Szerdán nyitja kapuit a 23. Budavári Borfesztivál

Az Ünnepélyes Megnyitóra 18 órakor kerül sor a Borfesztivál színpadán Dr. Fazekas Sándor, vidékfejlesztési miniszter úr és H. E. Maria Assunta Accili, olasz nagykövet asszony közreműködésével. 20 órakor kezdődő koncertjével az Irie Maffia ad fergeteges koncertet a kikapcsolódni vágyóknak.

A Borfesztivál két új szakmai programmal várja a borkedvelő közönséget! Pár Borpár - szakmai kóstoló délutánok, szerdán és csütörtökön. A szakmai délutánokon az előre meghirdetett borpárok bemutatásával, kóstoltatásával, a borászok szakmai érdekességeket mutathatnak meg. A borpárokat „egyet fizet – kettőt kap” rendszerben kóstoltatják, a borpár egyik fele ingyenes lesz. A programhoz csatlakozó kiállítók a két szakmai délutánon, 14 órától 19 óráig biztosítják a borpárok kóstolási lehetőségét saját standjuknál. Taste of Hungary, újdonság a Borfesztiválon! A rendezvényen kiállító több mint 200 borászat az ország összes termőhelyét, és szinte összes szőlőfajtánkat lefedi. Ebben a sokszínű kínálatban idén segítséget nyújt a Borfesztivál: a tematikusan kialakított kóstoló útvonalakon keresztül nyújt iránymutatást a látogatóknak a rendezvény.

A Borfesztivál díszvendége Olaszország, mely kiváló borai mellett az ország gasztronómiájával és kultúrájával is bemutatkozik.

Egész héten nagyszerű előadók és művészek műsorát élvezhetjük: csütörtökön Bognár Szilvia és az etNoé valamint a Csík Zenekar nyújt felejthetetlen szórakozást. Pénteken a Makám lép színpadra, az estét Rúzsa Magdi koncertje zárja. Szombat délután a Fool Moon, este a Benkó Dixieland Band szórakoztatja a közönséget. Vasárnap a Népzenei és Néptánc Gála ünnepén fellép többek között a Kertész Táncegylet valamint az Alba Regia Táncegyüttes. Az estét és a Borfesztivált a Ghymes Együttes koncertje zárja.

Számos más program és szolgáltatás biztosít még kellemesebb kikapcsolódást kicsiknek és nagyoknak: hétvégi gyermekprogramok, ingyenes wifi, okostelefon alkalmazás, parafadugó-gyűjtés és még sok minden más!


Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.
Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre 

Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.
Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában 

Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.
Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.