Színek és ízek Segal Viktortól

Sajtótájékoztatón mutatta be a szerző és a kiadó a legprogresszívebb fiatal séfek között számontartott Segal Viktor első szakácskönyvét, mely "Színek és ízek" címmel jelenik meg a karácsonyi könyvpiacon.

"Egyszerűség! Szerintem ez a jövő. Nem kell kétféle mártás és négyféle köret egy tányérra. Egy domináns fűszer kell és invenció." - ez Segal Viktor hitvallása, és a most megjelent, igazán szép kiállítású szakácskönyv filozófiájában és kiállításában is hű lenyomata a séf mottójának.

A könyv sajátossága, hogy - sok más kiadványtól eltérően - az egyszerű háziasszonyok számára is közérthető módon, nem a hétköznapi hobbiszakácsok mércéjétől elrugaszkodottan közelíti meg az ételek elkészítését. A könyvbemutatón elhangzottak szerint a leírások végleges formába öntéséhez nagy segítséget adtak azok a lelkes amatőrök, akik a képi megfogalmazások ismerete nélkül, kizárólag a receptek alapján készítették el az ételeket, tesztelték, mennyire érthető és követhető az útmutatás.

A kötetben nem csak az elkészült ételek képe szerepel, hanem fázisfotók is könnyítik a mindenre elszánt, vállalkozó szelleműek dolgát.

A kor követelményeinek megfelelően Segal Viktor első szakácskönyve inkább az amatőrök számra készült, de ugyanakkor a gyakorló szakácsok, éttermi séfek is rengeteg inspirációt meríthetnek, főképpen abból a szellemiségből, amelyről már szóltunk: az egyszerűségre, ugyanakkor tökéletességre törekvésből. Ez az, ami sajnos manapság hiányzik a "profik" kelléktárából. A hazai vendéglátást ugyanis főképpen a végtelenül egyszerű, vagy a végletekig agyonbonyolított fogások jellemzik.

A mérhetetlen mennyiségű külföldi tapasztalattal rendelkező séf szakácskönyve még egy különlegességgel bír, az egyes ételcsoportokat elválasztó oldalakon egy kortárs, fiatal festőművész, Baráth Áron alkotásai láthatók, melyek jelzésértékűen utalnak a következő egységben felhasznált alapanyagra.

Az kötetben található ételfotókat Körmendi Imre, a címlapfotót és portrét Dobos Tamás készítette. Kiadja a Boook Kiadó.

 


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.