Változnak a német étkezési szokások

A német fogyasztók körében egyre erősödik egy szemléletváltás az étkezési szokások terén. Egy friss felmérés szerint a lakosság közel fele aktívan csökkenti húsfogyasztását, előnyben részesítve a növényi alapú alternatívákat.

Egy nemrég készült tanulmány szerint a németországi a fogyasztók 46%-a aktívan csökkenti húsfogyasztását. A kereslet jelentősen megugrott a növényi alapú termékek iránt, amelyet az egyre szélesebb termékkínálat is elősegít, derült ki a Store Insider cikkéből.

Mint írják, „a ProVeg International megbízásából, a YouGov által készített  tanulmány szerint Németországban tavaly jelentősen megnőtt a növényi alapú termékek vásárlása. 2024-ben az eladások 5%-kal nőttek, ami az említett termékek diszkontokban és drogériákban való megnövekedett jelenlétének köszönhető.”


Fotó: Depositphotos

A válaszadók körülbelül 22%-a tartja a növényi alapú tejtermék-alternatívákat az állati eredetű termékek reális helyettesítőjének, ami az előző évhez képest 6%-os emelkedést jelent.

A húsfogyasztás mérséklésének lehetséges oka, hogy  a gyártók egyre többet fektetnek a növényi alapú élelmiszerek előállításába, és mindent megtesznek, hogy minél jobban alkalmazkodni tudjanak a megnövekedett kereslethez. 

 


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.