Színek és ízek Segal Viktortól

Sajtótájékoztatón mutatta be a szerző és a kiadó a legprogresszívebb fiatal séfek között számontartott Segal Viktor első szakácskönyvét, mely "Színek és ízek" címmel jelenik meg a karácsonyi könyvpiacon.

"Egyszerűség! Szerintem ez a jövő. Nem kell kétféle mártás és négyféle köret egy tányérra. Egy domináns fűszer kell és invenció." - ez Segal Viktor hitvallása, és a most megjelent, igazán szép kiállítású szakácskönyv filozófiájában és kiállításában is hű lenyomata a séf mottójának.

A könyv sajátossága, hogy - sok más kiadványtól eltérően - az egyszerű háziasszonyok számára is közérthető módon, nem a hétköznapi hobbiszakácsok mércéjétől elrugaszkodottan közelíti meg az ételek elkészítését. A könyvbemutatón elhangzottak szerint a leírások végleges formába öntéséhez nagy segítséget adtak azok a lelkes amatőrök, akik a képi megfogalmazások ismerete nélkül, kizárólag a receptek alapján készítették el az ételeket, tesztelték, mennyire érthető és követhető az útmutatás.

A kötetben nem csak az elkészült ételek képe szerepel, hanem fázisfotók is könnyítik a mindenre elszánt, vállalkozó szelleműek dolgát.

A kor követelményeinek megfelelően Segal Viktor első szakácskönyve inkább az amatőrök számra készült, de ugyanakkor a gyakorló szakácsok, éttermi séfek is rengeteg inspirációt meríthetnek, főképpen abból a szellemiségből, amelyről már szóltunk: az egyszerűségre, ugyanakkor tökéletességre törekvésből. Ez az, ami sajnos manapság hiányzik a "profik" kelléktárából. A hazai vendéglátást ugyanis főképpen a végtelenül egyszerű, vagy a végletekig agyonbonyolított fogások jellemzik.

A mérhetetlen mennyiségű külföldi tapasztalattal rendelkező séf szakácskönyve még egy különlegességgel bír, az egyes ételcsoportokat elválasztó oldalakon egy kortárs, fiatal festőművész, Baráth Áron alkotásai láthatók, melyek jelzésértékűen utalnak a következő egységben felhasznált alapanyagra.

Az kötetben található ételfotókat Körmendi Imre, a címlapfotót és portrét Dobos Tamás készítette. Kiadja a Boook Kiadó.

 


Nappal hagyományos, éjjel automata - jön az első, távfelügyelt kisbolt

Nappal hagyományos, éjjel automata - jön az első, távfelügyelt kisbolt 

Tervek szerint már idén nyáron működnek az első távfelügyelt boltok Magyarországon.
Brad Pitt és Sting kedvenc borai Miskolcon

Brad Pitt és Sting kedvenc borai Miskolcon 

Idén tovább bővül az Avasi Borangolás programkínálata.
Michelin-csillagos gasztroprogram a debreceni Nagyerdőben

Michelin-csillagos gasztroprogram a debreceni Nagyerdőben 

Ízkánaán, Palya Bea és júniusi erdőillat Debrecenben.
Megvannak a pizzafesztivál győztesei

Megvannak a pizzafesztivál győztesei 

A pizzafesztiválon Magyarország legjobb pizzériái és pizzakészítő mesterei versenyeztek egymással.
Megnyílt a Dobay Cukrászda és Pékség a BudaParton

Megnyílt a Dobay Cukrászda és Pékség a BudaParton 

Harmadik cukrászdáját nyitotta a gasztronómia területén két évtizedes tapasztalattal rendelkező VakVarjú Csoport Budapest egyik legmenőbb, legdinamikusabban fejlődő részén, a festői és egyben lazulós hangulatú BudaParton.
Nagy hazai borravaló-körkép: kinek és mennyit jattolnak a magyarok?

Nagy hazai borravaló-körkép: kinek és mennyit jattolnak a magyarok?  

 A digitális fizetés és a számlába beépített szervizdíj terjedésével folyamatosan átalakul a borravaló intézménye is.
Friss felmérés növényi alapú italok fogyasztásáról

Friss felmérés növényi alapú italok fogyasztásáról 

A Danone Magyarország 2024-ben részt vett az öt kelet-közép-európai országban végzett régiós kutatásban, amely a fogyasztók étkezési szokásait mérte fel.
Megdőlt a világ leghosszabb bagettjének rekordja

Megdőlt a világ leghosszabb bagettjének rekordja 

A rekordot idáig Olaszország tartotta egy több, mint 132 méteres bagettel.  
Főszerepben a nők az idei Gourmet Fesztiválon

Főszerepben a nők az idei Gourmet Fesztiválon 

A „sétáló országkóstoló” ezúttal is nagyot merít a hazai kulináris kínálatból.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.