Színek és ízek Segal Viktortól

Sajtótájékoztatón mutatta be a szerző és a kiadó a legprogresszívebb fiatal séfek között számontartott Segal Viktor első szakácskönyvét, mely "Színek és ízek" címmel jelenik meg a karácsonyi könyvpiacon.

"Egyszerűség! Szerintem ez a jövő. Nem kell kétféle mártás és négyféle köret egy tányérra. Egy domináns fűszer kell és invenció." - ez Segal Viktor hitvallása, és a most megjelent, igazán szép kiállítású szakácskönyv filozófiájában és kiállításában is hű lenyomata a séf mottójának.

A könyv sajátossága, hogy - sok más kiadványtól eltérően - az egyszerű háziasszonyok számára is közérthető módon, nem a hétköznapi hobbiszakácsok mércéjétől elrugaszkodottan közelíti meg az ételek elkészítését. A könyvbemutatón elhangzottak szerint a leírások végleges formába öntéséhez nagy segítséget adtak azok a lelkes amatőrök, akik a képi megfogalmazások ismerete nélkül, kizárólag a receptek alapján készítették el az ételeket, tesztelték, mennyire érthető és követhető az útmutatás.

A kötetben nem csak az elkészült ételek képe szerepel, hanem fázisfotók is könnyítik a mindenre elszánt, vállalkozó szelleműek dolgát.

A kor követelményeinek megfelelően Segal Viktor első szakácskönyve inkább az amatőrök számra készült, de ugyanakkor a gyakorló szakácsok, éttermi séfek is rengeteg inspirációt meríthetnek, főképpen abból a szellemiségből, amelyről már szóltunk: az egyszerűségre, ugyanakkor tökéletességre törekvésből. Ez az, ami sajnos manapság hiányzik a "profik" kelléktárából. A hazai vendéglátást ugyanis főképpen a végtelenül egyszerű, vagy a végletekig agyonbonyolított fogások jellemzik.

A mérhetetlen mennyiségű külföldi tapasztalattal rendelkező séf szakácskönyve még egy különlegességgel bír, az egyes ételcsoportokat elválasztó oldalakon egy kortárs, fiatal festőművész, Baráth Áron alkotásai láthatók, melyek jelzésértékűen utalnak a következő egységben felhasznált alapanyagra.

Az kötetben található ételfotókat Körmendi Imre, a címlapfotót és portrét Dobos Tamás készítette. Kiadja a Boook Kiadó.

 


Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.
Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot!

Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot! 

A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista sajt fogyasztásának ösztönzésére.
Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.