Százmillióból újul meg a soproni Deák étterem

Jogerős építési engedélyt kapott a hosszú évek óta üresen álló soproni Deák étterem felújításának terve. A százmilliós beruházás a tervek szerint még idén befejeződik – írta a Kisalföld.

Lassan egy évtizede (2000 augusztusa) annak, hogy a Kisalföld megírta: az enyészet uralja a népszerű vendéglátóhelyet, a Deák éttermet. Hosszas tulajdoni és egyéb vita, nehézség és elhúzódó eljárás után a napokban végre jelentős előrelépés történt a legendás hely rendezésével kapcsolatban: a beruházók megkapták a jogerős építési engedélyt a vendéglátóegység felújításához.

- Most már a kiviteli tervek elkészítéséhez és a belsőépítészeti megoldások meghatározásához foghatunk - vázolta az előttük álló hónapok feladatát Pölös]ei Béla tulajdonos. - Az előkészületek során már egyeztettünk a Soproni Tervtanáccsal és a városszépítő egyesülettel is. Ajánlásaikat, észrevételeiket megfogadva alakítottuk ki a felújítás koncepcióját. Így például a kerthelyiségnél megőrizzük a védett fákat és a pavilonrendszert, s a kovácsoltvas kapu is megmarad. Újításként azok számára, akik nem akarnak beülni a Deákba, a vaskapunál utcai kiszolgálóegységet hozunk létre. Ami a belsőépítészeti megoldásokat illeti, szándékaink szerint hagyunk teret a nosztalgiának, ezzel együtt a XXI. századi formáknak is. Összességében egy olyan sörözőt képzelünk el, ahová az egyetemisták, baráti társaságok éppúgy betérhetnek, mint a Deák tér egyszerű járókelői, sétáló családjai.

Pölöskei Béla hozzátette: reményeik szerint a kivitelezés még ebben az évben befejeződik. A költségek százmillió forint körüliek, amelyeket önerőből és banki hitelből finanszíroznak.

Magyar drazsét díjaztak egy rangos európai versenyen

Magyar drazsét díjaztak egy rangos európai versenyen 

Magyar aranyérem az egyik legrangosabb nemzetközi csokoládé versenyen. És ugyanezen az édes viadalon egy ezüstérmet is odaítéltek a hazai pályázónak.
A spanyol sztárséf is főz a Gourmet Fesztiválon

A spanyol sztárséf is főz a Gourmet Fesztiválon 

A május 24-i, szombat esti hatkezes főzés során Dani García és Giorgio Cavicchiolo (Alelí) valamint Varjú Imre (Flava) séfek együtt főznek.
Határokon átívelő ízek – két séf, három azonos alapanyaggal

Határokon átívelő ízek – két séf, három azonos alapanyaggal 

Gasztropárbaj a Michelin-csillagok árnyékában.
Növelte árbevételét a Zwack

Növelte árbevételét a Zwack 

A Zwack Unicum Nyrt. a 2024 április 1. és 2025 március 31. közötti 2024/2025-ös üzleti évben bruttó 38,788 milliárd forint árbevételt ért el.
Szőlő alapú gintermékek hazai szakemberektől

Szőlő alapú gintermékek hazai szakemberektől 

Közel 430 millió forint támogatással valósította meg a fejlesztést.
Híres csehországi sörfőzdék a nagy elődök nyomában

Híres csehországi sörfőzdék a nagy elődök nyomában 

Több, mint négy százalékkal többet készítette tavaly, mint 2023-ban.
A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon

A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon 

Michelin-csillagos éttermek, népszerű street food helyek, borászatok, cukrászdák és kézműves finomságok egy helyen.
Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől

Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől 

Idén luxuscikk lehet a cseresznye és az őszibarack is.
Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.