nemzetközi építészeti díjat nyert a Zazie Bistro & Bar  

A BigSEE ljubljanai nemzetközi design díj Winner kategóriájának nyertese lett az eddig csak délben nyitva tartó, mostantól azonban már esténként is vendégeit váró, BudaParton lévő topvendéglátóhely.
Meghalt Brindás János "Papi", a híres mesterszakács

Meghalt Brindás János "Papi", a híres mesterszakács 

A Békés Megyei Culinary Team Olimpiai és Világbajnoki csapatának felkészülésében is nagy szerepet töltött be.
Málna mennyország és egy különleges újdonság: indul a Kürtőskalács Vigalom

Málna mennyország és egy különleges újdonság: indul a Kürtőskalács Vigalom 

Az egyik főszereplő a Bejglibon lesz!
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Új  történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon

Új történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon  

A fesztivál hangulatáról az esti órákban zenei produkciók is gondoskodnak.
Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.