Színek és ízek Segal Viktortól

Sajtótájékoztatón mutatta be a szerző és a kiadó a legprogresszívebb fiatal séfek között számontartott Segal Viktor első szakácskönyvét, mely "Színek és ízek" címmel jelenik meg a karácsonyi könyvpiacon.

"Egyszerűség! Szerintem ez a jövő. Nem kell kétféle mártás és négyféle köret egy tányérra. Egy domináns fűszer kell és invenció." - ez Segal Viktor hitvallása, és a most megjelent, igazán szép kiállítású szakácskönyv filozófiájában és kiállításában is hű lenyomata a séf mottójának.

A könyv sajátossága, hogy - sok más kiadványtól eltérően - az egyszerű háziasszonyok számára is közérthető módon, nem a hétköznapi hobbiszakácsok mércéjétől elrugaszkodottan közelíti meg az ételek elkészítését. A könyvbemutatón elhangzottak szerint a leírások végleges formába öntéséhez nagy segítséget adtak azok a lelkes amatőrök, akik a képi megfogalmazások ismerete nélkül, kizárólag a receptek alapján készítették el az ételeket, tesztelték, mennyire érthető és követhető az útmutatás.

A kötetben nem csak az elkészült ételek képe szerepel, hanem fázisfotók is könnyítik a mindenre elszánt, vállalkozó szelleműek dolgát.

A kor követelményeinek megfelelően Segal Viktor első szakácskönyve inkább az amatőrök számra készült, de ugyanakkor a gyakorló szakácsok, éttermi séfek is rengeteg inspirációt meríthetnek, főképpen abból a szellemiségből, amelyről már szóltunk: az egyszerűségre, ugyanakkor tökéletességre törekvésből. Ez az, ami sajnos manapság hiányzik a "profik" kelléktárából. A hazai vendéglátást ugyanis főképpen a végtelenül egyszerű, vagy a végletekig agyonbonyolított fogások jellemzik.

A mérhetetlen mennyiségű külföldi tapasztalattal rendelkező séf szakácskönyve még egy különlegességgel bír, az egyes ételcsoportokat elválasztó oldalakon egy kortárs, fiatal festőművész, Baráth Áron alkotásai láthatók, melyek jelzésértékűen utalnak a következő egységben felhasznált alapanyagra.

Az kötetben található ételfotókat Körmendi Imre, a címlapfotót és portrét Dobos Tamás készítette. Kiadja a Boook Kiadó.

 


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.