A megkérdezett ezer hat-nyolc éves majdnem fele (45 százaléka) azt mondta, nem aggódik, ha kidobják azt az ételt, amit a tányérján hagy. A szülők 41 százaléka ehhez azt tette hozzá, hogy legalább egyszer egy héten kidobják a gyerek ételének egyötödét. Összehasonlításképpen: ha egy kétgyermekes családban felhasználják a maradékokat más ételek elkészítéséhez, egy év alatt három heti ételük költségét takaríthatják meg. Csak a gyerekek 15 százaléka számolt be arról, hogy a szülei egy másik ételhez felhasználják a maradékot, míg 35 százalékuk ezt egészségtelennek tartotta. Sally Moore, a Morrison’s táplálkozási szakértője ehhez azt tette hozzá: „Megleptek minket az eredmények. Nem gondoltuk, hogy ilyen sok gyerek ellenzi a maradékok felhasználását, amikor pedig a jelenlegi gazdasági környezetben ez teljesen ésszerű lenne.” (www.costsectorcatering.co.uk)
Szemetelj és ne aggódj!
Nagy Britanniában egy olyan generáció nő fel éppen, amelynek az a jelszava: „szemetelj sokat, és ne aggódj” – derül ki a Morrison’s Intézet legújabb kutatásából.

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját
Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten
Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.

A lengyel sörgyártás új trendjei
A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.

Új Michelin-csillagos menü az égben
Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen
Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.

Borünnep Szegeden
A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból
Műanyag fóliadarab lehet benne.

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese
Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen
Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival
Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.