SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

A Zempléntől a Bükkön át a Börzsönyig, a Balaton, Sopron és a Szentendrei-sziget SVÉT éttermeinek tavaszi fogásaiból válogathat majd a közönség április 5-én a Rosinante Fogadóban. Kiszámoltuk, ha kocsival szeretnénk ellátogatni ezekre a helyekre, akkor 1300 km-t kellene autózni, de most április 5-én csak Szigetmonostorig kell eljönni, hogy ennek a 9 vidéki vendéglátónak az ízeibe belekóstolhassunk!

Kiszámolták, ha kocsival szeretne ellátogatni bárki azokra a helyekre, amelyek gasztronómiai képviselői most egy helyen lesznek, akkor 1300 km-t kellene autózni, de most április 5-én csak Szigetmonostorig kell eljönni, hogy ennek a 9 vidéki vendéglátónak az ízeibe belekóstolhasson.


Fotó: SVÉT/Facebook

Mint írják,

a rendezvényen karnyújtásnyira lesznek a séfek a kóstolgatóktól, ők maguk tálalják a vendégek előtt az ételeket, így könnyen szóba elegyedhet bárki kedvenc étterme konyhafőnökeivel.

Az idei gasztro randevún a Macok  (Macsinka János), a Nomád Trakta (Balogh Bari és Tóth Dávid), A Séf és a Kertész (Horváth Gábor) a hagyományosan visszatérő vendég éttermek. Újra megkóstolhatják a vendégek a Kistücsök Food & Room (Jahni László) ételeit.

Két új SVÉT tagot is debütál: a Natura Hill (Szilvási Mihály) és az Iszkor Mályinka (Pohner Ádám) csapata. 

Természetesen a házigazda Rosinante  (Ódor Gergő) csapat is nagyon készül erre a napra. Ott lesz Szabi a Pék is. A desszert fronton nagy közönség kedvenc Harrer Cukrászda és Csokoládéműhely (Karl Harrer és Harrer Bea) sütijei, bonbonjai is megkóstolhatók majd április 5-én.

A rendezvényre a belépés ingyenes, viszont mindenképp regisztrációhoz kötött.

 


Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.
Tojásválság az USA-ban

Tojásválság az USA-ban 

Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumának adatai alapján a tojás ára soha nem látott magasságokba emelkedett az elmúlt hónapokban.
Idén is megtartják a Budafoki Pincejárat borral, pezsgővel bélelt programjait

Idén is megtartják a Budafoki Pincejárat borral, pezsgővel bélelt programjait 

Idén bemutatják Budapest Bornegyedének gazdag hagyományait, művészeti értékeit és a pezsgő- és borkultúra új irányvonalait.
Leáldozóban a fine dining népszerűsége, feljövőben a cukrászdák rangja

Leáldozóban a fine dining népszerűsége, feljövőben a cukrászdák rangja 

Sok minden kiderült az egyik vendéglátással, rendezvényszervezéssel és hotelüzemeltetéssel foglalkozó cég megbízására  2024 őszén elkészült kutatásból.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.