Százmillióból újul meg a soproni Deák étterem

Jogerős építési engedélyt kapott a hosszú évek óta üresen álló soproni Deák étterem felújításának terve. A százmilliós beruházás a tervek szerint még idén befejeződik – írta a Kisalföld.

Lassan egy évtizede (2000 augusztusa) annak, hogy a Kisalföld megírta: az enyészet uralja a népszerű vendéglátóhelyet, a Deák éttermet. Hosszas tulajdoni és egyéb vita, nehézség és elhúzódó eljárás után a napokban végre jelentős előrelépés történt a legendás hely rendezésével kapcsolatban: a beruházók megkapták a jogerős építési engedélyt a vendéglátóegység felújításához.

- Most már a kiviteli tervek elkészítéséhez és a belsőépítészeti megoldások meghatározásához foghatunk - vázolta az előttük álló hónapok feladatát Pölös]ei Béla tulajdonos. - Az előkészületek során már egyeztettünk a Soproni Tervtanáccsal és a városszépítő egyesülettel is. Ajánlásaikat, észrevételeiket megfogadva alakítottuk ki a felújítás koncepcióját. Így például a kerthelyiségnél megőrizzük a védett fákat és a pavilonrendszert, s a kovácsoltvas kapu is megmarad. Újításként azok számára, akik nem akarnak beülni a Deákba, a vaskapunál utcai kiszolgálóegységet hozunk létre. Ami a belsőépítészeti megoldásokat illeti, szándékaink szerint hagyunk teret a nosztalgiának, ezzel együtt a XXI. századi formáknak is. Összességében egy olyan sörözőt képzelünk el, ahová az egyetemisták, baráti társaságok éppúgy betérhetnek, mint a Deák tér egyszerű járókelői, sétáló családjai.

Pölöskei Béla hozzátette: reményeik szerint a kivitelezés még ebben az évben befejeződik. A költségek százmillió forint körüliek, amelyeket önerőből és banki hitelből finanszíroznak.

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.