Spárgát spárgával a Kempinskiben

Egy német gyökerekkel rendelkező helyen megszokott, hogy tavasszal mindig kerül spárga az étlapra az étteremben. Így van ezzel a Kempinski Hotel Corvinus is, Budapesten. Azonban nem mindegy, hogy a spárgát honnét szerzik be.

A pesti Kempinski ÉS Bisztrójának séfje, Roland Holzer például sok éven át Németországból hozatta, mert azt felmérte, ha magyarországi beszerzés során rendel ebből különlegesen ízletes idény alapanyagból, akkor változó minőséget kap, sokszor nem olyat, ami egy magas elvárásokkal dolgozó konyhának megfelelne. 

 

Azonban hat évvel ezelőtt a szálloda egyik törzsvendégétől különös tippet kapott. Ő mesélt egy barátjáról, aki a nyugati határszélnél lakik, és fehér sprágát termeszt. Ráadásul olyan minőségben, hogy egészen Münchenig viszik tőle minden évben éttermek alapanyagként.

Roland megkapta a termelő elérhetőségét, felhívta, spárgatermelő honfitársunk pedig eljött hozzá Budapestre, mintát hozva tesztelésre. Az általa hozott spárga olyan jó minőségű volt, hogy a séf megítélése szerint, mind a nagy hagyományokkal bíró német vendéglátóhelyeken, mind Ausztriában is mindenütt megállná a helyét.

Az ÉS Bisztró konyhájára azóta is innen rendelik ezt a különlegesen ízletes alapanyagot. Roland még hozzáteszi, egy spárga minősége a fajtától is függ, hiszen többféle spárgát termesztenek.  Azonban spárga-lelőhelye címét nem árulta el.

Kínálat az ÉS Bisztró idei, hét héten át kóstolható fehér spárga kínálatából:

Fehér spárga krémleves pácolt rákkal, krutonnal

Fehér spárga olvasztott vajjal / hollandi mártással, pirított újburgonyával, tetszőlegesen választott feltéttel

Kétféle spárga boxot is készítenek elvitelre, az egyikbe prágai sonkát, a másikba levegőn érlelt marhabélszínérmét helyezve

 

 

 

 

Forrás: Turizmus Online


Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?