Sztárséfek örömfőzése Mezőkövesden

Immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) bálja, ahol az elmúlt évtizedek és a jelen sztárséfjei mérkőznek meg a gasztronómia kedvelőinek legnagyobb örömére.

A gálaest 2013. november 30-án, Mezőkövesden a Balneo Hotel Zsori Thermal&Wellness**** -ben kerül megrendezésre. Az MVI - szakmai szervezetek támogatásával - Gundel Károly születésének 130. évfordulójának tiszteletére életműdíjat alapított, mellyel azon szakembereket kívánják díjazni, akik a magyar hagyományokra építve őrzik annak értékeit, és fejlesztik a jelen kor elvárásainak megfelelően. Az idei gálavacsorát is ennek szellemében, Gundel Károly munkásságának tiszteletére ajánlják. Az ötfogásos menüsort elkészítő séfek párban alkotják meg - kizárólag magyar alapanyagokból - a Gundelek korát idéző ételeket. A résztvevő mesterszakácsok névsora önmagában is garanciája az est magas színvonalának: Bíró Lajos (Bock Bisztró), Garaczi János (Tanyacsárda), Gullner Gyula (Club Chef de Chef), Lukács István (3 Oscar-díjas mesterszakács), Kovács Sándor (Bagatell), Győrffy Árpád (Arany Kaviár), Rácz Ferenc (LaFiesta), Sárközi Ákos (Borkonyha), Vidák Zoltán (Rókusfalvy Fogadó), Andrész Zoltán (Dobos-díjas cukrászmester). Az elmúlt években nagy sikerrel rendezett vacsorák mind a résztvevő szakácsoknak, mind a vendégeknek maradandó élményt jelentettek. A szakma legnagyobb rendezvénye idén is az örömfőzésről szól, ahol a közelmúlt legendás egyéniségi a ma legjobbjaival párban készítik a fogásokat. Az egymástól eltérő stílusú szakácsok alkotnak meg egy-egy fogást, mely így a különböző egyéniségeknek köszönhetően maradandó élményt jelent a gasztronómia szerelmeseinek.

Forrás: Info Pápa


Business Superbrands-díjas a METRO Nagykereskedelem és a METRO Gasztroakadémia

Business Superbrands-díjas a METRO Nagykereskedelem és a METRO Gasztroakadémia 

A METRO Nagykereskedelem és a METRO Magyarország tudásközpontja, a METRO Gasztroakadémia is elnyerte idén a megtisztelő címet.
Rangos nemzetközi építészeti díjat nyert a Zazie Bistro & Bar

Rangos nemzetközi építészeti díjat nyert a Zazie Bistro & Bar  

A BigSEE ljubljanai nemzetközi design díj Winner kategóriájának nyertese lett az eddig csak délben nyitva tartó, mostantól azonban már esténként is vendégeit váró, BudaParton lévő topvendéglátóhely.
Meghalt Brindás János "Papi", a híres mesterszakács

Meghalt Brindás János "Papi", a híres mesterszakács 

A Békés Megyei Culinary Team Olimpiai és Világbajnoki csapatának felkészülésében is nagy szerepet töltött be.
Málna mennyország és egy különleges újdonság: indul a Kürtőskalács Vigalom

Málna mennyország és egy különleges újdonság: indul a Kürtőskalács Vigalom 

Az egyik főszereplő a Bejglibon lesz!
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Új  történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon

Új történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon  

A fesztivál hangulatáról az esti órákban zenei produkciók is gondoskodnak.
Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 
Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál

Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál 

2024. május 3-5. között kerül megrendezésre Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében a harmadik magyar Piaggio Pizza Fesztivál & Verseny a Kincsem Parkban, a tavaszi Food Truck Show keretében. 
Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében

Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében 

A cukrászdák további sorsát illetően annyit tudni, hogy a Budavári Önkormányzat - a hely tulajdonosaként - nem üzemelteti majd tovább.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.