Szlovéniában lesz az első európai sörszökőkút

Heves vitákat követően egy szlovéniai település tanácsa zöld utat adott a formabontó építmény megvalósításának.

Egyelőre nem tudni, hogy Zalec, a 4878 lakosú, szlovén kisváros hogyan lesz képes megbirkózni a várhatóan özönvízszerű turistaáradattal, miután a tanács által jóváhagyott sörszökőkutat kisvártatva üzembe helyezik a település egyik zöldövezetében.

Az ország idegenforgalma 1985 óta folyamatosan, 2015-ben pedig éves szinten a rekordot jelentő 11 százalékkal növekedett. Az innovatív objektum beüzemelése nagy valószínűséggel még inkább felélénkíti majd az örömteli folyamatot.

Noha a hírre a hipszterek és az Y-generáció tagjai bizonyára már most csak úgy kapkodnak a Szlovéniába irányuló fapados járatokra szóló helyekért, a projekt azért komoly nézeteltéréseket gerjesztett a városatyák között.

Az ellenzők túlnyomó részét a beruházás 400 000 dolláros (átszámítva kb. 110 millió forintos) költsége aggasztja, amely szerintük kudarc esetén padlóra küldheti a kicsiny közösséget. A ráfordításoknak mindazonáltal csak a felét kell állnia a helyi adófizetőknek, a fennmaradó részt magánadományokból fedezi a városi tanács.

A szomjas világjárók a szökőkúthoz érve háromszor három deci, helyi komlóból főzött sör, illetve egy emlékbögre fejében hat eurót lesznek muszáj kipengetni az illetékeseknek.


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.