Spárgát spárgával a Kempinskiben

Egy német gyökerekkel rendelkező helyen megszokott, hogy tavasszal mindig kerül spárga az étlapra az étteremben. Így van ezzel a Kempinski Hotel Corvinus is, Budapesten. Azonban nem mindegy, hogy a spárgát honnét szerzik be.

A pesti Kempinski ÉS Bisztrójának séfje, Roland Holzer például sok éven át Németországból hozatta, mert azt felmérte, ha magyarországi beszerzés során rendel ebből különlegesen ízletes idény alapanyagból, akkor változó minőséget kap, sokszor nem olyat, ami egy magas elvárásokkal dolgozó konyhának megfelelne. 

 

Azonban hat évvel ezelőtt a szálloda egyik törzsvendégétől különös tippet kapott. Ő mesélt egy barátjáról, aki a nyugati határszélnél lakik, és fehér sprágát termeszt. Ráadásul olyan minőségben, hogy egészen Münchenig viszik tőle minden évben éttermek alapanyagként.

Roland megkapta a termelő elérhetőségét, felhívta, spárgatermelő honfitársunk pedig eljött hozzá Budapestre, mintát hozva tesztelésre. Az általa hozott spárga olyan jó minőségű volt, hogy a séf megítélése szerint, mind a nagy hagyományokkal bíró német vendéglátóhelyeken, mind Ausztriában is mindenütt megállná a helyét.

Az ÉS Bisztró konyhájára azóta is innen rendelik ezt a különlegesen ízletes alapanyagot. Roland még hozzáteszi, egy spárga minősége a fajtától is függ, hiszen többféle spárgát termesztenek.  Azonban spárga-lelőhelye címét nem árulta el.

Kínálat az ÉS Bisztró idei, hét héten át kóstolható fehér spárga kínálatából:

Fehér spárga krémleves pácolt rákkal, krutonnal

Fehér spárga olvasztott vajjal / hollandi mártással, pirított újburgonyával, tetszőlegesen választott feltéttel

Kétféle spárga boxot is készítenek elvitelre, az egyikbe prágai sonkát, a másikba levegőn érlelt marhabélszínérmét helyezve

 

 

 

 

Forrás: Turizmus Online


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.