Az első Subway 1965-ben nyílt az Egyesült Államokban, a Connecticut állambeli Bridgeportban, jelenleg pedig 103 országban több mint negyvenezer étterem tartozik a lánchoz – ismertette a szakember a szegedi egység megnyitója alkalmából tartott sajtótájékoztatón. Az éttermek kizárólag franchise rendszerben üzemelnek. A Subway három éve már a világ legnagyobb gyorsétteremlánca, megelőzve a McDonald's-ot – tette hozzá. A márka 2005 óta van jelen Magyarországon, a szegedi a tizennegyedik étterem az országban. Januárig még három új étterem nyílik Budapesten – tudatta a területi képviselő. A Subway folyamatosan keresi az új franchise partnereket és a megfelelő helyszíneket. A 20 és 140 négyzetméter közötti alapterületű egységek kialakítása – más gyorsétterem láncokhoz viszonyítva lényegesen alacsonyabb – 25-35 millió forintos befektetést igényel. Egy-egy üzletben 12-15 alkalmazottat foglalkoztatnak – közölte a szakember. Hozzátette: a magyarországi Subway éttermek átlagos forgalma tavaly meghaladta a 60 millió forintot.
Százra növelné magyarországi éttermei számát a Subway
(MTI) – Középtávon százra növelné magyarországi éttermei számát a Subway – közölte Sempers Katalin, a franchise rendszerben működő gyorsétteremlánc területi képviselője pénteken, Szegeden.
A hétvégére tervezett Food Truck Show-t is később tartják meg
A mostani hétvégére tervezett rendezvény az árvíz miatt kialakult helyzetre való tekintettel nem az eredeti időpontban, hanem 2 héttel később, október 5-6. között lesz megtartva.
Fedezzük fel újra a zöldségeket!
Napjainkban mind többen hagyják el a húst, és köteleződnek el a vegetáriánus vagy a vegán táplálkozás mellett, akár átmeneti jelleggel (pl. a veganuár alatt), akár véglegesen.
Jön a Kávé Napja az Akváriumban
Korlátlan kávékóstolás, versenyek és csúcskávék otthonra is a kávé világnapján, szeptember 29-én, Budapesten.
Bezár a Balaton térségének első vegán étterme
Hét év után bezár az ikonikus étterem.
Vége a strandidénynek - a balatoni fagylaltosok összegezték az idei szezont
Legtöbbjüknél az idei forró nyáron jelentősen megnőtt a forgalom.
Betiltanák a vendéglátóhelyek teraszain a dohányzást
Az új szabályozást azzal magyarázzák, hogy a korábbi, 2009-es szabályozás óta sokat változott a dohánypiac.
Újabb étteremben húzzák le a rolót - ezúttal Szolnokon
A megemelkedett költségek, a sok bizonytalanság és nehézség arra késztette őket, hogy meghozzák ezt a fájdalmas döntést.
Athén a világ egyik legmenőbb gasztronómiai úti célja
Annak ellenére, hogy mindössze 627 ötcsillagos étteremmel és 31 Michelin-besorolású helyszínnel rendelkezik, úgy tűnik, Athén megnyerte magának a felmérés résztvevőit.
Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája
A kezdeményezés idén még több pizzériával/étteremmel folytatódik - az ország számos pontján.
Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny
Tokaji borok bizonyultak a legjobbnak a 3. Winelovers Wine Awards nemzetközi borversenyen, amelynek eredményeit szombaton hirdették ki a budapesti Corinthia Hotelben megtartott Winelovers 100 Nagykóstolón.
Interjú
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén
A Klasszis TopDesign 2024 verseny egyik zsűritagja, Ariana Grüll a tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt, és arról, hogy mit vár az idei pályaművektől.