A megkérdezett ezer hat-nyolc éves majdnem fele (45 százaléka) azt mondta, nem aggódik, ha kidobják azt az ételt, amit a tányérján hagy. A szülők 41 százaléka ehhez azt tette hozzá, hogy legalább egyszer egy héten kidobják a gyerek ételének egyötödét. Összehasonlításképpen: ha egy kétgyermekes családban felhasználják a maradékokat más ételek elkészítéséhez, egy év alatt három heti ételük költségét takaríthatják meg. Csak a gyerekek 15 százaléka számolt be arról, hogy a szülei egy másik ételhez felhasználják a maradékot, míg 35 százalékuk ezt egészségtelennek tartotta. Sally Moore, a Morrison’s táplálkozási szakértője ehhez azt tette hozzá: „Megleptek minket az eredmények. Nem gondoltuk, hogy ilyen sok gyerek ellenzi a maradékok felhasználását, amikor pedig a jelenlegi gazdasági környezetben ez teljesen ésszerű lenne.” (www.costsectorcatering.co.uk)
Szemetelj és ne aggódj!
Nagy Britanniában egy olyan generáció nő fel éppen, amelynek az a jelszava: „szemetelj sokat, és ne aggódj” – derül ki a Morrison’s Intézet legújabb kutatásából.

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert
A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester
A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar
A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.

Új trendek a gin piacon
A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás
Tippek a séftől.

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon
Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.

Furmintok csatája Franciaországban
A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.

Bajban a hazai sörfőzdék
A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.

Fesztiválozik a MOHU új automatája
A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja
Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.