Nagy SVÉT találkozó Tatán

A hazai kiállítók mellett, Erdélyből, Felvidékről és Vajdaságból is érkeznek árusok. Az esemény házigazdája a Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület és a Platán Udvarház. A kiemelt alapanyagok között a magyar szarvasgomba, mangalica, szilva, alma jelenik meg.

Az Esterházy kastély parkja ad otthont a NAGY SVÉT találkozónak 2024. szeptember 14-15-én (szombat-vasárnap). Az esemény házigazdája a Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület és a Platán Udvarház, de mellettük még számos más kulináris élményben lehet részük a látogatóknak.

Eseményünkkel a Sakura-díjas éttermeink, termelőink összefogásával mutatjuk meg hogyan lehet a hazai termékeket, termelőket bevonni, az ételeket a tájegységeknek az alapanyagaiból elkészíteni”

- mondta el Ruprecht László a Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület elnöke.

Az Esterházy kastély parkjában felállított „mobil” vendéglátóhelyek között olyan neves éttermek sorakoznak fel, mint az Anyukám Mondta Encsről, az Erhardt Sopronból, valamint a Gusto13 Bistro & Delicate Veszprémből.

Az Esterházy kastély parkja ad otthont a NAGY SVÉT találkozónak
Az Esterházy kastély parkja ad otthont a NAGY SVÉT találkozónak
Fotó: SVÉT

A rendezvényen megjelenik még a Platán Gourmet Étterem Tata városából, a Harrer Chocolat Csokoládéműhely és Cukrászda Sopronból, illetve a Macok Bisztró és Borbár Egerből. Mangalica tenyésztők, kézműves sör készítők, hazai pálinkák, Szabi a Pék és még sokan mások.

A magyar szarvasgomba és idén először a Minden, ami Szatmár-Bereg Egyesület és Panyola Község Önkormányzata mutatkozik be. Elhozzák Szatmár igazi „fekete aranyát”, megmutatják hogyan készül rézüstben ez a különleges finomság.

Bemutatják a lekvárfőzés folyamatait a ciberézéstől az öregítésig. Idén is a programok között szerepel a tatai MH Klapka György 1. Páncélosdandár színesítve és fokozva a gasztronómiai élményt. 


Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.