Szénmonoxid ölt az étteremben

Az étterem alagsorában eszméletlenül találták meg az 55 éves Steve Nelsont, miközben 19 vendéget kisebb-nagyobb rosszullétre panaszkodva kellett kórházba szállítani vagy a helyszínen ellátni szombaton - adta hírül a ma.hu.

A vizsgálat szerint a fűtésrendszer meghibásodása és az emiatt szivárgó szén-monoxid tehető felelőssé a tragédiába fordult mérgezésért, a menedzser később a kórházban elhunyt - számolt be a NY Daily News. A baleset a New York állambeli Long Island egyik éttermében történt. A Legal Sea Food nevű vendéglőhely vasárnap zárva maradt, a vendégek szombaton olyan gyorsan menekültek ki a helyiségből, hogy a félig elfogyasztott ételek még az asztalon maradtak.

A kétgyermekes Nelson azért ment az alagsorba, mert érezte, hogy valami gond van, és ellenőrizni akarta a csöveket. Amikor eltűnt, a helyettese, Megan Smith a keresésére indult, rövidesen ő is elájult. "Ekkor már tudtuk, hogy baj van" - mondta az egyik, neve elhallgatását kérő alkalmazott. Nelson a kórházba szállítás után szívinfarktuson esett át, életét már nem sikerült megmenteni, helyettese viszont nem lélegzett be annyit a színtelen, szagtalan mérgesgázból, hogy az végzetes legyen, a hétvégén hazaengedték őt. A könnyebb mérgezést szenvedett betegek közül tíz főt - köztük három mentőtisztet - vittek kórházba, további nyolcat a helyszínen láttak el.

Az éttermet a hatóságok csak azután engedik újra megnyitni, hogy megbizonyosodtak róla, a szivárgást sikerült teljesen megszüntetni.

Forrás: ma.hu


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.