Starbucks: hét

Megnyitotta kapuit a Starbucks Magyarország hetedik, egyben legújabb kávézója a Deák Ferenc tér és a Fashion Street sarkán.

A kávézó belső terének kialakítására két népszerű Starbucks-stílus, az artisan és a heritage jellemző. Míg az előbbi az amerikai nagyvárosi piacok hangulatát hozza el nekünk, utóbbi az első, a Seattle-i Pike Place Marketen található Starbucks kávézó kereskedelmi gyökereit idézi. A kávézó 162 négyzetméteres belső térrel, illetve egy 100 négyzetméteres terasszal várja vendégeit. Az új üzletben összesen 90 ülőhelyet alakítottak ki.

A hetedik üzlet megnyitása nem csak elhelyezkedése miatt különleges a Starbucks Magyarország számára, hanem azért is, mert idén júniusban ünneplik kétéves évfordulójukat. A vásárlók visszajelzései, illetve a folyamatosan növekvő üzletszám jól mutatja, hogy a Starbucksnak helye van a hazai kávéházi kultúrában. Az elmúlt két év alatt sikerült meghonosítani a Starbucks által képviselt értékeket, melyek a közösségben, a minőségi kávékban és az elhivatott Partnerekben rejlenek.

„Nagyon büszkék vagyunk új kávézónkra, illetve mindarra, amit az elmúlt két évben elértünk. A Starbucks Magyarország fejlődését vásárlóink elégedett visszajelzései segítik, s célunk továbbra is az, hogy a legjobbat nyújtsuk” – mondta el Szabó Orsolya, a Starbucks marketing specialistája.

2011-ben a Starbucks Magyarország 625 millió összforgalmat ért el, jelenlegi munkavállalói állománya 85 fő. Tavaly globális szinten a kávézólánc 149 000 alkalmazottat foglalkoztatott, Magyarországon az átlagos munkavállalói állomány 61 fő volt. A vállalat első hazai egysége két évvel ezelőtt nyílt meg. A 2011-es adózás utáni eredmény mínusz 218 millió forint volt, a vállalat azonban bízik benne, hogy a befektetések néhány éven belül megtérülnek, hiszen számos pozitív visszajelzés érkezik a vendégektől nap mint nap.

A hetedik Starbucks kávézó megnyitóján a jelképes szalagot ismét Eleni Tsakopoulos Kounalakis, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete vágta át. „Azért szeretek a Starbucks-ba járni, mert itt úgy érzed, minden lehetséges. Leülsz egy asztalhoz, szörfözöl a neten, olvasgatsz egy könyvet, és arra gondolsz, ma mit fogsz tenni, hogy jobbá tedd a világot”- mondta el.


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.