Starbucks: hét

Megnyitotta kapuit a Starbucks Magyarország hetedik, egyben legújabb kávézója a Deák Ferenc tér és a Fashion Street sarkán.

A kávézó belső terének kialakítására két népszerű Starbucks-stílus, az artisan és a heritage jellemző. Míg az előbbi az amerikai nagyvárosi piacok hangulatát hozza el nekünk, utóbbi az első, a Seattle-i Pike Place Marketen található Starbucks kávézó kereskedelmi gyökereit idézi. A kávézó 162 négyzetméteres belső térrel, illetve egy 100 négyzetméteres terasszal várja vendégeit. Az új üzletben összesen 90 ülőhelyet alakítottak ki.

A hetedik üzlet megnyitása nem csak elhelyezkedése miatt különleges a Starbucks Magyarország számára, hanem azért is, mert idén júniusban ünneplik kétéves évfordulójukat. A vásárlók visszajelzései, illetve a folyamatosan növekvő üzletszám jól mutatja, hogy a Starbucksnak helye van a hazai kávéházi kultúrában. Az elmúlt két év alatt sikerült meghonosítani a Starbucks által képviselt értékeket, melyek a közösségben, a minőségi kávékban és az elhivatott Partnerekben rejlenek.

„Nagyon büszkék vagyunk új kávézónkra, illetve mindarra, amit az elmúlt két évben elértünk. A Starbucks Magyarország fejlődését vásárlóink elégedett visszajelzései segítik, s célunk továbbra is az, hogy a legjobbat nyújtsuk” – mondta el Szabó Orsolya, a Starbucks marketing specialistája.

2011-ben a Starbucks Magyarország 625 millió összforgalmat ért el, jelenlegi munkavállalói állománya 85 fő. Tavaly globális szinten a kávézólánc 149 000 alkalmazottat foglalkoztatott, Magyarországon az átlagos munkavállalói állomány 61 fő volt. A vállalat első hazai egysége két évvel ezelőtt nyílt meg. A 2011-es adózás utáni eredmény mínusz 218 millió forint volt, a vállalat azonban bízik benne, hogy a befektetések néhány éven belül megtérülnek, hiszen számos pozitív visszajelzés érkezik a vendégektől nap mint nap.

A hetedik Starbucks kávézó megnyitóján a jelképes szalagot ismét Eleni Tsakopoulos Kounalakis, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete vágta át. „Azért szeretek a Starbucks-ba járni, mert itt úgy érzed, minden lehetséges. Leülsz egy asztalhoz, szörfözöl a neten, olvasgatsz egy könyvet, és arra gondolsz, ma mit fogsz tenni, hogy jobbá tedd a világot”- mondta el.


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.