Star Wars karakterek az étlapon

Darth Vadert ehetnek a vendégek fiastul, mármint Luke Skywalkerestül Japánban egy étteremben, amelynek szakácsa szenvedélyen mintázza meg George Lucas Csillagok háborúja című mozifilmsorozatának hőseit.

A szusiséf, Kado Okicsugu répából, krumpliból, retekből, tökből és minden egyéb ehetőből - de az adott ételhez ízben illeszkedően - faragja ki Yoda jedi nagymestert, R2D2-t, a kalandor Han Solót és a többi Star Wars-sztárt. Járművekkel és fegyverekkel is ellátja őket, a megfelelőre farigcsált zöldségdarabkákat fogpiszkálókkal és evőpálcikákkal rögzíti egymáshoz. 

Egy-egy alkotáson tíz órán át dolgozik, de annyira belefeledkezik, hogy nem észleli az idő múlását. Az aprólékos pepecselés "társadalmi" munka, az oszakai étterem nem számít felárat a filmhősökért.

"Csak meg akarom mosolyogtatni a vendégeket, ezért csinálom" - idézte a brit Metro újság.

Szobrai zömét ételdíszként - és köretként - szolgálják fel. Csupán néhány alkotását nem emésztették meg vendégei: a nagyobb műveket, melyeket eleve kiállításra faragott. Okicsugu kedvenc hőse Yoda. A szakács annyira rabja a sorozatnak, hogy tagja a japán Jedi Lovagrendnek. (metro.co.uk / MTI)


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.