Színek és ízek Segal Viktortól

Sajtótájékoztatón mutatta be a szerző és a kiadó a legprogresszívebb fiatal séfek között számontartott Segal Viktor első szakácskönyvét, mely "Színek és ízek" címmel jelenik meg a karácsonyi könyvpiacon.

"Egyszerűség! Szerintem ez a jövő. Nem kell kétféle mártás és négyféle köret egy tányérra. Egy domináns fűszer kell és invenció." - ez Segal Viktor hitvallása, és a most megjelent, igazán szép kiállítású szakácskönyv filozófiájában és kiállításában is hű lenyomata a séf mottójának.

A könyv sajátossága, hogy - sok más kiadványtól eltérően - az egyszerű háziasszonyok számára is közérthető módon, nem a hétköznapi hobbiszakácsok mércéjétől elrugaszkodottan közelíti meg az ételek elkészítését. A könyvbemutatón elhangzottak szerint a leírások végleges formába öntéséhez nagy segítséget adtak azok a lelkes amatőrök, akik a képi megfogalmazások ismerete nélkül, kizárólag a receptek alapján készítették el az ételeket, tesztelték, mennyire érthető és követhető az útmutatás.

A kötetben nem csak az elkészült ételek képe szerepel, hanem fázisfotók is könnyítik a mindenre elszánt, vállalkozó szelleműek dolgát.

A kor követelményeinek megfelelően Segal Viktor első szakácskönyve inkább az amatőrök számra készült, de ugyanakkor a gyakorló szakácsok, éttermi séfek is rengeteg inspirációt meríthetnek, főképpen abból a szellemiségből, amelyről már szóltunk: az egyszerűségre, ugyanakkor tökéletességre törekvésből. Ez az, ami sajnos manapság hiányzik a "profik" kelléktárából. A hazai vendéglátást ugyanis főképpen a végtelenül egyszerű, vagy a végletekig agyonbonyolított fogások jellemzik.

A mérhetetlen mennyiségű külföldi tapasztalattal rendelkező séf szakácskönyve még egy különlegességgel bír, az egyes ételcsoportokat elválasztó oldalakon egy kortárs, fiatal festőművész, Baráth Áron alkotásai láthatók, melyek jelzésértékűen utalnak a következő egységben felhasznált alapanyagra.

Az kötetben található ételfotókat Körmendi Imre, a címlapfotót és portrét Dobos Tamás készítette. Kiadja a Boook Kiadó.

 


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.