Spárgát spárgával a Kempinskiben

Egy német gyökerekkel rendelkező helyen megszokott, hogy tavasszal mindig kerül spárga az étlapra az étteremben. Így van ezzel a Kempinski Hotel Corvinus is, Budapesten. Azonban nem mindegy, hogy a spárgát honnét szerzik be.

A pesti Kempinski ÉS Bisztrójának séfje, Roland Holzer például sok éven át Németországból hozatta, mert azt felmérte, ha magyarországi beszerzés során rendel ebből különlegesen ízletes idény alapanyagból, akkor változó minőséget kap, sokszor nem olyat, ami egy magas elvárásokkal dolgozó konyhának megfelelne. 

 

Azonban hat évvel ezelőtt a szálloda egyik törzsvendégétől különös tippet kapott. Ő mesélt egy barátjáról, aki a nyugati határszélnél lakik, és fehér sprágát termeszt. Ráadásul olyan minőségben, hogy egészen Münchenig viszik tőle minden évben éttermek alapanyagként.

Roland megkapta a termelő elérhetőségét, felhívta, spárgatermelő honfitársunk pedig eljött hozzá Budapestre, mintát hozva tesztelésre. Az általa hozott spárga olyan jó minőségű volt, hogy a séf megítélése szerint, mind a nagy hagyományokkal bíró német vendéglátóhelyeken, mind Ausztriában is mindenütt megállná a helyét.

Az ÉS Bisztró konyhájára azóta is innen rendelik ezt a különlegesen ízletes alapanyagot. Roland még hozzáteszi, egy spárga minősége a fajtától is függ, hiszen többféle spárgát termesztenek.  Azonban spárga-lelőhelye címét nem árulta el.

Kínálat az ÉS Bisztró idei, hét héten át kóstolható fehér spárga kínálatából:

Fehér spárga krémleves pácolt rákkal, krutonnal

Fehér spárga olvasztott vajjal / hollandi mártással, pirított újburgonyával, tetszőlegesen választott feltéttel

Kétféle spárga boxot is készítenek elvitelre, az egyikbe prágai sonkát, a másikba levegőn érlelt marhabélszínérmét helyezve

 

 

 

 

Forrás: Turizmus Online


Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.