Szeremley: Vicc ez az egész földpályáztatás

Közel ötszáz hektárt veszített a földpályázatokon Szeremley Huba, aki a Blikknek azt mondta, már nem érdemes itt élni. A borász szerint olyanok nyertek a pályázatokon, akik érdemtelenek, és köszönő viszonyban sincsenek a földdel - írja a Blikk.

Az ország egyik leggazdagabb embere, Szeremley Huba két pályázatot nyert, amelyet a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet a családi gazdaságok kialakítása és megerősítésére írt ki – írja a Blikk. A lap szerint a 21 milliárdos becsült vagyonával a 28. leggazdagabb magyarnak számító Szeremley cége, az Első Magyar Borház Kft. Kislődön nyert el 22 hektáros legelőt és egy 69 hektáros szántót húsz évre.

A borász ennek ellenére vesztesnek érzi magát: Vicc ez az egész földpályáztatás. Olyanok nyertek itt a környéken, akik köszönő viszonyban sincsenek a földdel. Eddig 500-600 hektáron gazdálkodtam, van 150 szürkemarhából álló gulyám, több száz mangalicám, most maradt 90 hektárom. A többi földet, ahol eddig gazdálkodtam, mások nyerték – mondta a lapnak Szeremley. Egy marhára egy hektár legelőnek kell jutnia, és most mit csináljak, hogy elvették az állataim életterét? Vágjam le őket? Inkább elhajtom őket az országból, és megyek velük én is, mivel már nem érdemes itt élni – tette hozzá.

Hosszú éveken át gazdálkodtam itt, én tettem újra legelővé az itteni területeket, és most közel ötszáz hektárt vesztettem el a pályázatok miatt. Érdemtelenek kapták a földeket, nem a parasztok – jelentette ki a Blikknek Szeremley, ám konkrétumokat nem árult el. Maga az újságíró, derítse ki ön és a nyomozó hatóság – fogalmazott a lapnak. (forrás: mandiner blog)


Bezár a Balaton térségének első vegán étterme

Bezár a Balaton térségének első vegán étterme 

Hét év után bezár az ikonikus étterem.
Vége a strandidénynek - a balatoni fagylaltosok összegezték az idei szezont

Vége a strandidénynek - a balatoni fagylaltosok összegezték az idei szezont 

Legtöbbjüknél az idei forró nyáron jelentősen megnőtt a forgalom.
Fedezzük fel újra a zöldségeket!

Fedezzük fel újra a zöldségeket! 

Napjainkban mind többen hagyják el a húst, és köteleződnek el a vegetáriánus vagy a vegán táplálkozás mellett, akár átmeneti jelleggel (pl. a veganuár alatt), akár véglegesen.
Betiltanák a vendéglátóhelyek teraszain a dohányzást

Betiltanák a vendéglátóhelyek teraszain a dohányzást 

Az új szabályozást azzal magyarázzák, hogy a korábbi, 2009-es szabályozás óta sokat változott a dohánypiac.
Újabb étteremben húzzák le a rolót - ezúttal Szolnokon

Újabb étteremben húzzák le a rolót - ezúttal Szolnokon 

A megemelkedett költségek, a sok bizonytalanság és nehézség arra késztette őket, hogy meghozzák ezt a fájdalmas döntést.
Athén a világ egyik legmenőbb gasztronómiai úti célja

Athén a világ egyik legmenőbb gasztronómiai úti célja 

Annak ellenére, hogy mindössze 627 ötcsillagos étteremmel és 31 Michelin-besorolású helyszínnel rendelkezik, úgy tűnik, Athén megnyerte magának a felmérés résztvevőit.
Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája

Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája 

 A kezdeményezés idén még több pizzériával/étteremmel folytatódik - az ország számos pontján. 
Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny

Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny 

Tokaji borok bizonyultak a legjobbnak a 3. Winelovers Wine Awards nemzetközi borversenyen, amelynek eredményeit szombaton hirdették ki a budapesti Corinthia Hotelben megtartott Winelovers 100 Nagykóstolón.
Így kapcsolódik össze az alkoholtrendek változása és a turizmus

Így kapcsolódik össze az alkoholtrendek változása és a turizmus 

A Spirit Tourism egy gyorsan fejlődő ágazat, ami lehetőséget kínál a helyi turizmus növekedésére, ezáltal munkahelyek teremtésére és a helyi gazdaságok fellendítésére.
Stratégiai partnerség egy rummal?

Stratégiai partnerség egy rummal? 

Bizony, a mai világban ez nagyon is megtörténhet. Hiszen az imént jelentették be, hogy a FLAVA Kitchen & More lett az Eminente rum márka első hazai képviselője.

Interjú

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén

Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén 

A Klasszis TopDesign 2024 verseny egyik zsűritagja, Ariana Grüll a tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt, és arról, hogy mit vár az idei pályaművektől.