Százmillióból újul meg a soproni Deák étterem

Jogerős építési engedélyt kapott a hosszú évek óta üresen álló soproni Deák étterem felújításának terve. A százmilliós beruházás a tervek szerint még idén befejeződik – írta a Kisalföld.

Lassan egy évtizede (2000 augusztusa) annak, hogy a Kisalföld megírta: az enyészet uralja a népszerű vendéglátóhelyet, a Deák éttermet. Hosszas tulajdoni és egyéb vita, nehézség és elhúzódó eljárás után a napokban végre jelentős előrelépés történt a legendás hely rendezésével kapcsolatban: a beruházók megkapták a jogerős építési engedélyt a vendéglátóegység felújításához.

- Most már a kiviteli tervek elkészítéséhez és a belsőépítészeti megoldások meghatározásához foghatunk - vázolta az előttük álló hónapok feladatát Pölös]ei Béla tulajdonos. - Az előkészületek során már egyeztettünk a Soproni Tervtanáccsal és a városszépítő egyesülettel is. Ajánlásaikat, észrevételeiket megfogadva alakítottuk ki a felújítás koncepcióját. Így például a kerthelyiségnél megőrizzük a védett fákat és a pavilonrendszert, s a kovácsoltvas kapu is megmarad. Újításként azok számára, akik nem akarnak beülni a Deákba, a vaskapunál utcai kiszolgálóegységet hozunk létre. Ami a belsőépítészeti megoldásokat illeti, szándékaink szerint hagyunk teret a nosztalgiának, ezzel együtt a XXI. századi formáknak is. Összességében egy olyan sörözőt képzelünk el, ahová az egyetemisták, baráti társaságok éppúgy betérhetnek, mint a Deák tér egyszerű járókelői, sétáló családjai.

Pölöskei Béla hozzátette: reményeik szerint a kivitelezés még ebben az évben befejeződik. A költségek százmillió forint körüliek, amelyeket önerőből és banki hitelből finanszíroznak.

Zöld lámpa a  szupermarketlánc első bolti kocsmájának

Zöld lámpa a szupermarketlánc első bolti kocsmájának 

A tervek szerint a kocsma a dundonaldi üzletben kap helyet, amely a Lidl reményei szerint új vásárlókat vonz majd az üzletbe.
Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének

Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének 

A két ikonikus piros tábla mellett a harmadik is ott „tündököl” a Stílusos Vidéki Éttermiségivel (SVÉT-tel) együtt.
Megvan, ki kapta 2024-ben az Év Vendéglőse címet

Megvan, ki kapta 2024-ben az Év Vendéglőse címet 

A díjat 2001-ben alapította az MVI, a győztes kiválasztásakor az általa végzett munka minősége, szakmai magatartása és közéleti tevékenysége számít.
Újult elemekkel gazdagítva rendezik idén a derecskei disznótort

Újult elemekkel gazdagítva rendezik idén a derecskei disznótort 

Főleg az „új elemek” hangzik izgalmasnak ebben a hírben.
Beszáll a Coca-Cola a személyzet nélküli boltnyitásos üzletágba

Beszáll a Coca-Cola a személyzet nélküli boltnyitásos üzletágba 

Mintegy 250 millió forintot fordítanak erre Magyarországon. A bolt működésében az MI kiemelt szerephez jut.
Ha február, akkor Kávébár Bazár

Ha február, akkor Kávébár Bazár 

A jubileumi, tizenötödik KávéBár Bazár rendezvénynek a Millenáris B épülete, a nagycsarnok ad otthont.
Üdítőket hív vissza a multicég Európában

Üdítőket hív vissza a multicég Európában 

Európa néhány országában visszahívott bizonyos üdítőitalokat a Coca-Cola, mert „magasabb szintű” klórátot tartalmaznak.
A Lidl csökkenti a tojás árát

A Lidl csökkenti a tojás árát 

A lépés nem meglepő.
Gasztrorendezvény Szlovákiában

Gasztrorendezvény Szlovákiában 

Új ételek, élő főzés és technológiák a HoReCa szegmens számára – ételek és italok széles választéka Szlovákiából és külföldről, technológiák és konyhai berendezések.
Van az az étel, ami még a koreai influenszeren is kifog

Van az az étel, ami még a koreai influenszeren is kifog 

A dél-koreai mokpang influenszer, aki napjainkban Budapesten hódít hatalmas étvágyával, úgy tűnik, legyőzőre talált néhány kolbász és hurka képében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.