Spanyol gourmet étterem nyílik a Fashion Streeten

A BrandTrend információi szerint az első negyedévében nyit a Picanter terrace & delicatbistro mely egyben delikátesz üzlet, bisztró és gourmet étterem, különleges mediterrán, katalán és tradicionális magyar ételeket kínál széles borkínálattal.

Az étterem egy további 100 m2-es fedett terasszal is rendelkezik, ahol a vendégek akár télen is elfogyaszthatják ebédjüket illetve vacsorájukat.

Szabó Viktória a Cushman & Wakefield Partnere és kiskereskedelmi üzletágvezetője elmondta a BrandTrend-nek: "Örülünk, hogy egy ilyen különleges gasztronómiai élményt kínáló exkluzív és minőségi mediterrán - magyar bisztróval bővül a Fashion Street kínálata. A Magyar piacon nagy kereslet mutatkozott egy ilyen spanyol gourmet étterem iránt és biztosak vagyunk benne, hogy a Fashion Street, mint Budapest egyik legelőkelőbb bevásárló utcája megfelelő lokáció az étterem részére."

Munkácsy Beáta a Picanter terrace & delicatbistro ügyvezetője hozzáfűzte: "Nagyon izgatottak vagyunk, hogy második egységünket az egyedülálló és forgalmas Fashion Street-en nyithatjuk, Budapest központjában. A minőségi bérlők és a kiváló látogatottság biztosít bennünket a felől, hogy új üzleti koncepciónk sikeres lesz."

A mára már teljes egészében elkészült Fashion Street több mint 8 000 négyzetméternyi kiskereskedelmi területet és éttermeket kínál a Deák Ferenc utcában - írja a BrandTrend. A Fashion Street-en a Vapiano, a Planet Sushi, a Friday's és a Coffeeheaven vendéglátóegységek képviseltetik magukat.(forrás: BrandTrend)


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.