Szeremley: Vicc ez az egész földpályáztatás

Közel ötszáz hektárt veszített a földpályázatokon Szeremley Huba, aki a Blikknek azt mondta, már nem érdemes itt élni. A borász szerint olyanok nyertek a pályázatokon, akik érdemtelenek, és köszönő viszonyban sincsenek a földdel - írja a Blikk.

Az ország egyik leggazdagabb embere, Szeremley Huba két pályázatot nyert, amelyet a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet a családi gazdaságok kialakítása és megerősítésére írt ki – írja a Blikk. A lap szerint a 21 milliárdos becsült vagyonával a 28. leggazdagabb magyarnak számító Szeremley cége, az Első Magyar Borház Kft. Kislődön nyert el 22 hektáros legelőt és egy 69 hektáros szántót húsz évre.

A borász ennek ellenére vesztesnek érzi magát: Vicc ez az egész földpályáztatás. Olyanok nyertek itt a környéken, akik köszönő viszonyban sincsenek a földdel. Eddig 500-600 hektáron gazdálkodtam, van 150 szürkemarhából álló gulyám, több száz mangalicám, most maradt 90 hektárom. A többi földet, ahol eddig gazdálkodtam, mások nyerték – mondta a lapnak Szeremley. Egy marhára egy hektár legelőnek kell jutnia, és most mit csináljak, hogy elvették az állataim életterét? Vágjam le őket? Inkább elhajtom őket az országból, és megyek velük én is, mivel már nem érdemes itt élni – tette hozzá.

Hosszú éveken át gazdálkodtam itt, én tettem újra legelővé az itteni területeket, és most közel ötszáz hektárt vesztettem el a pályázatok miatt. Érdemtelenek kapták a földeket, nem a parasztok – jelentette ki a Blikknek Szeremley, ám konkrétumokat nem árult el. Maga az újságíró, derítse ki ön és a nyomozó hatóság – fogalmazott a lapnak. (forrás: mandiner blog)


Idén is megtartják a Budafoki Pincejárat borral, pezsgővel bélelt programjait

Idén is megtartják a Budafoki Pincejárat borral, pezsgővel bélelt programjait 

Idén bemutatják Budapest Bornegyedének gazdag hagyományait, művészeti értékeit és a pezsgő- és borkultúra új irányvonalait.
Leáldozóban a fine dining népszerűsége, feljövőben a cukrászdák rangja

Leáldozóban a fine dining népszerűsége, feljövőben a cukrászdák rangja 

Sok minden kiderült az egyik vendéglátással, rendezvényszervezéssel és hotelüzemeltetéssel foglalkozó cég megbízására  2024 őszén elkészült kutatásból.
Kávé, költészet, képzőművészet

Kávé, költészet, képzőművészet 

Rendhagyó italbemutató a pesti Dorottya utcai Edison & Jupiter speciality kávézóban.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.
Százféle fánk a Fánkfesztiválon

Százféle fánk a Fánkfesztiválon 

Karneváli programokkal várják idén is a résztvevőket.
Közel száz borászat a Furmint Február Nagy Kóstolón

Közel száz borászat a Furmint Február Nagy Kóstolón 

Több mint nyolcvan pincészet kétszáznál is több, furmintból készült borával találkozhat a közönség a 15. Furmint Február Nagy Kóstolón csütörtökön Budapesten, a Hagyományok Házában.
Bepillantás egy kétszáz éves olasz malom trénerképzésébe

Bepillantás egy kétszáz éves olasz malom trénerképzésébe 

Egy 193 éves olasz malom, hagyományok, innováció és egy jó adag magyar szenvedély.
Amerikai importőrök: alaposan betáraztak proseccóból a védővámok réme miatt

Amerikai importőrök: alaposan betáraztak proseccóból a védővámok réme miatt 

Az a biztos, ami már a tárolókban van.
Valentin-nap a város felett

Valentin-nap a város felett 

Valentin-napi élmények a Matild Palotában.
Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől

Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől 

Immár hivatalosan is bejelentették: végleg eltűnik Magyarországról a Tupperware – az az amerikai cég, amelynek neve egybeforrt a konyhai műanyag tárolódobozokkal.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.