Több kiváló étterem összefogásával a Szentendrei-szigeten található Rosinante Fogadóban 2012 februárjában jött létre az első gasztrorandevú, amely közel hozta egymáshoz a fogékony közönséget és az akkor még nyolc innovatív vidéki konyhát vezető séfet. A jelenleg 17 vidéki étterem közös nevezője a minőségi konyha és a szívből jövő vendéglátás. A cél mindezek népszerűsítése évi egy nagy, illetve több kisebb rendezvény keretén belül azzal a nem titkolt szándékkal, hogy az ínyenc utazók fókuszába új, kevéssé ismert kulináris desztinációk kerüljenek.
Közös nevező mindig van és ez nem csak a vendéglátás szeretete, hanem az ételekben kötelezően megjelenítendő azonos alapanyag is. Az egyik ezúttal a Jankovich-kúria jelképe, az alma lesz, míg a másik opció, egy regionális alapanyag hangsúlyos szerepeltetése abból a térségből, ahonnan adott étterem érkezik. A SVÉTlapon így a menü által kirajzolódik hazánk íztérképe is.
A szeptemberi eseményre már elindult a regisztráció - a programra a szervezők 3000 főt tudnak fogadni
A TALÁLKOZÓN RÉSZTVEVŐ ÉTTERMEK:
-
Anyukám Mondta – Encs
-
Erhardt Étterem Sopron
-
GUSTO 13 – Veszprém
-
Gusteau Kulináris Élményműhely – Mád
-
IKON Étterem – Debrecen
-
Jankovich Kúria Hotel és Étterem
-
Kistücsök Étterem – Balatonszemes
-
La Maréda Étterem Győr
-
Macok Bisztró és Borbár – Eger
-
MANDULA Étterem és Bor-Bár – Villány
-
Nomád Hotel – Noszvaj
-
Pajta - Őriszentpéter
-
PalKonyha – Palkonya
-
Platán Restaurant & Café - Tata
-
Rosinante Étterem – Szigetmonostor
-
Viator Apátsági Étterem – Pannonhalma
ÚJDONSÁGOK A FESZTIVÁLON:
FESZTIVÁLTÉRKÉP: A SVÉT 11.00 helyszíni térképe a regisztrációnál vehető át. A lapon szavazásra buzdítunk. Add le kedvenc fesztiválételed online a karszalagodon látható vonalkóddal együtt regisztrációs felületünkön, hogy te nyerd meg a 2 fős álomvacsorát a Pannónia Gasztrohajón!
ÚTLEVÉL: Szintén a regisztrációnál vehető át a 2019/2020-as SVÉT gasztroútlevél