Szepsy István bor-Oscart kapott!

A világ legmagasabbra értékelt csúcsborainak találkozóját Francoiş Mauss hívta életre öt évvel ezelőtt, melyre a borvilág legmagasabb presztízsű borászatainak vezetői is áldásukat adták, és ezt nem csak levelükben, de jelenlétükkel is erősítik - írja az imad.blog.hu.

A keresztapák kiemelik, hogy a Wine Symposium alkalmat ad arra - először a történelemben -, hogy a legtekintélyesebb bortermelők, döntéshozók, és megrendelők találkozzanak és megosszák egymással tudásukat és bor iránti szenvedélyüket. Mint a keresztapák írják, „egyesítjük erőinket a tökéletesség, a minőség és a professzionalizmusért folytatott harcban.”

Az éveken át tartó kitartó munka, és a fejlődés iránti elkötelezettség elismeréseként november 8-án Olaszországban a comói-tó partján a Villa d’Este luxushotelben tartott World Wine Symposiumon másod ízben átadott, a borvilág Oscar-jának tartott elismerést idén Szepsy István kapta.

Francoiş Mauss a díj odaítélésének indoklásában kitért a bő egy évszázaddal ezelőtti dicsőséges időkre majd részletezte a kommunizmus okozta rombolást és kiemelte, hogy Tokaj és benne Szepsy István bő húsz éve miként küzd, hogy újra felépítse a kultúra teremtő luxusterméket. Kiemelte: soha nem volt ekkora szükség olyan embereke, akik tudják, hogy mit és miért csinálnak.

 

Forrás: imad.blog.hu


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.