Négy nap a gasztronómia jegyében a Séd-patak völgyében, amikor is bemutatkoznak a régió legjobb éttermei és borászatai - ez a szeptember 29. és október 2. között megrendezendő Balaton Wine&Gourmet rendezvénysorozat, amit a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program kiemelkedő gasztronómiai eseményének szánnak. A szervezők szerint a Balaton Wine&Gourmet a régió egyetlen olyan borászati fesztiválja lesz, ahol mind a hat balatoni borvidék és az összes borászati irányzat - azaz a hagyományos, az újhullámos, a biodinamikus és a natúrbor - egyszerre jelenik meg.
A helyi és az ország más részeiről érkező résztvevők mellett minden évben a konyhaművészet és az italok világában nagyhatalomnak számító nemzetek is meghívást kapnak majd a rendezvényre. Idén elsőként Spanyolország és Japán konyhája és italkultúrája mutatkozik be Veszprémben.
A közlemény szerint az EKF-program által támogatott Balaton Wine&Gourmet a gazdag közönségprogramok - nagyszínpadi látványbemutatók, vezetett kóstolók és minőségi kiállítók - mellett szakmai programokat, hazai és külföldi szakemberek, Michelin-csillagos séfek, valamint meghívott szakértők közreműködésével tartott workshopokat, mesterkurzusokat is kínál.
Forrás: MTI