Százmillióból újul meg a soproni Deák étterem

Jogerős építési engedélyt kapott a hosszú évek óta üresen álló soproni Deák étterem felújításának terve. A százmilliós beruházás a tervek szerint még idén befejeződik – írta a Kisalföld.

Lassan egy évtizede (2000 augusztusa) annak, hogy a Kisalföld megírta: az enyészet uralja a népszerű vendéglátóhelyet, a Deák éttermet. Hosszas tulajdoni és egyéb vita, nehézség és elhúzódó eljárás után a napokban végre jelentős előrelépés történt a legendás hely rendezésével kapcsolatban: a beruházók megkapták a jogerős építési engedélyt a vendéglátóegység felújításához.

- Most már a kiviteli tervek elkészítéséhez és a belsőépítészeti megoldások meghatározásához foghatunk - vázolta az előttük álló hónapok feladatát Pölös]ei Béla tulajdonos. - Az előkészületek során már egyeztettünk a Soproni Tervtanáccsal és a városszépítő egyesülettel is. Ajánlásaikat, észrevételeiket megfogadva alakítottuk ki a felújítás koncepcióját. Így például a kerthelyiségnél megőrizzük a védett fákat és a pavilonrendszert, s a kovácsoltvas kapu is megmarad. Újításként azok számára, akik nem akarnak beülni a Deákba, a vaskapunál utcai kiszolgálóegységet hozunk létre. Ami a belsőépítészeti megoldásokat illeti, szándékaink szerint hagyunk teret a nosztalgiának, ezzel együtt a XXI. századi formáknak is. Összességében egy olyan sörözőt képzelünk el, ahová az egyetemisták, baráti társaságok éppúgy betérhetnek, mint a Deák tér egyszerű járókelői, sétáló családjai.

Pölöskei Béla hozzátette: reményeik szerint a kivitelezés még ebben az évben befejeződik. A költségek százmillió forint körüliek, amelyeket önerőből és banki hitelből finanszíroznak.

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.