Szeremley: Vicc ez az egész földpályáztatás

Közel ötszáz hektárt veszített a földpályázatokon Szeremley Huba, aki a Blikknek azt mondta, már nem érdemes itt élni. A borász szerint olyanok nyertek a pályázatokon, akik érdemtelenek, és köszönő viszonyban sincsenek a földdel - írja a Blikk.

Az ország egyik leggazdagabb embere, Szeremley Huba két pályázatot nyert, amelyet a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet a családi gazdaságok kialakítása és megerősítésére írt ki – írja a Blikk. A lap szerint a 21 milliárdos becsült vagyonával a 28. leggazdagabb magyarnak számító Szeremley cége, az Első Magyar Borház Kft. Kislődön nyert el 22 hektáros legelőt és egy 69 hektáros szántót húsz évre.

A borász ennek ellenére vesztesnek érzi magát: Vicc ez az egész földpályáztatás. Olyanok nyertek itt a környéken, akik köszönő viszonyban sincsenek a földdel. Eddig 500-600 hektáron gazdálkodtam, van 150 szürkemarhából álló gulyám, több száz mangalicám, most maradt 90 hektárom. A többi földet, ahol eddig gazdálkodtam, mások nyerték – mondta a lapnak Szeremley. Egy marhára egy hektár legelőnek kell jutnia, és most mit csináljak, hogy elvették az állataim életterét? Vágjam le őket? Inkább elhajtom őket az országból, és megyek velük én is, mivel már nem érdemes itt élni – tette hozzá.

Hosszú éveken át gazdálkodtam itt, én tettem újra legelővé az itteni területeket, és most közel ötszáz hektárt vesztettem el a pályázatok miatt. Érdemtelenek kapták a földeket, nem a parasztok – jelentette ki a Blikknek Szeremley, ám konkrétumokat nem árult el. Maga az újságíró, derítse ki ön és a nyomozó hatóság – fogalmazott a lapnak. (forrás: mandiner blog)


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.