Starbucks: hét

Megnyitotta kapuit a Starbucks Magyarország hetedik, egyben legújabb kávézója a Deák Ferenc tér és a Fashion Street sarkán.

A kávézó belső terének kialakítására két népszerű Starbucks-stílus, az artisan és a heritage jellemző. Míg az előbbi az amerikai nagyvárosi piacok hangulatát hozza el nekünk, utóbbi az első, a Seattle-i Pike Place Marketen található Starbucks kávézó kereskedelmi gyökereit idézi. A kávézó 162 négyzetméteres belső térrel, illetve egy 100 négyzetméteres terasszal várja vendégeit. Az új üzletben összesen 90 ülőhelyet alakítottak ki.

A hetedik üzlet megnyitása nem csak elhelyezkedése miatt különleges a Starbucks Magyarország számára, hanem azért is, mert idén júniusban ünneplik kétéves évfordulójukat. A vásárlók visszajelzései, illetve a folyamatosan növekvő üzletszám jól mutatja, hogy a Starbucksnak helye van a hazai kávéházi kultúrában. Az elmúlt két év alatt sikerült meghonosítani a Starbucks által képviselt értékeket, melyek a közösségben, a minőségi kávékban és az elhivatott Partnerekben rejlenek.

„Nagyon büszkék vagyunk új kávézónkra, illetve mindarra, amit az elmúlt két évben elértünk. A Starbucks Magyarország fejlődését vásárlóink elégedett visszajelzései segítik, s célunk továbbra is az, hogy a legjobbat nyújtsuk” – mondta el Szabó Orsolya, a Starbucks marketing specialistája.

2011-ben a Starbucks Magyarország 625 millió összforgalmat ért el, jelenlegi munkavállalói állománya 85 fő. Tavaly globális szinten a kávézólánc 149 000 alkalmazottat foglalkoztatott, Magyarországon az átlagos munkavállalói állomány 61 fő volt. A vállalat első hazai egysége két évvel ezelőtt nyílt meg. A 2011-es adózás utáni eredmény mínusz 218 millió forint volt, a vállalat azonban bízik benne, hogy a befektetések néhány éven belül megtérülnek, hiszen számos pozitív visszajelzés érkezik a vendégektől nap mint nap.

A hetedik Starbucks kávézó megnyitóján a jelképes szalagot ismét Eleni Tsakopoulos Kounalakis, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete vágta át. „Azért szeretek a Starbucks-ba járni, mert itt úgy érzed, minden lehetséges. Leülsz egy asztalhoz, szörfözöl a neten, olvasgatsz egy könyvet, és arra gondolsz, ma mit fogsz tenni, hogy jobbá tedd a világot”- mondta el.


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.