SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

A Zempléntől a Bükkön át a Börzsönyig, a Balaton, Sopron és a Szentendrei-sziget SVÉT éttermeinek tavaszi fogásaiból válogathat majd a közönség április 5-én a Rosinante Fogadóban. Kiszámoltuk, ha kocsival szeretnénk ellátogatni ezekre a helyekre, akkor 1300 km-t kellene autózni, de most április 5-én csak Szigetmonostorig kell eljönni, hogy ennek a 9 vidéki vendéglátónak az ízeibe belekóstolhassunk!

Kiszámolták, ha kocsival szeretne ellátogatni bárki azokra a helyekre, amelyek gasztronómiai képviselői most egy helyen lesznek, akkor 1300 km-t kellene autózni, de most április 5-én csak Szigetmonostorig kell eljönni, hogy ennek a 9 vidéki vendéglátónak az ízeibe belekóstolhasson.


Fotó: SVÉT/Facebook

Mint írják,

a rendezvényen karnyújtásnyira lesznek a séfek a kóstolgatóktól, ők maguk tálalják a vendégek előtt az ételeket, így könnyen szóba elegyedhet bárki kedvenc étterme konyhafőnökeivel.

Az idei gasztro randevún a Macok  (Macsinka János), a Nomád Trakta (Balogh Bari és Tóth Dávid), A Séf és a Kertész (Horváth Gábor) a hagyományosan visszatérő vendég éttermek. Újra megkóstolhatják a vendégek a Kistücsök Food & Room (Jahni László) ételeit.

Két új SVÉT tagot is debütál: a Natura Hill (Szilvási Mihály) és az Iszkor Mályinka (Pohner Ádám) csapata. 

Természetesen a házigazda Rosinante  (Ódor Gergő) csapat is nagyon készül erre a napra. Ott lesz Szabi a Pék is. A desszert fronton nagy közönség kedvenc Harrer Cukrászda és Csokoládéműhely (Karl Harrer és Harrer Bea) sütijei, bonbonjai is megkóstolhatók majd április 5-én.

A rendezvényre a belépés ingyenes, viszont mindenképp regisztrációhoz kötött.

 


Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.