Szeremley: Vicc ez az egész földpályáztatás

Közel ötszáz hektárt veszített a földpályázatokon Szeremley Huba, aki a Blikknek azt mondta, már nem érdemes itt élni. A borász szerint olyanok nyertek a pályázatokon, akik érdemtelenek, és köszönő viszonyban sincsenek a földdel - írja a Blikk.

Az ország egyik leggazdagabb embere, Szeremley Huba két pályázatot nyert, amelyet a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet a családi gazdaságok kialakítása és megerősítésére írt ki – írja a Blikk. A lap szerint a 21 milliárdos becsült vagyonával a 28. leggazdagabb magyarnak számító Szeremley cége, az Első Magyar Borház Kft. Kislődön nyert el 22 hektáros legelőt és egy 69 hektáros szántót húsz évre.

A borász ennek ellenére vesztesnek érzi magát: Vicc ez az egész földpályáztatás. Olyanok nyertek itt a környéken, akik köszönő viszonyban sincsenek a földdel. Eddig 500-600 hektáron gazdálkodtam, van 150 szürkemarhából álló gulyám, több száz mangalicám, most maradt 90 hektárom. A többi földet, ahol eddig gazdálkodtam, mások nyerték – mondta a lapnak Szeremley. Egy marhára egy hektár legelőnek kell jutnia, és most mit csináljak, hogy elvették az állataim életterét? Vágjam le őket? Inkább elhajtom őket az országból, és megyek velük én is, mivel már nem érdemes itt élni – tette hozzá.

Hosszú éveken át gazdálkodtam itt, én tettem újra legelővé az itteni területeket, és most közel ötszáz hektárt vesztettem el a pályázatok miatt. Érdemtelenek kapták a földeket, nem a parasztok – jelentette ki a Blikknek Szeremley, ám konkrétumokat nem árult el. Maga az újságíró, derítse ki ön és a nyomozó hatóság – fogalmazott a lapnak. (forrás: mandiner blog)


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.