Nagy SVÉT találkozó Tatán

A hazai kiállítók mellett, Erdélyből, Felvidékről és Vajdaságból is érkeznek árusok. Az esemény házigazdája a Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület és a Platán Udvarház. A kiemelt alapanyagok között a magyar szarvasgomba, mangalica, szilva, alma jelenik meg.

Az Esterházy kastély parkja ad otthont a NAGY SVÉT találkozónak 2024. szeptember 14-15-én (szombat-vasárnap). Az esemény házigazdája a Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület és a Platán Udvarház, de mellettük még számos más kulináris élményben lehet részük a látogatóknak.

Eseményünkkel a Sakura-díjas éttermeink, termelőink összefogásával mutatjuk meg hogyan lehet a hazai termékeket, termelőket bevonni, az ételeket a tájegységeknek az alapanyagaiból elkészíteni”

- mondta el Ruprecht László a Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület elnöke.

Az Esterházy kastély parkjában felállított „mobil” vendéglátóhelyek között olyan neves éttermek sorakoznak fel, mint az Anyukám Mondta Encsről, az Erhardt Sopronból, valamint a Gusto13 Bistro & Delicate Veszprémből.

Az Esterházy kastély parkja ad otthont a NAGY SVÉT találkozónak
Az Esterházy kastély parkja ad otthont a NAGY SVÉT találkozónak
Fotó: SVÉT

A rendezvényen megjelenik még a Platán Gourmet Étterem Tata városából, a Harrer Chocolat Csokoládéműhely és Cukrászda Sopronból, illetve a Macok Bisztró és Borbár Egerből. Mangalica tenyésztők, kézműves sör készítők, hazai pálinkák, Szabi a Pék és még sokan mások.

A magyar szarvasgomba és idén először a Minden, ami Szatmár-Bereg Egyesület és Panyola Község Önkormányzata mutatkozik be. Elhozzák Szatmár igazi „fekete aranyát”, megmutatják hogyan készül rézüstben ez a különleges finomság.

Bemutatják a lekvárfőzés folyamatait a ciberézéstől az öregítésig. Idén is a programok között szerepel a tatai MH Klapka György 1. Páncélosdandár színesítve és fokozva a gasztronómiai élményt. 


Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.
Tojásválság az USA-ban

Tojásválság az USA-ban 

Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumának adatai alapján a tojás ára soha nem látott magasságokba emelkedett az elmúlt hónapokban.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.